Från Styrelsen - Inför våren 2018
2018-01-02 13:54

IFK Umeå Badminton önskar er ett Gott Nytt År.!


Vi i Badmintonsektionen har redan startat planeringen för året 2018 och det känns kul med allt positivt som händer i vår verksamhet.

Närmast nu tisdag den 9/1 då är det match i SBL, vårt lag i mellanserien möter Skogås hemma (den 31/1 möter vi Spårvägen hemma). Vår målsättning är att nå kvartsfinal under våren. Väl där kan vi nog överraska något av topplagen och ta oss till semifinal…mer info om kommande matcher ses på hemsida, Facebook, VK/VF annons samt storbildsskärm på Vildmannavallen.


Övriga SBF arrangemang som vi har fått förtroende att vara arrangörer för:

Sweden Junior Tour den 13-14 januari, (SJT) för ungdomar U13-U15 där de 32 bästa pojkar & flickor i Sverige möts, spelas på Badmintonstadion. Mer info på vår hemsida och Facebook kommer.


Junior SM som vi arrangerar den 10-11 februari, där möts de bästa U19 spelare i Sverige och gör upp om de ädla SM medaljerna, spelas på Badmintonstadion i år. Mer info på vår hemsida och Facebook.


Övriga tävlingar på badmintonstadion under våren är:

Division 1, 10 mars där vi möter Fyrisfjädern 2, Borlänge, Täby 2.


Nybörjar/rekryteringstävling U9-U15 den 17 mars, samtidigt även en tävling för motionsklassen.


Umeå Nordiska 28-29 april, Ungdomstävling U11-U17, samt seniorer A-B-C-Klass, totalt brukar vi bli ca 250 spelare.


Mer info på hemsida och Facebook.


Vi i styrelsen är glada för allas engagemang som gör allt möjligt gällande träning, tävling och drift av badmintonstadion. Vi känner verkligen den positiva VI andan som genomsyrar vår verksamhet, högt i tak och bra kommunikation gör detta möjligt för oss att få er positiva energi att driva badmintonsporten framåt i Umeå.  Umeå, Mer Badminton.


Svenska Badmintonförbundets samarbete med Umeå kommun och universitet gör att vi har en tydlig röd tråd i vår verksamhet. Från nybörjare, ungdoms 

tävlingsspelare, NIU (badmintongymnasiet) och nu även RIU (Riksidrottsuniversitet) med Badminton Kompetenscenter (BRC). Badminton i Umeå som stad står väl laddat för framtiden och som ett nytt alternativ inom Svensk Badminton.

 

Med andra ord så ser 2018 ut att bli något utöver det vanliga!


Med idrottsliga hälsningar

PO, AnnGerd, Ola, My, Jörgen F, Hasse, Anders, Jörgen J

Styrelsen

IFK Umeå Badminton 


Nyhetsarkiv
Grattis Badminton!2017-09-11 12:43
 
Våra Sponsorer badminton