Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Historia

Den 2:a oktober 1964 bildades badmintonsektionen inom IFK Umeå. 8 st personer var närvarande på mötet vid bildandet och av dessa valdes en Interimsstyrelse. Villkor hade framförts från huvudföreningen att denna sektion inte skulle belasta huvudkassan och samtliga närvarande satsade vardera 5 kr som startkapital. 


Föreningen startades ursprungligen mest faktiskt för att tillgodose några medlemmars intresse för denna stimulerande sport. Snart formulerades en rent idrottslig målsättning. Redan tidigt organiserades verksamheten på ett närmast professionellt sätt. Det är IFKs ledare som skapat den stora framgången som badminton haft. 

Anordnandet av DM och Norrlandsmästerskap var ytterligare en stimulans för den som ville utöva sporten som idrott, även seriespel bidrog till detta. 

Den första riktiga träningshallen var Grubbehallen som även nyttjades till tävlingar. Vid denna tiden var Skellefteås badmintonspelare klart bättre men Umeå tog under ett par år totalt över tätpositionen i länet. Mycket tack vare vår organiserade ungdoms- och utvecklingsstrategi.

 
Våra Sponsorer badminton