Demokratiprojektet - för barn och ungas rätt att påverka idrotten- kika på filmen här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Badminton

Hur fungerar motionsserien

Seriespel för motionärer

Motionsserien i badminton spelas på Badmintonstadion och är i första hand till för alla som inte är licensierade men spelare med licens är även välkomna att vara med. Säsongen sträcker sig från september till april och banor för matcherna finns tillgängligt under söndagarna mellan kl. 15.30-17.30. Tiderna kan nyttjas för anmälda spelare även om det inte är någon schemalagd match.

 

Lagen

För att delta i motionsserien bildar man ett lag bestående av minst 2 spelare.  

 

Matcher

En seriematch består av tre delmatcher, två singlar och en dubbel som spelas efter varandra. Varje delmatch är bäst av tre set och varje set spelas till 21. Således ger varje seriematch ett slutresultat på antingen 2-1 eller 3-0 (delmatchvinster). Spel sker med plastboll Yonex Mavis 2000 Röd

 

Uppskjutna matcher

Vi vill spela så mycket som möjligt på utsatta matchtider men ibland tvingas man ändå skjuta upp en match. Då gäller att det lag som skjuter upp matchen förlorar matchen om den inte spelas. Det är upp till det lag som skjuter upp matchen att föreslå ett nytt datum då matchen kan genomföras. För att i slutet av säsongen komma ihåg vem som skjutit upp matcher, är det säkrast att icke-uppskjutande lag rapporterar in en seger med 3-0. När matchen sedan spelas, ändras resultatet vid behov. Om matchen inte spelas så kvarstår resultatet.

 

Tider

Matchbanor är tillgängliga mellan kl 15.30-17.30 för bana 1-3 samt 9-13. 

 

Serien

Serien är uppdelad i ett antal divisioner beroende på hur många lag som är med totalt. Vilken division man tillhör beror i första hand på resultat från föregående säsong. Principerna för serien är enligt följande:

Placeringen baseras i första hand på tre faktorer:
  - Antal vunna matcher
Om flera lag har vunnit lika många matcher:
  - Antal vunna lagmatcher (vinst med 2-1 eller 3-0)

Om flera lag har vunnit lika många lagmatcher:
  - Bäst resultat i vunna matcher - förlorade matcher (+/- i serietabellen)
Om flera lag har vunnit lika många matcher och har samma resultat i Vunna matcher - förlorade matcher
  - Flest spelade matcher

Om två eller flera lag fortfarande inte går att skilja åt och dessa lag ligger på första eller andra plats vid seriens avslut räknas inbördes möten enligt följande:
  - Flest vunna matcher under hela säsongen
Om lagen fortfarende inte går att skilja åt:
  - Flest vunna matcher under våren

De två bästa lagen i serier under div 1 har rätt att bli uppflyttade till en högre division och de två sämsta lagen kan komma att bli nedflyttade. För att vara aktuell för uppflyttning måste man vara 1:a eller 2:a. Om något av dessa lag tackar nej så går frågan inte vidare till 3:an utan då kommer färre lag att flyttas upp respektive ner.

Tanken bakom detta är att inte tvinga något lag att avancera i seriesystemet utan att kunna fortsätta i en division som känns lämplig även om man vunnit. Samtidigt så vill vi inte skicka möjligheten om avancemang vidare neråt i resultatlistan utan man ska ha lyckats bli bland de två bästa för att komma ifråga.

 

Kostnader

Det kommer ett inbetalningskort med posten till lagets kontaktperson och avgiften är 2200:- per lag.

 
Besök oss på våra sociala medier
Våra samarbetspartners
Övrigt