Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Umeås Veteraner firade in julen med swing

Under rubriken ”Umeås första och bästa julfest” samlades den 29 november ett 40-tal medlemmar i föreningen IFK Umeås Veteraner till fest i den nyrenoverade klubblokalen på Hyggesvägen. Klubbmästaren och nyblivne 80-åringen Sture Lundmark hade här dukat upp allt som tillhör julen, från glögg med tillbehör till ett fullmatat julbord, toppat med Britt-Inger Engströms egenlagade favoriträtter.

Som en röd tråd genom hela kvällen underhöll svänggänget ”Mickes Combo med Roffa Lind”, d.v.s. dragspelsvirtuosen Micke Enström, den välkände basisten Sune Wiklund från Staffan Öbergs Nonet samt swingtrummisen och tillika sångaren med den underbara bluesrösten, Roffa Lind. Trion bjöd på en svängig repertoar som dels var hämtad ur den amerikanska sångboken, dels från svenska kändisar som Cornelis Wreeswijk, Erik Frank och Toots Thielemans. En mycket uppskattad och nostalgisk underhållning som kunde avnjutas utan problem med samtal vid borden.

Kvällen avslutades med lotterier och ”gissa vikten på julskinkan”. I den senare disciplinen segrade IFK Umeås förre kanslichef Mats Bäckström som missade målet med endast nio gram.

Vederkvickta av en god julbuffé, svängiga toner och trevlig samvaro traskade vi sedan ut i torsdagskvällens halka, som blivit resultatet av dagens blidväder. 

 

Bildtexter:

1.      Kvällens hedersgäster från IFK Umeås kansli, Harry Karlsson och Anders Rönnlund. 

2.      Den eminenta swingtrion, Mickes Combo med Roffa Lind.

3.      Walter Widmark överlämnar skinkan till vinnaren Mats Bäckström.

 

Föreningen IFK Umeås Veteraner firade sitt 75-årsjubileum

 

Torsdagen den 23 november firade föreningen IFK Umeås Veteraner sitt 75-årsjubileum. Under högtidliga former ägde det rum vid föreningens traditionella julfest i den uppfräschade klubblokalen på Hyggesvägen. Klubbmästare Sture Lundmark räknade in drygt 55 deltagare vilket är ett rekord för julfesten som sådan.

Föreningens egen idrottshistoriker Ivar Söderlind sammanfattade på ett initierat och intressant sätt utvecklingen under nästa åtta decennier. Han berättade om många stora IFK-ledares engagemang i föreningen, om den viktiga sociala gemenskapen och stödet till den idrottsverksamheten inom IFK Umeå. Som kuriosa noterades att protokollet från konstituerande sammanträde den 19 juni 1942 var undertecknat av Gunnar Björnwall, legendarisk sportjournalist på VK med signaturen ”Björn”. Fram till 2015 hette föreningen Gamla Ume-kamrater.

IFK Umeås ordförande Jan Sundman uppvaktade och lyckönskade jubilaren på 75-årsdagen. Han erinrade om den betydelse som föreningen har för sina veteraner samt det värdefulla stöd som ges till huvudföreningen och dess sektioner.

Högtidligheterna avslutades med att klubbmästaren Sture Lundmark uppvaktades med blommor efter femton intensiva år i föreningens tjänst.

Därefter framträdde den välkända musikgruppen Birch Town Singers. Bl.a. framfördes ett potpurri med musik under åtta sekel samt en mycket uppskattad avdelning med orkesterns eget musikval.

Vederkvickta av en god julbuffé och trevlig samvaro traskade vi sedan ut i torsdagskvällens snösörja, som blivit resultatet av dagens ymniga snöfall. 

 

Tre bilder skickas separat SMS:

1.   IFK Umeås styrelseordförande Jan Sundman, t.v. på bilden, deltar på 75-årsfirandet.

2.   En välfylld klubblokal lyssnar på Birch Town Singers. Tidigare ordförande Rolf    

      Johansson och idrottsledaren för simning/friidrott Eva Olofsson skymtar i förgrunden.

3.   Två trotjänare inom IFK Umeås Veteraner, Toini Gustafsson Rönnlund, dubbel OS- 

     mästarinnan på skidor 1968 och Lennart Fällgren, friidrottsbas under guldåren på

     1960-talet.I

 

2017-11-23

Walter Widmark, ordf IFK Umeås Veteraner