Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
 
Ny i stan? Spela bandy med oss!
2018-08-24 14:35
Är du bandyspelare som flyttat till Umeå och vill fortsätta spela, eller kanske f.d. hockeyspelare som äntligen bestämt sig att ta steget till lirarnas sport? Kontakta vår ordförande Gustav Forsblom så ordnar vi det! Alla är varmt välkomna till IFK Umeå!

Se info under "Kontakt".
Bandyfest!
2018-02-19 17:03
På lördag blir det en brakavslutning på bandysäsongen!

Fullt med bandy hela dagen med första matchstart kl 13:00 mellan Somalia bandy och Umeå Allstars. Allstarlaget består av bandy-, fotbolls- och hockeyspelare från stadens elitlag, samt anställda från polis och räddningstjänst.

Kl 15:30 tar sedan IFK Umeå emot Nyborgs SK för att runda av säsongen i världens bästa division 1. Vi har en vinst och två förluster mot NSK denna säsong så på lördag ska vi avsluta med att jämna ut matchserien!

Som avslutning på dagen spelar Umedalens damallsvenska lag mot Uppsala BOIS. Två skridskostarka lag med täta försvar, så en jämn och tuff match är att vänta!
Oavgjort mot toppat Haparanda
2018-02-01 14:00
Foto: Per A Adtsen
En tät defensiv och bra målvaktsspel samtidigt som IFK lyckades lyfta sitt anfallsspel högre upp i banan gjorde detta till en riktigt rolig och jämn bandymatch!

Haparanda kom till spel med ett toppat lag innehållande legendariska Igor Zolotarev, Ilja Sysoev och dessutom den finske guldmedaljören Marko Miinala som libero. IFK var inställda på att mycket av Happis spel går genom världens bästa Igor så när dessutom hörnruset satt som en smäck hade vi inga större problem at hålla gästerna stången under första halvlek. Nämnde Igor kunde dock snappa upp två bollar efter individuella misstag på egen planhalva så lite onödigt hade Haparanda ledningen med 3-2 i halvtid. IFK:s mål kom efter inspel från kanterna där vi visade fin effektivitet i straffområdet genom Andreas Hellman och Wille Lantz.

I andra gick IFK ut med en liknande matchplan medan Happis pumpade på ännu mer med sina ryssar. Defensiven och hörnruset satt riktigt bra, även om Blom testades lite hårdare vid några tillfällen. Framåt bjöds det på fina kombinationer i spelet också, och det var tränartrion som visade vägen: Ozzy skickade in ett vinkelskott, Josef gjorde som i fornstora dar och smällde in ett frislag från 40 meter, Kråkan tog ner ett fint flipp i friläge och dammade in ett ledningsmål på halvvolley. Direkt på målet tog Haparanda timeout, och budskapet i den var väl solklar: ännu mer boll på ryssarna. Pressen blev lite hårdare på IFK, vilket ledde till att vi fick slå ifrån lite bollar och till slut lyckades en olycklig boll studsa på några benskydd fram till en fristående Zolotarev som fixade en poäng hem åt gästerna. Surt såklart att tappa segern i slutminuterna, men sett över hela matchen kändes det som ett rättvist resultat.
Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
 
Sponsorer Bandy