Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till IFK Umeå Badminton!
Vi är Umeås största badmintonförening, en förening med egen hall med 13 banor och engagerade medlemmar som drivit föreningen framåt i decennier.
SBF har ställt in alla tävlingsarrangemang under mars månad
2020-03-13 15:03
Svenska badmintonförbundet har valt att ställa in alla tävlingar under mars månad. För oss påverkar det mest nämnvärt våra egna planerade arrangemang Kummin Cup och Umeå Nordiska är inställda, men även Ungdoms-SM samt seriesammandragen för våra aktiva blir inte av för tillfället. Följ utvecklingen på svensk badmintons hemsida.
Coronaviruset – viktig information!
2020-03-11 23:16
Risk för smittspridning av Coronaviruset har uppgraderats till mycket hög i Sverige. IFK Umeå Badminton följer Folkhälsomyndighetens uppdaterade riktlinjer – Folkhälsomyndighetens information.

För att visa hänsyn till medlemmar, kunder och personal har vi, utöver Folkhälsomyndighetens riktlinjer, valt att ta extra försiktighetsåtgärder för att minska risk för smittspridning.
 
Vi vill därför be alla i föreningen; både spelare, ledare och föräldrar; som besökt områden med omfattande smitta, att hålla sig borta från verksamheten i två veckor efter hemkomsten. Detta gäller oavsett om man har symtom på smitta eller ej. Just nu är dessa Tyrolen i Österrike, norra Italien, Kina, Iran och delar av Sydkorea, men listan med länder uppdateras löpande här. 

Vi hoppas att ni respekterar detta och har förståelse för dessa riktlinjer. 
Reseberättelse från EMWTC och U15EC 2020
2020-02-24 09:48
Vår välmeriterade och mest aktive domare, Jan Andersson har varit i Frankrike en hel vecka och dömt Europamästerskapen för lag, samt EM för U15.

Stort tack till alla som har hjälpt till med att arrangera SM!
2020-02-06 13:17

Turneringen och arrangemanget har varit väldigt uppskattat! Vi har bland annat kunnat erbjuda en förstklassig arena med utmärkta uppvärmningsmöjligheter, professionella domare, effektiva transporter, massage till spelare och väldigt gott fika. För vilket annat SM har till och med haft badmintondesign på kakorna?

Imponerande engagemang och arrangemang

Refereen Daniel Sahlberg hälsar att han är imponerad över vår organisation och över alla funktionärer som har gjort ett fantastiskt jobb. Inte minst alla linjedomare. Han påtalade vid flera tillfällen att detta håller ”Topp Europaklass” och att ”Inget annat svenskt arrangemang än Swedish Open i IFÖ arena kan jämföra sig med detta”.
Arrangemanget har också uppmärksammats i sociala medier med tillrop som ”Grymt arrangerat” och ”Mäktigt”. Spelarna har också varit nöjda: ”Så här skulle man ha det på alla turneringar”, ”Massage och fina uppvärmningsmöjligheter” och ”Sjukt proffsigt”.
Andra klubbarrangörer var också imponerade över att vi har så fantastiskt bra med egna domare. Det är tack vare våra eldsjälar i klubben som framgångsrikt utbildar våra egna spelare. Det är oersättligt!

Fina arrangemang stärker vår förening

Att erbjuda så här fina arrangemang gör att spelare gärna återvänder till Umeå. Ett gott renommé gör det även enklare att få sponsorer till kommande turneringar, oavsett om det är en turnering för nybörjare, motionärer eller elitspelare. Fler deltagare och fler sponsorer ger också bättre ekonomi för klubben. Det ökar möjligheterna för oss att kunna erbjuda bra träningsförhållanden, till humana avgifter, för alla som vill vara med.

Inspirerande engagemang

Vi skulle aldrig kunna genomföra ett så fint arrangemang utan alla era ideella insatser! Oavsett storleken på er hjälp, så har den bidragit till det fina resultatet. Stora arrangemang är inga enmansuppdrag, vi behöver arbeta tillsammans för att genomföra dem.

Det som har blivit tydligt under helgen, är just det stora engagemang och den vilja som finns hos alla spelare, tränare och funktionärer att göra detta evenemang till något som överträffade allas förväntningarna. Trots att vi ser så många trötta hjältar, så hugger alla i och hjälper varandra in i det sista. Det är otroligt inspirerande!

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Stort tack till alla som ställt upp!


//IFK Umeå Badmintons styrelse och Projektgruppen för SM genom Lisa Andersson och Björn Andersson

Grattis Umeå! Badminton-SM kommer till stan 31/1-2/2!
2020-01-23 11:10
Umeå och IFK Umeå laddar för årets tuffaste SM. Det blir inte hårdare än så här! Missa inte att se Sverigeeliten kämpa om äran och medaljerna.
“Välj ditt inträde”, från 20kr. Kontant- eller Swishbetalning. Vinn elcykel på SM-Quizet och andra fina vinster på entrébiljetten.
Varmt välkomna! 


Tidsschema
31 Januari
Fredag 13.30-20.00 kvalspel

1 Februari
Lördag cupspel 9.00-17.00
Invigning Kavartfinalpass med Umeå Dansskola
Lördag kvartsfinaler 17.30-21.00

2 Februari
Söndag  semifinaler 9.00-12.00
Invigning Finalpass med Umeå Dansskola
söndag Finalpass 13.00-17.00 i fem kategorier.
Nyheter från föreningen
 
Våra Sponsorer badminton