Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Umeå Orientering
IFK Umeås orienteringssektion är en av föreningens 10 sektioner. Sektionen som har ca 150 medlemmar är aktiv både inom elit- och ungdomsorientering och arrangerar ofta tävlingar och motionsorienteringar. Sektionen delar kansli och klubblokal med övriga sektioner på Hyggesvägen 19.

I år ser vi fram emot fler upplevelser i världens bästa arena - skogen!
Veckans bana vecka 14
2020-03-29 19:41
Veckans bana är en liten specialare - Boxen. Spring gärna tillsammans med någon eller några kompisar för att ha kul tillsammans och för att jämföra strategi och vägval. 

Starten går vid Nolia och därefter springer man till kontroll 1. 
När man har tagit den tar man övriga kontroller inom boxen (rutan) i valfri ordning innan man springer tillbaka till kontroll 1. 
Därefter springer man vidare till kontroll 7, 8 och 9. Efter 9an är det en ny box: ta övriga kontroller inom boxen i valfri ordning innan du återigen besöker 9an och därefter är det fri fart mot mål!

Som vanligt kan man korta av banan efter önskemål! Lägg gärna upp din rutt på Livelox - blir kul att se allas våra olika vägval! 

Lycka till!


veckans bana vecka 13
2020-03-23 08:40
Vi kör en vecka till! 
Här kommer veckans bana för vecka 13.  Start denna vecka är på Sandaliden, men som vanligt får man starta och sluta där man vill. Banan är ca 9 km, men det finns flera möjligheter att korta av. 
Som vanligt finns också banan på Livelox. 
Ungdomsorientering
2020-03-18 19:49

Är du sugen på att testa orientering? 

IFK Umeå bjuder in till årets orienteringsträningar för barn och ungdomar födda 2014 och tidigare. Det finns fortfarande några platser kvar. 


Vi tränar måndagar 18.15 - ca 19.30 med start måndag 27 april. Träningarna håller till på olika platser runt och utanför stan.  

Måndag 6 april har vi en upptaktsträff för barn och vuxna, 18.15 på IFK Umeås kansli på Hyggesvägen 19, Haga. Då får ni träffa ledarna och få mer information om säsongen. 


Om du vill vara med, anmäl dig senast söndag 5 april genom detta formulär, i mån av plats kan vi eventuellt ta emot anmälningar senare.
Ungdomsledare önskas
2020-03-17 18:28

Hej!

Orienteringssäsongen närmar sig (förhoppningsvis) och vi planerar ungdomsverksamheten för fullt. 

Intresset för våra ungdomsträningar är fortsatt stort och vi är i behov av fler ledare. I nuläget behöver vi framför allt fler ledare för våra allra yngsta deltagare, den grupp som vi kallar för Miniknatarna. Det är barn i åldern ca 6-8 år som får leka och lära sig en del om orientering och att vara ute i skogen. 

De tränar på samma ställen som våra övriga ungdomar och träningarna är på måndagar 18.15 - 19.30. Vi planerar att starta vårsäsongen 27 april. 


Visst vill du vara med i denna härliga grupp? 


Kontakta Kerstin Larsson 

kerst73@hotmail.com eller 0703174269
veckans bana vecka 12
2020-03-15 17:59

Hej!

Ny vecka och här kommer en ny veckans bana. Även denna bana är ca 9 km och den har 19 kontroller och det finns många möjligheter att korta av på olika sätt. 

Startpunkten är lagd vid Norrlandsoperan men det är fritt fram att börja och sluta där man känner för det.
Snacka ihop dig med en träningskompis, utmana nån på jobbet, nån i familjen eller ta en sväng på egen hand. 

Kartan hittar ni här och som vanligt finns banan även på Livelox.

https://drive.google.com/open?id=1tAvmbPdjAUDjiWtCW-E6gNBQHp7gr1px


Lycka till!

//Kerstin


Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen