Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till IFK Umeå F05
PSG 2019
 
Covid-19
2020-04-24 18:43

Hej


Nu är vi igång ordentligt med fotbollen, kul. Seriespel startar nästa helg.


Vill också välkomna Olivia tillbaka till laget:)


Idag kom nya mer tydliggjorda riktlinjer kring träning/matcher från fotbollsförbundet. Vill förtydliga vårt förhållningssätt kring träning/match och Covid-19.


Ingen publik varken på match eller träning- vi kommer försöka få till nån form av streaming eller fotografering från våra seriematcher, då kan det betyda att vi bjuder in en förälder eller någon skadad/icke spelande spelare som kan streama eller fota.


Förtydligar att vi bara tränar fullt friska- vi får ibland frågan om hur förkyld man kan vara eller tjejer som sagt på träning att jag håller på att bli förkyld och ska ta det lite lugnt.  TRÄNA INTE ALLS.

Vi följer de riktlinjer som övriga samhället har. Vid minsta symptom är man hemma samt ytterligare två dygn. Även om det är svårt att skilja på vad som är vad så är det de riktlinjer vi följer. Vi ber er föräldrar ta den diskussioner med era tjejer och tillsammans bedöma om det är lämpligt att spela. Vi ledare vill inte göra den bedömningen.


Det börjar bli mer vanligt med skador och sträckningar - när vi tränar har vi bara 60 minuter på plan så vi gör uppvärmningen innan träning. Oftast lite jogg och lugnare tempo i starten på träningen. För en del räcker inte det. Om man vet med sig att man har känningar av sträckningar så kom gärna tidigare för att värma upp. Vi träffas 20 min innan träning men många kommer sent, vilket gör att de inte hinner vara med på uppvärmningen fullt ut.

20 min innan träning ska man vara på plats och ombytt. Tejpa knän osv gör man hemma för att spara tid. Är man småskadad så kom hellre på träningen och gör det man kan än inget alls.


Nu taggar vi för en rolig fotbollssäsong trots omständigheterna.


/Ledarna

Träningar och matcher
2020-04-17 11:55

Lite uppdateringar kring träningstider


From v 17 så tränar vi tre dagar i veckan, de tider vi fått är mån-ons.

Måndag 18.10- 19.40 på Vildmannavallen

Tisdag 18.40-20.10 på Umedalens IP

Onsdag 18.40-20.10 på Vildmannavallen


Jag behöver få in alla intyg, dessa behöver jag senast på måndag den 20/4.


Vi har två träningsmatcher inbokade, båda mot Ersmark F05.

Kallelse kommer komma. Vi kallar de som är friska och har tränat under veckan, precis som tidigare. Under träningsmatcherna kommer vi vara något fler men när seriespelet kommer igång så utgår vi från träningsnärvaro, samt vilka positioner som behövs på matchen. Vi har matcher varje helg så alla kommer få bra med speltid.

Målvakterna kommer ha mer speltid än övriga. Även några positioner som är lite mer svåra att fylla.

Vi har försökt hitta positioner för alla tjejer som de känner sig trygga med men några får också lite andra alternativ. Jag hoppas att de som känner sig osäkra kan prata med mig, det ska kännas kul att spela.


Serien förväntas dra igång den 3/5. Våra hemmamatcher spelar vi på Umedalens IP under våren och på Vildmannavallen på hösten.

Mer information kommer när vi varit igång ett tag, just nu känns det inte aktuellt med ett föräldramöte, vi väljer isf att fokusera på ett spelarmöte.


Vi följer de riktlinjer som vi fått, dvs träna friska, ombytta och klara vid samling, ingen publik.


Det är lite tråkigt att spela utan support men vi vet att ni hejar hemifrån, men om någon känner sig manad att starta ett Instagramkonto eller dyl, så kan vi säkert få till lite bilder och kanske tom livestream från matchen. Men det måste någon hjälpa oss med, då min (Marias) tekniska kunskap är väldigt knapp och uråldrig. Meddela isf i föräldrachatten om det är någon som kan lösa ut den uppgiften.


/Maria

Kommande matcher
Spelade matcher
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 20/05 16:39 
Fotboll startsida, 04/05 10:56 
Fotboll startsida, 20/02 11:18 
Fotboll startsida, 14/02 11:10 
Fotboll startsida, 28/08 08:01 
Fotboll startsida, 21/08 09:37 
Nyheter från föreningen