Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Integration genom idrott och föreningsliv
IFK har beviljats 2,3 miljoner av Arvsfonden för att arbeta med idrott för nyanlända barn och ungdomar. Det treåriga projektet "Integration genom idrott och föreningsliv" vänder sig till barn och ungdomar 12-15 år som genom att prova olika idrottsaktiviteter ska få lättare att komma in i idrotten och föreningslivet i Umeå och Sverige.

Arbetet kommer att ske i samarbete med två skolor i Umeå kommun, KFUM Umeå samt SISU idrottsutbildarna. Tack vare IFK Umeås breda verksamhet inom 10 sektioner och KFUM:s 4 sektioner kan föreningarna tillsammans erbjuda ett rikt utbud av idrotter. IFK Umeå vill ta ett samhällsansvar och låta fler få ta del av idrotten och föreningslivet!


I detta projekt vill vi ytterligare utveckla vår förmåga att möta och ta emot nya målgrupper inom vår verksamhet samt engagera och rekrytera nya medlemmar bland nyanlända och ensamkommande, dessutom vill vi stärka idrottens roll som en väg till integration. Vi tror att ett samarbete mellan det civila samhället genom ideella föreningar, skola och myndigheter är en framgångsfaktor för integration och utveckling av idrottsrörelsen.


Kärnaktiviteterna i projektet är idrotts- och fritidsaktiviteter för målgruppen men det ingår också utbildning och andra stödjande aktiviteter mot målgruppen. Aktiviteterna innebär att de får prova på olika idrotter som finns inom ramen för våra verksamheter.  


IFK Umeå kommer att ansvara för att detta arbete ska leva vidare. Vår förhoppning är att efter tre år har vi ett inarbetat koncept som fungerar med Umeå kommun och vår förening. 

Nyhetsbrev V.42
2018-10-19 14:16
Aktiviteterna uppe på Badmintonstadion har fortsatt de senaste veckorna med trevligt badmintonspel med glada och inspirerade ungdomar. Utöver det så har ytterligare två delar intensifierats i veckan.

Det handlar dels om en aktivitet utanför skoltid som kommer att erbjudas deltagarna att vara en del av. I samband med en seriematch för föreningens badmintonlag så erbjuds de att få träna badminton innan matchen. Sedan följer lite fika och sedan matchen mellan IFK Umeå och Västra Frölunda.

Den andra delen är ett samarbete med SISU Västerbotten där vi ska ta fram material för att kunna utbilda nyanlända om hur det svenska föreningslivet ser ut och vad det innebär - väldigt spännande!
Nyhetsbrev V.40
2018-10-05 12:54
Efter ett varmt och skönt sommarlov är projektet åter igång med aktiviteter. Tillsammans med deltagarna från Ersängsskolan och Tegs Centralskola så fortsätter vi arrangera aktiviteter med olika idrotter. Medan det fortfarande var varmt så hann vi med att genomföra ett gäng fotbollspass utomhus. Men nu har vi flyttat inomhus och har haft ett gäng pass med badminton på Badmintonstadion - en väldigt uppskattad aktivitet som passar för alla. Det kommer publiceras nyhetsbrev här varannan vecka för att uppdatera kring det som händer och de aktiviteter som genomförs. Redan nu kan det avslöjas att det kommer erbjudas vissa aktiviteter även efter skoltid för deltagarna. Mer om detta kommer - håll utkik här!

Under fliken "bildgalleri" i menyn finns det några bilder från senaste badmintonpasset.
Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen