SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Handboll
F12

Information angående Covid19
2020-03-15 15:45
Svenska Handbollsförbundet har beslutat att samtliga serier avslutas och samtliga kvarvarande matcher och sammandrag ställs in, för att på det sättet minska risken för smittspridning. För oss innebär det att sammandraget kommande helg ställs in och inte kommer att spelas senare i vår heller. 

När det gäller träningar finns inget generellt beslut utan det är upp till varje förening och lag att avgöra hur man vill göra. Vi har beslutat att tills vidare fortsätta med träningar enligt liggande schema. Beslutet grundas i att den generella smittspridningen lokalt i Västerbotten ännu är på en lägre nivå än exempelvis Stockholm, Göteborg och Skåne, där Handbollen är som starkast, samt att Folkhälsomyndigheten senast i dag på morgonen förtydligat att det är en verkningslös åtgärd i smittspridningshänseende att ställa in träningar för friska barn.

Vi vill dock betona vikten av att det är friska barn som kommer till träningen, har man förkylningssymtom ska man stanna hemma. För övrigt gäller samma förhållningssätt som i alla andra sammanhang, exempelvis god handhygien och att man inte delar vattenflaska.

Vi följer löpande utvecklingen kring Covid19, folkhälsomyndighetens rekommendationer och ev nya beslut från regering, förbund och förening och återkommer med ny information om vårt ställningstagande skulle förändras.

Ledargruppen F08/09