Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Umeå
Badminton
Välkommen till IFK Umeå Badminton!
Vi är Umeås största badmintonförening, en förening med egen hall med 13 banor och engagerade medlemmar som drivit föreningen framåt i decennier.
Läget just nu
2021-01-13 20:36

IFK Umeå badminton har pausat all gruppträning på hallen denna period, detta utifrån Västerbottens smittskyddsenhet.

 

Vi uppmuntrar våra medlemmar samt medföljande vårdnadshavare att spela på egen hand på hallen, det kan man göra gratis på lediga tider - Vi ger rådet att ha spel på varannan bana och försöka hitta tider då det finns lediga banor - som dagtid vardagar, lördagar efter lunch, samt söndagar.


Vi följer vilka nya riktlinjer som kommer och nya råd från region Västerbotten och hoppas på att snart starta upp gruppträningar på hallen.


Håll i och håll ut, och tänk på varandra!

 

Med vänliga hälsningar
Styrelsen
IFK Umeå Badminton

Dags för Julklappar!
2020-12-08 11:24
Erbjudandet gäller mellan 9-11/12
2020-11-12 15:52
 
COVID-19 information till våra medlemmar
2020-11-11 21:47

Nu ställs högre krav på vårt samhällsansvar som individer, likt IFK Umeå som förening, och därför vill IFK Umeås Badminton styrelse gå ut med följande förtydliganden som följer de skärpta restriktionerna från Region Västerbotten

1. IFK Umeå ställer in all gemensam badmintonträning samt gymträning med följande undantag. Vi kommer fortsättningsvis att kunna genomföra träningspass för individer födda 2005 eller senare, samt spelare aktuella för Badmintonligan. Det finns dock inga garantier att man kan genomföra detta, baserat på sjukdomar bland ledare eller inom grupperna. Vi uppmanar aktiva att INTE KOMMA TILL TRÄNINGARNA vid sjukdom, och att omedelbart lämna en träning om man börjar känna av några sjukdomssymptom. 

 

2.  Det är viktigt att framhålla att det inte råder något förbud mot träning i Sverige och att det därmed är fullt möjligt för alla idrottare att fortsätta träna individuellt. I möjligaste mån bör träningen genomföras utomhus och man bör undvika att belasta kollektivtrafiken i samband med sitt idrottsutövande.
Till tävlingsspelarna: Tränargruppen kommer ut med förslag på träningsprogram som följer rekommendationerna.

 

3.  Hallens omklädningsrum ska ej användas.

 

4.  IFK Umeå ska inte arrangera resor eller delta vid tävlingar utanför länet, och ska undvika onödiga resor inom länet. (Gäller ej Badmintonligan)


5. Vi ber alla föräldrar att i så stor utsträckning som möjligt släppa av och hämta sina barn/ungdomar utanför Badmintonstadion.

 

Dessa beslut gäller från och med nu och fram till och med 8 december. 

  

Folkhälsomyndigheten meddelade under tisdagen vilka nya lokala allmänna råd som ska gälla för Västerbotten. Beslutet gäller till och med 8 december. Se hela listan här:


  • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.
  • Avstå från att göra onödiga resor såväl inom som utom regionen.
  • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Undantag kan göras för nödvändiga besök i livsmedelsbutiker och apotek. 
  • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Det gäller inte barn och ungdomar som är födda 2005 och senare. 
  • Verksamheter och arbetsgivare bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden ovan. Arbetsgivares åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån, och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten. Övriga verksamheter kan minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna, och erbjuda digitala alternativ. 
  • Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Däremot är det viktigt att personer med symptom på covid-19 undviker all kontakt med andra, enligt Folkhälsomyndigheten

 

Håll i och håll ut, och tänk på varandra!

 

Med vänliga hälsningar
Styrelsen
IFK Umeå Badminton

Klubbkväll på Team Sportia 4/11
2020-10-30 08:23
Äntligen klubbkväll på Team Sportia. 
Välkomna den 4/11 kl 16.00-18:30
Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen
Hem, 22/01 13:00 
Hem, 21/01 22:13 
Hem, 05/12 12:00 
Hem, 12/11 15:51 
 
Våra Sponsorer badminton