Välkommen till IFK Umeå skidor
För information om träningsgrupper och verksamhet, se menyn till vänster
ICA cup
2018-03-13 08:19
Stort grattis till Arvid Törnblom H14, som tog silver på distans.
Dubbla stafettbrons till Västerbotten
2018-03-12 09:44

I strålande solsken avslutades finalhelgen i Örnsköldsvik för juniorerna med en distriktstafett där Västerbotten tog brons i både dam och herrklassen. I damlaget åkte Maja Årebäck, Ida Gustavsson och Linn Svahn och för herrarna startade Simon Karlsson, Simon Åstot och Oskar Årebäck. Starka insatser av alla åkare gjorde att två pallplatser kunde säkras.


Damer 17-20:

1. Jämtland-Härjedalen

2. Dalarna

3. Västerbotten

Herrar 17-20:

1. Dalarna 

2. Småland

3. Västerbotten 1

10. Västerbotten 2

20. Västerbotten 3

IFK Umeå siktar på en tidig säsong!
2018-02-23 17:09

Idag har IFK Umeå återigen startat snötillverkningen på Nydala som ett första steg i snölagring inför nästa säsong. Två fläktkanoner står och tillverkar konstsnö vid starten av spåret och kommer att gå nu under den kyla som verkar hålla i sig.


- Det är ju första gången vi provar det här och vi räknar med att kunna lagra snön över sommaren, täcka med bark och spån, för att sedan köra ut vid uppstarten av nästa säsong. Vi ser det här som ett försök och vill lära oss mer om hur man kan jobba med snölagring, på så vis hoppas vi kunna få till en tidigare skidpremiär nästa säsong, säger Per Rönnlund, Ordförande i IFK Umeå skidor.


När man kan garantera startdatum och hur lång sträckan blir är fortfarande för tidigt att säga, men detta blir ett steg i utvecklingen av anläggningen.

 

- Vi arbetar ju hela tiden med att utveckla anläggningen och skidsporten i Umeå och då räknar vi med att snölagring är ett viktigt steg. Även om denna vinter varit väldigt snörik så har vi ju sett flera vintrar med sämre snöförhållanden de senaste åren, säger Per Rönnlund. 

Lyckat USM i Lycksele
2018-02-14 09:28
Våra åkare gjorde en bra helg på USM i Lycksele. Störst framgång blev det för Jens Junes, som tog guld i H15
Umeå stadssprint
2018-02-09 11:21
Missa inte vinterns stora händelse, när elitåkare och företag ska göra upp i en sprinttävling i centrala Umeå! På lördagen är är det fokus på barn och familjer. Läs mer på http://www.umeastadssprint.se/
Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen