Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Ronny Landström, ny friidrottstränare i IFK Umeå
2019-08-20 09:06
IFK Umeå har anställt Ronny Landström, 45 år som friidrottstränare. 

Johan Svensson, ordförande i IFK Umeås friidrottssektion:


Vi är mycket glada att vi nu kan presentera Ronny Landström som ny tränare för våra friidrottare. Ronny har en bred erfarenhet av både friidrott och ledarskap.

 

IFK Umeå arbetar brett med barn- och ungdomsverksamhet som bas för en fortsatt satsning mot eliten i svensk friidrott. Allmänhetens intresse för friidrott har under de senaste åren ökat påtagligt och våra ambitioner tar fasta på detta. Inom de närmaste åren ser vi också möjligheten att arrangera ett flertal mästerskapstävlingar i friidrott här i Umeå.  

 

Några ord från vår nya tränare:
Född i Gällivare på glada 70-talet och flyttade till Umeå 1990 där det blev friidrottsgymnasium på Dragonskolan och gamla Noliahallen.

Huvudgren var tresteg med några ungdoms och juniorlandskamper men fuskade även med andra grenar, främst längdhopp och sprint 100 m och 200 m där höjdpunkten får räknas som svenskt skolrekord i stafett 4x100 meter för FIG Umeås räkning.

I nutid ligger strapatser i skog och fjäll varmt om hjärtat och mycket tid har tillbringats runt och på Kebnekaise samt uppe i Norrbotten på både skidor och i vandringskängor. I övrigt måste det nämnas att flugfiske inte är en hobby utan en livsstil som det finns alldeles för lite tid för!

Mycket glad över att få komma tillbaka till friidrottsbanan och längtar till kommande säsong med både träningar och tävlingar. Hopp och sprint är specialområdet men ser verkligen fram mot att få större inblick i löparverksamheten som bedrivs på ett föredömligt sätt i IFK.

IFK Umeå känns som hemmaklubben då jag varit huvudtränare för 08/09 handbollsungdomar och ser verkligen fram mot att bli en större del av föreningen i och med friidrottstränarjobbet.

IFK-framgångar på Veteran-SM
2019-08-19 08:05
Robert Lodwika (M45), Trippelvinnaren Roger Boström (M60) och Sune Persson (M70)

I helgen har veteran-SM i friidrott hållits i Huddinge där våra duktiga veteraner tävlade med framgång.  Vi fick se ett äkta "hattrick" av Roger Boström - 3 guld i M 60. 1 guld och 2 brons i M50 till Tommy Rosbäck samt ett silver till Sune Persson i stav M70. I tuffa klassen M45 nådde Robert Lodwika finalplatser på såväl 100 som 200 meter.


Till resultaten


Spring Umemilen söndag 1 september!
2019-08-18 20:00
Starten har gått och Umemilen rusar iväg. Säkra din plats i årets lopp.

Söndag 1 september är det dags för höstens stora löparfest Umemilen med IFK Umeå som arrangör. Loppet går på den erkänt snabba banan runt Nydalasjön och har arrangerats sedan 1986. För de yngsta löparna (0-11 år) arrangeras också Lilla Umemilen.


Information om loppet hittar du via loppets hemsida


Observera att sista dag för anmälan är söndag 25 augusti därefter gäller anmälan mot förhöjd avgift.

Fantastiska IFK-insatser på Tavelsjö halvmarathon
2019-08-17 13:43
Några av alla IFK:are som sprang i Tavelsjö idag (Foto: Thomas Björklund)

När norra Sveriges största halvmara avgjordes i Tavelsjö var hela 28 löpare från IFK Umeå anmälda. Några av dem hade lite extra bråttom och vi fick se smått fantastiska prestationer.  Karsten Meier visade vilken klasslöpare han är då han vann på 1.06.13 en tid som också är ett nytt klubbrekord. Klubbkamraten Martin Nilsson blev 3:a på 1.10.35, även det en väldigt bra tid på den erkänt tuffa banan.


I damklassen visade Charlotte Andersson storform när hon segrade på 1.18.38 som är ett nytt personbästa. Motståndet var tuffast möjligt och där IFK:s Anna Rahm tog en överraskande andraplats före landslagslöparen och 2.38-löparen på marathon Malin Starfelt.


Grattis alla!


Till fullständiga resultat

Årsbästa av Robin i Göteborg
2019-08-17 08:04
Robin pustar ut efter loppet (foto: Roland Edlund)
Robin Rohlen visade på Folksam GP i Göteborg att formen är riktigt bra då han slog till med en nytt årsbästa på 1.48,06. Med det fina loppet stärkte Robin sina aktier för en plats i det svenska finnkampslaget. På söndag tävlar Robin på nytt och då i finska Espoo där ett högklassigt startfält väntar. 

Nyheter från föreningen
 
Våra samarbetspartners
 
IFK Umeå friidrott stödjer