Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
 
IFK Umeå överlåter herrlaget till Umedalens IF
2018-10-24 13:09

Umedalens IF och IFK Umeå har kommit överens om att IFK:s herrlag i bandy går över till Umedalen med start den kommande säsongen.


Mikael Berglund, ordförande i Umedalens IF, kommenterar:

-Vi har gemensamt kommit fram att detta är det bästa för bandyn i Umeå och vill tacka IFK Umeå för konstruktiva samtal. Den samordning av verksamhet och bl a resekostnader gör att vi kan skapa en stabil långsiktig ekonomisk grund för både ungdoms- och seniorbandy.


Jan Sundman, ordförande i IFK Umeå, kommenterar:

- Umedalens IF har sedan flera år en gedigen bandyverksamhet med barn och ungdomar och vi har träffat överenskommelse med dem om att samla verksamheten i en förening för att skapa bättre förutsättningar för att stärka bandyns utveckling i Umeå och Norrland. Sedan tidigare har IFK Umeå och Umedalen ett fruktbart samarbete inom bandyn och detta är nu en naturlig utveckling och riktigt steg där alla parter känner sig nöjda med överenskommelsen. Vi önskar vårt herrlag lycka till i de nya färgerna.


Gustav Forsblom, ordförande i bandysektionen IFK Umeå, kommenterar:

I vår verksamhet har vi redan ett nära samarbete med Umedalens IF vilket gör detta steg naturligt och friktionsfritt även om det såklart är vemodigt att lämna en förening. Herrlaget vill tacka IFK Umeå för ett mycket gott samarbete de här tio åren.

Ny i stan? Spela bandy med oss!
2018-08-24 14:35
Är du bandyspelare som flyttat till Umeå och vill fortsätta spela, eller kanske f.d. hockeyspelare som äntligen bestämt sig att ta steget till lirarnas sport? Kontakta vår ordförande Gustav Forsblom så ordnar vi det! Alla är varmt välkomna till IFK Umeå!

Se info under "Kontakt".
Bandyfest!
2018-02-19 17:03
På lördag blir det en brakavslutning på bandysäsongen!

Fullt med bandy hela dagen med första matchstart kl 13:00 mellan Somalia bandy och Umeå Allstars. Allstarlaget består av bandy-, fotbolls- och hockeyspelare från stadens elitlag, samt anställda från polis och räddningstjänst.

Kl 15:30 tar sedan IFK Umeå emot Nyborgs SK för att runda av säsongen i världens bästa division 1. Vi har en vinst och två förluster mot NSK denna säsong så på lördag ska vi avsluta med att jämna ut matchserien!

Som avslutning på dagen spelar Umedalens damallsvenska lag mot Uppsala BOIS. Två skridskostarka lag med täta försvar, så en jämn och tuff match är att vänta!
Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer Bandy