Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till IFK Umeå Badminton!
Vi är Umeås största badmintonförening, en förening med egen hall med 13 banor och engagerade medlemmar som drivit föreningen framåt i decennier.
Starkt Elitlag inför kommande säsong
2019-07-09 14:45
Foto: Stefan Persson
IFK Umeå Badminton har kontrakterat sex nya spelare inför kommande elitseriesäsong, och samtliga spelare kommer att bo och träna i Umeå. Bland de nya spelarna har vi den Indonesiske stjärnspelaren Fahmi Mubarok, årets U19-singelmästare Johan Azelius och årets U-19 damdubbelmästare Malena Norrman.

Huvudtränaren Kenneth Forsberg kommenterar årets lag.
- Vi har haft ett väldigt bra utfall på våra värvningar till denna säsong och jag tycker vi har snäppet starkare lag till kommande säsong. Laget är väldigt ungt med en snittålder på 22 år så det ska bli riktigt roligt att jobba med starka talanger. Jättebra också att vi nu har i princip alla spelare boende här i Umeå också, det kommer att göra det mycket lättare att få till dubbel och mixed-matcherna. Jag ser mycket stor potential för detta lag.

Klubbkläder till Säsongsstarten
2019-06-18 11:27
Klubbkläder kan provas och beställas i webshoppen fr.o.m. idag fram till och med 28 Juni för leverans i mitten av augusti.


MVH
POJ
Motionsserien Färdigspelad
2019-06-04 13:02
Representanter för de segrande lagen Pär Mattson division 1 och Jun Yu division 2

I division 1 upprepade Heavy Cargos med Pär Mattsson , Johan Eriksson och Mattias Ulfhielm fjolårets seger. Tvåan i serien Assist förstörde dock segerraden genom att i sista matchen vinna med 3-0! Spelnivån i ettan är relativt hög och för nya lag är det inga lätta matcher. Kul med Lag Holmström som kämpade bra och blev bättre för varje match.

I division 2 var det många jämna matcher. Team CSF med Niklas Kadeby, Jun Yu och Per Arnqvist och Roger Sundström drog längsta strået och vann serien trots tre förlustmatcher. Tvåa i den jämna serien blev åter Team Baggis.

Vi fortsätter med samma upplägg på serierna till hösten och försöker få fler nya lag att anmäla sig.

Sommarhälsningar Kurt Knutsson


Reseberättelse Orleans Masters 2019
2019-04-01 11:41
Vi har gott om duktiga domare i Umeå på badmintonsidan och nu har Jan Andersson varit iväg och dömt internationellt igen tillsammans med Gunnar Brandén. Denna gång var det en mastersturnering i Frankrike.

BEC Swedish Junior Inernational 2019
2019-01-29 13:00
Så fick vår Johanna Ingemarsson sitt första internationella uppdrag, nämligen Sedish Junior i Uppsala 25-27 januari. Själv dömde jag också, men var även handledare "appraisal" åt unga nya förbundsdomare.
Kina kom med 30 riktigt duktiga spelare, som vann alla U19 klasser, men jag är mycket imponerad av Georgie Karpov från Ryssland som i finalen tvingade kinesen till förlängning. Han var dessutom i semi i både dubbel och mix. Ett namn att lägga på minnet!!!
Fantastiskt bra matcher hela helgen, många, många 3-setare!
Joel Hansson Frölunda var den svensk som gick längst i tävlingen. Han blir definitivt att räkna med på vårt Jun SM nästa helg.
Spanien och Ryssland hade också många duktiga spelare och Danmark lovade komma med sina bästa nästa år, om kinesiska laget kommer.
Johanna tyckte det var roligt, fixade det bra och fick "mersmak".
/ Ann-Gerd
Nyheter från föreningen
Hem, 25/06 11:20 
Hem, 19/06 13:05 
Hem, 15/05 18:32 
Hem, 06/05 13:58 
 
Våra Sponsorer badminton