SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Badminton

Välkommen till IFK Umeå Badminton!
Vi är Umeås största badmintonförening, en förening med egen hall med 13 banor och engagerade medlemmar som drivit föreningen framåt i decennier.
Umeå Svensk Grand Prix 2021
2021-10-13 07:42

Här kan du läsa Umeå Grand Prix tidningen 

Fantastiska dagar för IFK i Göteborg
2021-10-12 09:38

I seniorklassen vann i herrsingel Andi Fadel Muhammad Guld, Johan Azelius silver, Kim Linell brons.

I damsingel vann Melsya Nur Fitriani guld och Selma Arvidsson Brons.

I Dammdubbel vann Melsya Nur Fitriani och Ronak Olyaee Guld, Nathalie Wang och Romina Olyaee Silver, Selma Arvidsson och Matilda Bergström Brons.

I Mixeddubbel vann Johan Azelius och Romina Olyaee Guld. Andi Fadel Muhammad och Nathalie Wang brons. Ronak Olyaee vann också brons med Jacob Ekman Frölunda.

I U17 tävlingen var Sveriges bästa spelare  under 17 år med. Där gjorde Mio Molin en grym insats och vann Guld i herrsingel, Guld i herrdubbel med Viktor Morskogen och Guld i Mixeddubbel med Alice Molin.

Alice Molin tog även silver i damdubbel med Freja Strömberg Härnösand.

Att en spelare från IFK Umeå vinner en trippel i en tävling där Sveriges bästa är med har inte hänt på massor av år. IFK Umeå badmintons framtid ser ljus ut.

IFK avslutar även vistelsen till Göteborg med att vinna med 1-5 över Västra Frölunda i Victor Badmintonligan. 

IFK Umeå - Halmstad
2021-09-13 20:25
 
SM U19 2021
2021-09-01 15:25

Läs mer här om våra unga stjärnor som deltar i SM U19 3-5 september

Välkommen till en ny säsong
2021-08-30 14:44

IFK Umeå Badminton och våra samarbetspartners hälsar er välkomna till en ny spännande säsong. Vi vill först tacka vårt badmintonliga lag som vann Badmintonligans grundserie men fick se sig besegrade i slutspelet efter en välspelad och spännande final mot Fyrisfjädern. Det var klubbens fjärde SM silver i lagspelet historiskt sett och det bidrog starkt till att Umeå återigen kan titulera sig Årets Idrottsstad i Sverige.

Säsongen har på något sett redan startat med att vi har deltagit i ett uppskjutet Senior SM i Borås samt U17 SM i Täby. I Borås lyckades vi bärga tre bronsmedaljer, Johan Azelius i herrsingel och Ronak Olayee i damdubbel respektive mixeddubbel. I Täby lyckades vi med en otrolig bedrift där vi vann osannolika 10 medaljer. Guld för Kim Linell i herrsingel , Edvard Hylander och Elliott Gran i herrdubbel samt Mio och Alice Molin i mixeddubbel. Silver och brons för Edvard Hylander och Axel Hörnlund i herrsingel , silver för Alice Molin i damdubbel, brons för Rasmus Sörlin i mixeddubbel , brons för Kim Linell och Mio Molin i herrdubbel och brons för Emma Hörnlund i damdubbel. Med andra ord en helgjuten insats av våra ungdomar och det bådar gott för framtiden.

- Som tränare till dessa spelare är jag fantastisk nöjd med hur de klarat av det sista året utan tävlingar. De har genom en väldigt god sammanhållning och träningsmiljö med IFK Umeås seniorer kunnat tränat på fantastiskt sätt. Dessa spelare kommer vi höra mycket om och IFK Umeås framtid ser väldigt lovande ut, säger tränaren Ola Molin.

Vi tackar våra samarbetspartners BKC (Badminton Kompetens Centrum), NIU (Maja Beskow skolan) och Badmintonstadion AB för att de gör det möjligt för våra spelare att långsiktigt och med en förbättrad träningsmiljö utvecklas inom badmintonsporten.

Vi passar samtidigt på att gratulera Mio Molin till uttagningen för det stundande U17 EM i Slovenien. Lycka Till!

Närmast på tur är U19 SM 3-5/9 som vi själva arrangerar där chansen till fler medaljer finns. Vi hälsar alla medlemmar , nära och kära och våra samarbetspartners hjärtligt välkomna.

Träningsgrupperna för BKC , NIU , seniorer och tävlingsungdomar har redan startat och fortsättning och nybörjargrupper börjar succesivt under början på September. Vi har återigen börjat sälja Newbody och kataloger finns att hämta på Badmintonstadion.

IFK Umeå Badminton är en av vårt lands största badminton föreningar till antalet aktiva barn , ungdomar , seniorspelare och elitspelare. Vår förening är ett mycket bra exempel på bredden i svensk idrott där barn- och ungdomsidrott samsas med elitidrott samtidigt som vi har en bred motionsverksamhet. I vår förening som är öppen för alla ser vi gärna att man stannar hela livet.

Vi är också en förening som arrangerar evenemang och driver vår anläggning , allt för idrottens och samhällets bästa. Som individer och förening ser vi nödvändigheten av ständig förnyelse och utveckling och med hjälp av våra värderingar öppenhet , passion och kvalitét står vi mycket väl rustade för att möta utmaningar och se möjligheter till utveckling för framtiden.

 

Egna arrangemang under hösten:                                  Hemmamatcher:

25-26/9 Umeträffen                                                          14/9 Halmstad

16-17/10 Umeå SGP                                                         9/11 Fyrisfjädern

20/11 DM (ej fastställd tävlingsort)

18-19/12 Badmintonstadion Cup

Nybörjar och motionstävling ej planerade datum

 

Styrelsen

Nyheter från våra lag
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen