Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till IFK Umeå F05
PSG 2019
 
OBS! Match fredag 23/8
2019-08-12 14:58
Hej,
Observera att vi lagt in en match fredag 23/8 i Sävar. De närmaste matcherna är alltså söndag 18/8, fredag 23/8, lördag 24/8. Tider mm i kalendern.

Mvh ledarna 
Höstsäsongen
2019-07-30 11:33
Hej,
Hoppas alla haft en skön sommar hittills! Vi kör igång med träningar på torsdag och match på söndag, borta mot Tegssödra Vit (tegstunet, matchstart 18.30). Vi har meddelat tjejerna i chatten.

Bra jobbat alla matchvärdar under våren. Här kommer en fördelning inför höstens 3 hemmamatcher. Observera att matchvärdarna ska ha västar som ska finnas i förrådet. Bra om matchvärdarna även samlar in koner och bollar efter matchens slut.

11/8: Lia + Linnea
24/8 Maja + My
8/9 Olivia + Solyana

Mvh ledarna
Matchvärdar
2019-04-21 21:21
Hej,
Vi har nu bokat in våra hemmamatcher och till varje hemmamatch behöver vi 2 matchvärdar. Om ni inte kan tilldelad match får ni själva byta med någon annan förälder. Viktigt ni läser informationen nedan.

Matchvärdarnas uppgifter
Matchvärdarna ska:
1) Göra i ordning fotbollsplan för stor 9 manna. D.v.s. inför matchstart ställa till mål, kona långsidor och straffområde enligt "Planens storlek" nedan och bild under "Dokument 2019" (läggs ut inom kort). Samla ihop koner och ställa tillbaka mål efter matchens slut. 
2) Följa Västerbottens fotbollsförbunds riktlinjer för vad en matchvärd ska göra - se nedan (det är alltså ett krav att vi har matchvärdar)

Matchvärdarna är:
Föräldrar till:

Alexandra och Betty - 12 maj

Carla och Ella – 26 maj

Elsa och Emelie – 6 juni

Isa och Isabelle – 9 juni 


Datum och tider i kalendern gäller, så håll koll om en match blir ändrad. Minst en förälder per barn är matchvärd. Om man vill tar man hjälp av fler föräldrar. Samling samtidigt som barnen (45 min före match). Västar märkta "matchvärd" kommer sannolikt att finnas i bollförrådet. Koner finns i lagväskan/bollförrådet. 


Planens storlek

Planens storlek ska vara 72*55 m, straffområde 24*9m. Bild läggs ut under Dokument 2019 på lagsidan. Platta koner används till straffområdet och större koner till långsidorna.  Matchvärdar och planstorlek.pdf »


Information från fotbollsförbundet

Svenska Fotbollförbundet (SvFF) har beslutat att införa ”Nolltolerans” mot våld/hot och ordningsstörningar på och kring fotbolls- och futsalplaner i Sverige. Det har inkommit en rad önskemål från föreningar, domare och föräldrar att det ska göras något för att stävja trakasserier mot domare. VFF har därför beslutat att varje förening/lag skall ha utsedda matchvärdar. Matchvärdens uppgift är att verka för ett gott klimat för alla kring fotbollsplanen. På arenor där flera matcher spelas samtidigt är det lämpligt att varje lag utser erforderligt antal matchvärdar som tar hand om arrangemanget för respektive match. Se till att det finns tillräckligt antal matchvärdar i föreningen.

 

Matchvärden ska:

•vara väl förtrogen med hemmaanläggningens rutiner och utrymmen

•hälsa motståndarlaget/domare välkomna och anvisa omklädningsrum

•finnas tillgänglig för motståndarlagen och domaren för att svara på frågor

•vid match i fotboll hänvisa publiken till annan del av planen än där lagens avbytarbänk är belägen. Åskådare skall stå minst 2-3 meter från linjen. Ingen bakom målen frånsett om avsedd åskådarplats i form av läktare är placerad där

•vara ett domarstöd i paus och efter match Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 01/04 15:47 
Fotboll startsida, 17/08 14:35 
Fotboll startsida, 06/08 10:47 
Fotboll startsida, 01/06 11:22 
Fotboll startsida, 15/05 21:32 
Fotboll startsida, 27/03 08:38 
Nyheter från föreningen