Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till IFK Umeå Friidrott
Så gick testen av Terräng-SM banan för 2019
2018-10-07 16:13
Angelica Strandberg och Robin Rohlén var dagens snabbaste löpare på SM-banan 2019

I strålande höstsol sprangs dagens testtävling på 2019-års terräng-SM bana.

Dagens snabbaste löpare var hemmalöparna Robin Rohlén och Angelica Strandberg.


Till resultaten


Tack för idag! Så laddar vi om inför 2019!

Resultat från Castorama
2018-10-04 08:23
Nu finns resultaten från Castorama 180923 på denna länk.

Vi sparar också resultat från intressanta tävlingar under fliken tävlingar-resultat
Umeå kandidatstad för U18 EM i friidrott 2022
2018-10-02 08:04
Svenska Friidrottsförbundets styrelse har beslutat om att kandidera med Umeå som värdstad och föreningen IFK Umeå som arrangör för U18 EM i friidrott 2022.
– Det är glädjande att Svensk friidrott valt just Umeå som Sveriges värdstad. Nu håller vi tummarna för att vi blir utvalda, det skulle vara en fantastisk händelse för oss alla inblandade, säger Stefan Hildingsson, fritidschef vid Umeå kommun.
– Det känns väldigt bra att blivit utsedd av Svensk Friidrott. Om Sverige tar hem det blir U18 Friidrott EM det största friidrottsarrangemangen någonsin i Umeå, Det kommer att positionera Umeå som en av de orter i Sverige som kontinuerligt kan bjuda på nationell och internationell friidrott på hög nivå, säger Johan Svensson, ordförande i IFK Umeå Friidrott.

Arrangerande stad utses under senhösten 2019
En formell intresseanmälan har skickats in och nu går arbetet över till att utforma ansökan, som ska vara inlämnad till EAA den 31 januari 2019. Utifrån de ansökningar som Europeiska Friidrottsförbundet (EAA) får in fattar de sedan beslut om vilken stad i Europa som får arrangera för mästerskapet. Beslutet om vilken stad det blir förväntas tas av EAA under senhösten 2019.
– Internationella mästerskap är viktiga för friidrotten, inte minst för ungdomar och juniorer som är intresserade av att satsa framåt. Det känns jättebra att gå i armkrok med Umeå i det fortsatta arbetet med kandidaturen, eftersom det är en stad med tillväxt och positiv utveckling. I Umeå finns också ett engagerat och drivet föreningsliv, som bland annat stod bakom ett väldigt välarrangerat
Friidrotts-SM 2014, säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott.
Testlöpning av Terräng-SM banan 7 oktober
2018-09-27 18:00

2019 står IFK Umeå som arrangörer av Terräng-SM. I föreningen pågår arbetet för fullt med förberedelser och som ett led i det vill vi bjuda in alla intresserade löpare till en testtävling på den tänkta banan.


Det som gäller är:

Datum: Söndag 7 oktober kl. 11:00

Plats: Mariehemsängarna

Distans: 4000 meter (2 varv på banan)

Anmälan sker via detta formulär senast onsdag 3 oktober


Vid många anmälningar kommer vi att köra flera startgrupper.

Information mailas ut till alla anmälda fredag 5 oktober.

Ny träningsgrupp för födda 09/10
2018-09-26 10:29

Eftersom vi har många som står i kö till grupperna 09/10 gör vi nu ett försök att starta ytterligare en träningsgrupp på tisdagar klockan 18:00-19:00. För att detta ska vara möjligt kommer det dock att behövas hjälp från er föräldrar. 


Planen för uppstarten ser ut enligt följande:

  1. Vi genomför prova-på-träning på tisdag 2 oktober klockan 18:00-19:00. Träningen leds av befintlig tränare från IFK Umeå friidrott. Förälder eller annan vuxen med ansvar för barnet behöver finnas på plats.

  2. I slutet av prova-på-träningen håller vi ett kortare föräldramöte där vi stämmer av att det finns minst tre föräldrar som är beredda att fortsätta som ledare.

  3. Om tillräckligt många ledare finns så fortsätter vi med träningar på tisdagar under hösten.

Formulär för anmälan


Mer om att ställa upp som ledare

Man behöver absolut inte ha tränat friidrott själv för att bli en bra ledare. De flesta har inte tränat friidrott tidigare.  I unga år handlar det mest om att leka friidrott och ha koll på barnen. Ni som ställer upp som ledare kommer att skolas in av klubbens befintliga tränare till dess att ni känner er trygga, detta stöd finns tillgängligt hela höstterminen. IFK Umeå planerar också att genomföra en intern ledarutbildning och på sikt vill vi även att någon av ledarna går tränarutbildningen för 7–10 år.

 

Mer om träning för gruppen 09/10

Här står glädje och gemenskap i centrum. I lekens form får barnen öva sig att springa, hoppa och kasta och börja bekanta sig med friidrottens grenar. Träningarna ska upplevas som roliga och variationsrika. Eftersom vi vill att barnen ska ges chansen att prova på andra idrotter bedrivs träningen i huvudsak en gång i veckan. Träningen består av att springa, hoppa, studsa, kasta, fånga, slå kullerbyttor och klättra liksom av träning av balans och styrka. Detta byggs sedan på med kombinationsmoment som att fånga och kasta, kast med liten boll, längdhopp, höjdhopp och stafetter. Genom att träna koordination i den här åldern underlättar man för teknikinlärning längre fram. Träningen är levande, där alla barn deltar och köer undviks. Barn är noga med att göra saker bra och vill få bekräftelse när de gör saker rätt. Barn i den här åldern befinner sig också på olika nivåer i utvecklingen. I vår verksamhet strävar vi efter att alla barn ska bli sedda och få uppmuntran samt träna saker de klarar av. Den enda utrustning som behövs är vanliga idrottskläder samt sportskor.


Nyheter från föreningen
 
Våra samarbetspartners
 
IFK Umeå friidrott stödjer