Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till IFK Umeå Badminton!
Vi är Umeås största badmintonförening, en förening med egen hall med 13 banor och engagerade medlemmar som drivit föreningen framåt i decennier.
Reseberättelse Korea Open 2019
2019-10-02 11:24
Jan Andersson, vår mest aktive, meriterade domare på internationell nivå just nu har för första gången rest till Asien för att döma. Tävlingen var Korea Open, en riktigt stor tävling som är en del av BWF World Tour Series, med en prispott på 400.000$.

Klubbkläder för beställning
2019-09-27 11:49
Beställ under perioden 27 september tom 5 oktober så levererar vi kläder i slutet av oktober. Nu finns även Nya jackan att prova, höst och vinter till ett pris av 749Kr. Prova kläder på stadion och gör en beställning på vår web-shop senast den 5 oktober.


Observera att tävlingskläder och profil kläder är delat på, detta innebär att ni kan göra en beställning på tävlingskläder, betala. Gör en ny på profilkläder, betala. Betala med kort och allt är klart för leverans i slutet av oktober.

Välkomna med er beställning!
Motionsserien Färdigspelad
2019-06-04 13:02
Representanter för de segrande lagen Pär Mattson division 1 och Jun Yu division 2

I division 1 upprepade Heavy Cargos med Pär Mattsson , Johan Eriksson och Mattias Ulfhielm fjolårets seger. Tvåan i serien Assist förstörde dock segerraden genom att i sista matchen vinna med 3-0! Spelnivån i ettan är relativt hög och för nya lag är det inga lätta matcher. Kul med Lag Holmström som kämpade bra och blev bättre för varje match.

I division 2 var det många jämna matcher. Team CSF med Niklas Kadeby, Jun Yu och Per Arnqvist och Roger Sundström drog längsta strået och vann serien trots tre förlustmatcher. Tvåa i den jämna serien blev åter Team Baggis.

Vi fortsätter med samma upplägg på serierna till hösten och försöker få fler nya lag att anmäla sig.

Sommarhälsningar Kurt Knutsson


Reseberättelse Orleans Masters 2019
2019-04-01 11:41
Vi har gott om duktiga domare i Umeå på badmintonsidan och nu har Jan Andersson varit iväg och dömt internationellt igen tillsammans med Gunnar Brandén. Denna gång var det en mastersturnering i Frankrike.

BEC Swedish Junior Inernational 2019
2019-01-29 13:00
Så fick vår Johanna Ingemarsson sitt första internationella uppdrag, nämligen Sedish Junior i Uppsala 25-27 januari. Själv dömde jag också, men var även handledare "appraisal" åt unga nya förbundsdomare.
Kina kom med 30 riktigt duktiga spelare, som vann alla U19 klasser, men jag är mycket imponerad av Georgie Karpov från Ryssland som i finalen tvingade kinesen till förlängning. Han var dessutom i semi i både dubbel och mix. Ett namn att lägga på minnet!!!
Fantastiskt bra matcher hela helgen, många, många 3-setare!
Joel Hansson Frölunda var den svensk som gick längst i tävlingen. Han blir definitivt att räkna med på vårt Jun SM nästa helg.
Spanien och Ryssland hade också många duktiga spelare och Danmark lovade komma med sina bästa nästa år, om kinesiska laget kommer.
Johanna tyckte det var roligt, fixade det bra och fick "mersmak".
/ Ann-Gerd
Nyheter från föreningen
 
Våra Sponsorer badminton