21/1-2018 arrangerar vi Stora Vildmannaloppet, som är ett seedningslopp till Vasaloppet på 40km som gå på Nydala. Mer information kommer
 
Långloppstouren
Nu har just DU chansen att vinna ett par Salomon skin race skidor!Alla skidåkare som deltar i alla tre långloppen, 7-mila 75 km el 40 km, Stora Vildmannaloppet 40 km och Röbäck ski maraton 40 km deltar i utlottningen av ett riktigt fina par Salomon skin race skidor skänkta av Salomon.

Som ett vidare led i samverkan kring Umeå Stadssprint mellan dessa föreningar ingås även ett samarbete kring dessa tre långlopp i Umeå regionen. Redan nu under 2018 kan vi erbjuda ett väldigt fint utlottningspris och tanken är att samarbetet kring långloppen ska stärkas med ytterligare fördelar för långloppsåkare som deltar i alla tre.


Passa redan nu på att anmäla dig till alla tre loppen och meddela vid anmälan till Stora Vildmannaloppet till IFK Umeå kansli att du deltar i långloppstouren. När alla loppen har genomförts kommer vinnare publiceras på 7-mila, IFK Umeå och Röbäck SK hemsida.  


#7mila # IFKUmeå #röbäcksk

Anmälan
Du som är medlem i en skidklubb anmäler dig via din klubbs tävlingskalender på IdrottOnline.
Övriga kan anmäla sig i formuläret nedan
Stavregler

Vildmannaloppet följer Svenska Skidförbundets riktlinjer för stavmätning vid längdskidtävlingar i klassisk teknik. Här nedan kan ni läsa vilka regler som gäller.

Riktlinjer

Mätregler stavar

Kartor/dokument
Här kommer det att finnas kartor över de bansträckningar som vi kommer att köra

Seedning till Vasaloppet

Vildmannaloppet är ett seedningslopp till Vasaloppet. Det innebär att du kan använda ditt resultat som seedningsgrund till Vasaloppet. Som åkare behöver du inte göra något förutom att vara medlem i en förening och åka loppet så snabbt du vill. Det spelar ingen roll vilken klass du är anmäld till, huvudsaken är att distansen stämmer och att du angett ditt Vasa-ID.

Vi som arrangör skickar sedan in resultatlistor till Vasaloppet, som sedan lägger in dig i en startgrupp baserat på din tid efter segraren.

 

För utförligare information om Vasaloppets seedningsregler läs på deras hemsida.