Demokratiprojektet - för barn och ungas rätt att påverka idrotten- kika på filmen här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Friidrott

Hur du anmäler dig i Easyrecord

1. Gå in på Easyrecord och välj tävlingen du vill anmäla till: https://www.easyrecord.se/

2. Klicka på Anmälan.
3. Välj IFK Umeå som förening och fyll i namn och e-post. Klicka på Fortsätt.
4. Klicka på rutan Välj deltagare och skriv in namnet på deltagaren du vill anmäla. Om namnet inte kommer upp får istället klicka längst ner där det står Lägg till nu deltagare. Fyll i uppgifterna och klicka på Lägg till.

5. När namnet är ifyllt klickar du på Välj klass. Det kommer upp en rullgardinsmeny. Välj klassen längst ner i listan för att tävla mot andra i samma ålder.

6. Klicka på Välj gren. Det kommer upp en rullgardinsmeny. Välj grenen som du vill anmäla till. Klicka därefter på knappen Lägg till preliminär anmälan. Vill du välja fler grenar upprepar du detta steg igen. Du behöver inte fylla i Säsongbästa eller Personbästa.

7. När du är nöjd med grenarna du valt så klickar du på Bekräfta anmälan.

8. Du är nu anmäld och klar.

 

Övrig info:

IFK Umeå står alltid för startavgiften på 3 stycken grenar/tävling om ingen annan information ges. Det går bra att anmäla sig till fler grenar men då får man stå för startavgiften själv. Vid efteranmälan står man själv för mellanskillnaden mellan ordinarie anmälan och efteranmälan. Vid ej start (DNS) står man också för startavgiften själv. Alla extraavgifter faktureras i slutet på terminen.

Tävla för IFK Umeå
IFK Umeå Friidrott följer Svenska Friidrottsförbundet stadgar där det anses att tävlande innebär att den aktive representerar sin klubb. IFK Umeå ställer därför vissa krav. Den aktive ska:

 

  • Betala medlems- och träningsavgifter
  • Uppträda på ett sätt som är i enlighet med friidrottens och klubbens värdegrunder och rutiner i samband med tävling och resor till och från tävling.
  • Satsa på sin idrott med tränings- och tävlingsplanering.
  • Bära klubbens tävlingsdräkt på tävlingar.
  • Delta i klubbens träningar under ledning av klubbens tränare eller tränare som klubben samarbetar med.
  • Ställa upp i de lagtävlingar och distrikts- eller regiontävlingar som den aktive blir uttagen till.
  • På förfrågan medverka som funktionär vid klubbens arrangemang vid minst tre av klubbens tävlingsarrangemang per år.
  • Följa Svenska Friidrottsförbundets regler beträffande doping.

 

Vid gemensamma tävlingsresor i föreningens regi svarar föreningen för rese-, logi- och ledarkostnader samt för anmälningsavgifter. Vid individuella tävlingsresor svarar föreningen för anmälningsavgifter till de tävlingar där detta godkänts av tränaren och klubben. De aktiva ska sträva efter så låga omkostnader som rimligt.

 

För långdistanslöpare som inte har tävlingsstöd men som tävlar i Västerbottens GP utgår startavgifter i GP-tävlingar för de som placerar sig på plats 1-3 i totalsammandraget.

 

Klubben står inte för efteranmälningsavgifter till tävlingar.

 

Klubben ser positivt på all aktiv medverkan från den aktive gentemot klubben, dess träningsverksamhet och verksamhet i stort. Intresse och engagemang från den aktive är generellt meriterande.

Så här gör du när du kommer till en tävling!
  1. Packa. Se till att du får med dig rätt saker: Skor att tävla i och skor för uppvärmning, tävlingsdräkten, strumpor, kläder för uppvärmning och handduk till duschen. Kan vara bra att packa ner extra säkerhetsnålar till nummerlappen också.
  2. Kom i god tid. Ofta räcker det att vara på tävlingsarenan en dryg timme före start, men det kan vara bra med lite mer marginal om du inte varit på arenan förut. Lägg till lite tid för parkering eller att ta sig till och från stationen eller busshållplatsen. Kolla kartor och resväg.
  3. Avprickningen sker ofta i närheten av omklädningsrummen och man ska pricka av sig 60 (ibland kanske 45 min) innan start. Kolla vad som gäller i PM som nästan alltid finns att ladda ner på tävlingens webbplats. Du prickar av dig genom att skriva ditt namn eller dina initialer vid sitt namn på avprickningslistan.
  4. Seedning. Ofta seedas de tävlande i olika heat beroende på pers/årsbästa. Det ska du helst ha angivit i anmälan. Ibland kan man komplettera vid avprickningen genom att skriva årsbästat eller det personliga rekordet bredvid sitt namn.
  5. Nummerlapp. Så är det dags att hämta nummerlappen. Gå till bordet/tältet där nummerlapparna delas ut. Antingen får du säga din klubb eller ditt namn, men det kan också vara så att du på avprickningslistan ska koll vilket startnummer du har. Sätt nummerlappen på din tävlingströja.
  6. Uppvärmning. Sen är det dags att värma upp. Hur lång tid innan som du börjar beror på vad du ska göra och på hur gammal du är. För barn räcker 45 min (vuxna värmer ofta upp en timme), men du kan också värma upp på en halvtimme. Kolla gärna i uppvärmningsboken! Är du med i flera grenar så kan uppvärmningen per gren bli kortare och mer inriktad på just den kommande grenen.
  7. Upprop. En stund före start – ofta 10 eller 15 min före – brukar det vara upprop. Då ser du till att vara vid startplatsen. Svara på uppropet och se till att vara med när ditt heat/ditt lopp/din gren ska starta.
  8. Tävla. Sen är det bara att ladda, lyssna på anvisningarna från starterteamet och grenfunktionärerna och göra sitt bästa! Var schyst mot de andra som tävlar, önska gärna varandra lycka till före start och tacka varandra för god match efteråt.
  9. Jogga ner. Efter tävlingen bör du jogga ner och stretcha lite.
  10. Kolla resultaten. Vill du ha koll på resultaten går du till väggen där de sätts upp. Eller så kollar du på tävlingens webbplats när du kommer hem.
 
Besök oss på våra sociala medier
Våra samarbetspartners
Våra samarbetspartners
Övrigt