Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
 
OBS! Vi behöver alltid bli fler som kan spruta snö!
Om du kan vara med eller vill veta mer, kontakta IFK Umeås kansli.
090 - 77 37 08
Säsongen 2016-17

2017-05-03
På grund av lite snö på vissa ställen så avslutar vi prepareringen för den här säsongen. Mvh Umeå Fritid. 2017-05-02 15:02:34
Färdigsprutat runt berget vid skjutbanan!

2016-12-07

På tisdag kväll kl 22 stängde vi ner snötillverkningen för denna gång.

Slingan runt berget är klar och Ume Fritid kommer börja preparera rakan och den slingan senast på torsdag. Dessutom har vi lagt snö på större delen av saxbacksslingan. Några större luckor där gör dock att det ännu inte går att preparera den delen.

När denna del som vi nu sprutat blir klar att åka på kommer vi ha ett spår på drygt 3 km.

 

Snart förlängs spåret!

2016-12-04

Nu har kylan gett oss 1,5 dygn till med snöläggning. När snön går att styra ut får vi ett längre spår att erbjuda åkning på. 

Efter att vi haft kallt i ytterligare 1,5 dygn så har vi nu sprutat snö längs rakan mot skjutbanan och nästan hela rundan runt berget. Vi har två-tre luckor där vi inte hann bli klar. Vi får se vad Umeå fritid lyckas göra med den snö som vi nu lagt. Att spåret blir längre är i alla fall klart.

 

Nu är det åkbart på Nydala!

2016-11-16

Efter ytterligare 2 dygn och 6 timmars snötillverkning räckte snön till för att på tisdag kväll öppna både 1,8 km-spåret och Barnslingan.

Snötillverkningen återupptogs från midnatt, natten mot fredag den 11 nov. Sen kunde vi tillverka snö i exakt lika lång tid som den första korta perioden, dvs 2 dygn och 6 timmar. Det innebär att vi sprutat snö i 4,5 dygn och lyckats fylla både Barnslingans 600 m + resten av 1,8 km-spåret utom stadiondelen. Därför har vi nu en slinga på 800 m och en slinga på ca 1,6 km. Detta under förutsättning att man åker ner till pumphuset och vänder. Annars får man dra bort 200 m/varv.

Umeå fritid gjorde ett bra jobb i det bedrövliga varma och regniga vädret under måndag och tisdag. Det gav oss dessa åkbara spår från tisdag kväll.


Nu har vi börjat spruta snö! 2016-11-08

På lördag fm den 5 november startade vi snökanonerna för första gången denna vinter.

På måndag kväll stängde vi ner efter att barnslingan var fylld med snö.

Vi har nu sprutat snö i 2 dygn och 6 timmar. Temperaturen steg därefter och det blev ganska blött. Därmed var de första dygnen av snöläggning gjorda. Hela rundan runt barnslingan är nu färdig, dvs 600 m. Så fort Umeå fritid kan styra ut snön och preparera spåren så har vi en rundslinga att erbjuda skidåkning på.

 

På onsdag kväll återupptar vi snösprutningen och hoppas inom några dygn till ha hela 1,8 km-spåret klart.

 

Nya priser på Nydala

2016-11-03 09:16
Inför kommande säsong kommer priserna på Nydala konstsnöspår att höjas.

IFK Umeå skidor har ett avtal med Umeå fritid om skötsel och underhåll av Tennishuset, konstsnöanläggningen och spåren vid Nydala konstsnöspår. Detta jobb kräver ett stort ideellt åtagande av klubben, men även stora ekonomiska kostnader för el, parkering, maskinutrustning och personalkostnader, samt ökade omkostnader i samband med snösprutning och den utveckling av skidområdet som klubben hela tiden jobbar aktivt med.


Priser säsongen 2016-2017:


Dagskort           75 kr

Årskort            900 kr

Låskort            350 kr

Studentkort    600 kr


Årskort köpes på IFK Umeås kansli, Hyggesv. 19 alt. på Team Sportia eller Intersport. Studenter köper på respektive studentkår. Dagkort köpes i P-automaten vid spåret.