Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
 
Bandyfest!
2018-02-19 17:03
På lördag blir det en brakavslutning på bandysäsongen!

Fullt med bandy hela dagen med första matchstart kl 13:00 mellan Somalia bandy och Umeå Allstars. Allstarlaget består av bandy-, fotbolls- och hockeyspelare från stadens elitlag, samt anställda från polis och räddningstjänst.

Kl 15:30 tar sedan IFK Umeå emot Nyborgs SK för att runda av säsongen i världens bästa division 1. Vi har en vinst och två förluster mot NSK denna säsong så på lördag ska vi avsluta med att jämna ut matchserien!

Som avslutning på dagen spelar Umedalens damallsvenska lag mot Uppsala BOIS. Två skridskostarka lag med täta försvar, så en jämn och tuff match är att vänta!
Oavgjort mot toppat Haparanda
2018-02-01 14:00
Foto: Per A Adtsen
En tät defensiv och bra målvaktsspel samtidigt som IFK lyckades lyfta sitt anfallsspel högre upp i banan gjorde detta till en riktigt rolig och jämn bandymatch!

Haparanda kom till spel med ett toppat lag innehållande legendariska Igor Zolotarev, Ilja Sysoev och dessutom den finske guldmedaljören Marko Miinala som libero. IFK var inställda på att mycket av Happis spel går genom världens bästa Igor så när dessutom hörnruset satt som en smäck hade vi inga större problem at hålla gästerna stången under första halvlek. Nämnde Igor kunde dock snappa upp två bollar efter individuella misstag på egen planhalva så lite onödigt hade Haparanda ledningen med 3-2 i halvtid. IFK:s mål kom efter inspel från kanterna där vi visade fin effektivitet i straffområdet genom Andreas Hellman och Wille Lantz.

I andra gick IFK ut med en liknande matchplan medan Happis pumpade på ännu mer med sina ryssar. Defensiven och hörnruset satt riktigt bra, även om Blom testades lite hårdare vid några tillfällen. Framåt bjöds det på fina kombinationer i spelet också, och det var tränartrion som visade vägen: Ozzy skickade in ett vinkelskott, Josef gjorde som i fornstora dar och smällde in ett frislag från 40 meter, Kråkan tog ner ett fint flipp i friläge och dammade in ett ledningsmål på halvvolley. Direkt på målet tog Haparanda timeout, och budskapet i den var väl solklar: ännu mer boll på ryssarna. Pressen blev lite hårdare på IFK, vilket ledde till att vi fick slå ifrån lite bollar och till slut lyckades en olycklig boll studsa på några benskydd fram till en fristående Zolotarev som fixade en poäng hem åt gästerna. Surt såklart att tappa segern i slutminuterna, men sett över hela matchen kändes det som ett rättvist resultat.
Säsongens första seger!
2017-11-29 10:00
Vi summerar en helg med ytterligare två hemmamatcher. Denna helg visade IFK båda sidorna av myntet, den bra sidan och den mindre bra. Vi börjar med det mindre bra för att avsluta positivt och ge en bra känsla inför kommande helgs returmatcher, fast på bortais.

Under lördagens match mot Haparanda SKT fanns inte mycket att ta med sig efter 90 minuters bandyspel. Ett IFK som inte var på tårna och inte fick speluppbyggnaden att stämma. Det fanns dock en del ljusglimtar i det defensiva arbetet vi gör som lag, trots slutresultatet 1-7 som kanske inte summerar matchbilden helt men en ändå en rättvis seger för våra hittills obesegrade serieledare. Efter slutsignal togs det ett litet snack i omklädningsrummet för att börja ställa om och hitta rätt fokus inför söndagens bandybatalj mot Nyborg. 

Söndagens match mot Nyborg var en motsatt insats jämfört med lördagens, framförallt offensivt. Idag rullade IFK boll och försökte hålla sig till spelidén vilket även gav resultat i form av mål. Det började dock inte så bra, Nyborg kontrar in matchens ledningsmål efter en fin assist av undertecknad som ger dem friläge och mål redan efter två minuters spel. Inte den starten vi ville ha på matchen men det återstår ändå 88 minuter kvar att spela. IFK behöver inte vänta så länge för en kvittering, i den trettonde matchminuten trycker Zorro in 1-1 och IFK är tillbaka i matchen igen. Att ha 1-1 i halvtid var inget Viggan var sugen på så han serverade Skrubben som satte dit 2-1 i matchminut 33’ och sedan krigade han själv in 3-1 efter ett fint förarbete av Zorro på högerkanten i matchminut 38’. Halvtidsresultatet blir alltså 3-1 i IFKs favör.

Andra halvlek blåses igång och den börjar precis som första, ett mål av Nyborg. Nyborg reducerar till 3-2 på hörna i matchminut 48’. Inte ens detta tidiga mål kunde knäcka IFKs psyke idag. Trots ett vägande spel fram och tillbaka efter Nyborgs mål kunde IFK koppla greppet med 4-2 i matchminut 61’ genom en kalasträff i bortre krysset signerat av Zorro, assist av Viggan. För att lugna nerverna drog bandysveriges enda frirollspelande libero, Anders ”Skalman” Uotela, iväg på en dribbelrunda som den dribbelkung han är och väggade med Nyborgs målvakt till Danne som kunde sätta dit 5-2 i matchminut 86’. Nyborg gav dock inte upp utan fortsatte att pressa IFKs täta försvar. När det inte gick att åka igenom den vita muren eller göra mål skott utifrån fick Nyborg förlita sig på fasta situationer, vilket de gjorde bra. I matchminut 89’ reducerar Nyborg till 5-3 då vrålskjutande veteranen Per Nilsson gör sitt andra mål för dagen när han stänker dit ett vackert frislag i krysset som dagens målvakt i IFK, Blom, bara kan applådera åt. Matchens sista skott avslutas med en straff i stolpen från samme Nilsson i Nyborg, och det är förståeligt att den straffen inte går in; alldeles innan peppar straffskyttens lagkamrat honom med orden ”Missar du denna så får du aldrig mer slå en straff i år”. Positiv mobbing!

Säsongens första seger välkomnas och nu börjar IFK få till spelet både offensivt och defensivt. Innan söndagens match hade IFK gjort 6 mål på 4 matcher, bara mot Nyborg kom 5 mål vilket är ett litet kvitto för att vi är på rätt väg. I helgen är det dags för returmötet mot både Haparanda och Nyborg, vi får se om vi gjort våra läxor tills dess.

Schablaaa!
/#17
Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer Bandy