Förlust i premiären
2017-11-12 15:19
Foto: Sofia Sörlin
IFK åkte till Östersund utan avbytare, vilket väntat nog blev en tuff uppgift mot ett förstärkt ÖBS. Lagkapten Jeppe har skrivit ner några rader om matchen:

Jag börjar med förlora slantsinglingen och vi spelar med solen i ansiktet första halvlek. En stark sol som var på väg ned. Vi försöker ha ett tålamod i vårt spel och hålla boll, vilket vi gör bra. Östersund sätter ingen större press på oss utan ger oss utrymme att spela vårt spel. Tio minuter in i matchen har Viggan ett volleyskott i ramen. 

Några minuter senare skapar vi en straff genom otaliga slag på Danne som tagit sig in i straffområdet. Straffen träffar målvaktens benskydd och styrs i stolpen och ut. Wille fick dock revansch efter straffmissen och lyckades, ur ingen vinkel längs kortlinjen, vispa upp bollen i nättaket och 0-1 var ett faktum. 

Sedan svänger matchen fram och tillbaka en del. 1-1 kommer efter ett vackert långskott i vinkel där Nordén får på en drömträff och bollbanan ställer Emil helt då den letar sig in i bortre krysset.

Sedan står matchen och väger en hel del tills ÖBS trycker på och får utdelning på deras chanser och det tyvärr rinner iväg i slutet av första. Det är en hörna, ett spel längs kortlinjen då bollen hoppar och flyger mellan flera olika benskydd och in, samt ett frislag. Tillfälligheter.

Inga sura miner i halvtid. Vi ska gå ut och fortsätta hålla boll och fylla på i anfallen, för vi skapar chanser, utdelningen kommer komma. Positiv miljö inom laget.

Vi går ut i andra med den lilla sol som finns kvar i ryggen. I andra halvlek skapar vi många bra lägen och har ytterligare några ramträffar. 4-2 kommer genom Skrubb som drar till på volley och bollen letar sig i bakom målvakten. Kvarten senare kommer 5-2 via Ihrén efter ett långt utkast av ÖBS målvakt, en kommunikationsmiss av IFKs försvar av vem som skulle ta ned bollen och ÖBS kommer helt ren.

ÖBS har inte så många klara målchanser i andra bortsett från hörnor så defensiven fungerade bra i andra trots ett tröttare lag men en starkare vilja.
IFK skapar en del bra lägen men får inte in bollen men vi lyckas komma till de offensiva lägena och dessutom med fler än en person. Matchens sista skott träffar ribban via en hörna av skott-Jesus och det summera dagens målchanser ganska bra.

IFK trummar på och håller humöret uppe trots underläge och inga avbytare. Mycket att ta med sig och bygga vidare på efter säsongens första match. Antalet onödiga utvisningar minimerades jämfört ifjol.

Ett positivt IFK trots förlust. Tror alla såg möjligheter och utvecklingspotential i kommande matcher efter dagens prestation.

/Jeppe

Seriepremiär!
2017-11-08 13:27
ÖBS slår på stort och bjuder på fika!
Tidigt på lördag morgon tuffar två minibussar från Västerbotten med sikte på Jämtlands huvudstad, där republikens stolthet och bandylag huserar - Östersunds Bandysällskap.

ÖBS är ett lag som vi tampats med ända sedan division 2-tiden - då vi faktiskt förlorade mot dem i kvalet om div 1 - och som funnits som seriekonkurrenter alla år sen dess, förutom ifjol när de faktiskt blev degraderade till Nedre Norrland-serien. Svenska Bandyförbundet sägs ha gort en hårdsatsning på en rak E4-serie, men när Karlsborg bestämt hävdade att man "inte var nått jävla motorvägslag" lades projektet ner inför denna säsong och ÖBS välkomnades tillbaka till Världens bästa div 1.

Inför denna säsong har jämtarna gått ut hårt med att de minsann satsar mot toppen inom en treårsperiod, och de har lyckats lura till sig ett par vassa nyförvärv där Tobias Ödmark (eventuellt släkt med domar-Hasse?) och Joakim Nordén (definitivt släkt med Kruska), samt comebackande Emil Ihren från HAIK är några som bör nämnas. Sen får man i vanlig ordning se hur Erik Risby tänker göra i år. En gissning är ju att han är rätt så sugen att möta sitt gamla lag i alla fall...

IFK då? Jorå, vi åker ner med ordinarie trupp förutom några väntade tapp (se tidigare inlägg). Den som väntar på nått gott i form av nyförvärv får dock ge sig till tåls till hemmapremiären då David Reinsfelt inte kan vara med denna match. "Tror Risby skulle få prestationsångest av mina handleder", lät han hälsa på sms just innan han klev på planet mot Göteborg.

Om du inte kan vara på plats på Östersund Arena följer du som vanligt matchen på Elitrapport!

Välkommen David!
2017-11-01 14:56
En bra frisyr är a och o för självförtroendet, tycker kanske David.
Vi är glada över att kunna presentera vårt första nyförvärv för säsongen: David Reinsfelt, offensiv spelare senast från Surte BK, men som även spelat i Kungälv och Vänersborgs ungdomsverksamhet.

Eftersom vi inte har tagit en officiell pratstund med David än kommer här en spökintervju, alltså hur det skulle kunna låta när David svarar.

Tjena David! Varför har du inte ställt upp på en intervju ännu?
- Jag låter spelet på isen tala.

Okej. Hur menar du då?
- ...

...
- Nämen det är läckert att vara här. Fullt upp.

Tack. Det var det vi var ute efter. Hur känns det att komma till Umeå?
- Läckert lag. Läcker arena. Läcker stad. Läcker rören? Haha, närå. Läckert bara.

Okej. Hur ser du på den kommande säsongen?
- En häftig utmaning. Jag tycker att man kan se på en säsong som en resa laget gör tillsammans. Ett utmanande och häftigt bygge man gör. Tillsammans. Läckert.

Nån i laget som du tycker sticker ut så här långt?
- Hm. Svårt. Tycker det är delarna som gör laget. Men Skrubben måste nämnas. Han kan gå hur långt som helst om han spelar spelet rätt.

Du vet antagligen ingenting om våra motståndare, men vad tror du om Världens bästa div 1 i vinter?
- Det blir en tuff serie. Alla lag är bra. Alla kan slå alla.

Fast så är det ju inte.
- Man kan inte ställa ut skridskorna bara. Alla matcher ska spelas. Eller i alla fall 17-18 stycken.


Ja, så kan alltså David ha svarat om han hade blivit intervjuad.* Men kom hellre ner till Nolia i vinter och skapa din egen bild av den trevliga och tekniska västkustkillen!


* Intervjun är vagt byggd på klyschor en bandyspelare förväntas säga i tron att hen sticker ut och är en skön typ.
Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer Bandy