SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Boxning

Välkommen till IFK Umeå Boxning

Välkommen till oss på IFK Umeå boxning.

 
Vår träningslokal Ringside, finns på Sandbackavägen 3 i Umeå. Våra aktiviteter är Boxning, Boxfys, Gym/Boxen eller för dig som vill träna enskilt.  
För mer information klicka dig vidare i menyn till vänster. 
 
För aktuella händelser/nyheter, skrolla ned eller följ vår facebook för att snabbt få uppdateringar.
 
Våra lokaler är anpassade för dig med en normbrytande funktionalitet. Du tar dig lätt in i vår lokal då det finns dörröppnare. Det är stora lokaler med rymliga omklädningsrum och en tillgänglig toalett. 
Nicklas Ålander
2021-12-06 21:19

Nicklas Ålander (f.d Eriksson)
1983-04-10 – 2021-11-12

 

 Det är med stor sorg som vi den 12/11 tog emot beskedet att Nicklas somnat in efter en tids sjukdom. Nicklas gick som barn i Pappa Mats fotspår och började med boxning i Katrineholm under tidigt 90-tal. När familjen senare flyttade upp till Umeå -97, fortsatte Nicklas boxas i IFK Umeå. Nicklas tävlade flitigt som diplomboxare och gjorde 50+ matcher. Han tog bland annat guld i Pirkka-turneringen -96 och två SM-silver. Nicklas gick -98 över till ungdom och tog det året silver på Ungdoms-SM. Utöver det blev det guld i bland annat ACBC, Falken cup, Mattias minne och Norrlandsmästerskapen. Eftersom Nicklas både tränade och tävlade i boxning valde också två av de yngre bröderna, Patrik och Joakim, att börja med sporten. Nicklas gick sin sista boxningsmatch -99 och gjorde senare ett kort comebackförsök -07. Både innan och efter -07 var han aktiv som tränare och har således varit en viktig person för många som tränat hos IFK Umeå under åren.

 

 Under ett flertal år var Nicklas i träningslokalen de flesta av veckans kvällar som hängiven tränare. Det blev även många tävlingar och träningsläger iförd tränardressen genom åren. Nicklas var en väldigt omtyckt tränare av sina tränarkollegor och utövarna, utifrån hans förmåga att lära ut boxningskunskaper men framförallt sin personlighet. Ord som engagerad, positiv, rolig, härlig, social, tålmodig och lättsam dyker upp av de flesta som varit i hans närhet. Nicklas var mån om att alla skulle trivas och känna sig välkomna i verksamheten. Många minns framför allt ett stort leende när dom tänker på Nicklas.Nicklas var bland annat en av de första tränarna till vår senaste svenska mästare i seniorklass - Tove Lundberg. Genom sin fina och engagerade personlighet som tränare var Nicklas den viktiga person som la grunden för att Tove fortsatt med sporten under alla år. 

 

2020 fick Nicklas påbörja sin tuffaste match - denna gång utanför ringen och mot en aggressiv form av cancer. Nicklas positivitet, kämparvilja och optimism gav honom tid men efter ett års kamp orkade inte kroppen mer. 

 

Tack Nicklas för alla skratt, samtal, träningstimmar och allt som hörde till ditt engagemang inom boxning. Tack även för all vänskap och ditt stöd utanför boxningen. Vi är så glada och tacksamma för allt du gett oss och klubben. 

 

Vi glömmer dig aldrig! 

 

Extra tid för bingolotter
2021-12-04 15:06

Bra jobbat med bingolottoförsäljningen!

 

Många lotter har blivit sålda men än finns det lite drygt 50 lotter kvar. Därför kommer det finnas ytterligare ett tillfälle att hämta ut lotter imorgon söndag 5/12 kl.15,50-17,00 på Ringside.

 

Hälsningar/ Styrelsen 🥊

Försäljning av IFK kläder
2021-11-29 10:34

Det kommer nu i december vara möjligt att beställa IFK Umeå träningskläder. Det kommer finnas möjlighet att köpa hoodie med dragkedja, ett par byxor samt en t-shirt. Kläderna är av märket Craft.

 

Det kommer att vara möjligt att prova och beställa kläder under två dagar.  

Onsdag 8/12 kl 17.30 - 19.30

Söndag 12/12 kl 15.30 - 17.30

 

Priserna ligger på:

Hoodie med dragkedja: Sr: 449kr Jr: 379kr

Byxor: Sr: 325kr Jr: 299kr

T-Shirt: Sr: 275kr Jr: 239kr

 

Önskar man namntryck på kläderna tillkommer 50kr/plagg för tryck 


Vill du beställa men kan inte under någon utav dagarna är du välkommen att höra av dig till Morgan Oberlauf Poopuu på 0730221355 eller morgan.poopuu@ifkumea.com så kan vi ordna en tid för dig.

Extra tider för bingolotter.
2021-11-29 08:32

Denna vecka lägger vi till två tider för att köpa bingolotter och vara med och tävla(se tidigare inlägg) 

Måndag 29/11 16.30-17.30 Ringside

Tisdag 30/11 16.30-17.30 Ringside

 

Dessa tider är sedan tidigare klara

Onsdag 1/12 från kl. 18,10 i anslutning till föräldramötet på IFK Umeås Kansli på Hyggesvägen

Fredag  3/12 kl. 17,00-18,00 på Ringside

 

 

Nya tider kommer under veckan, vi kör på tills lotterna vi beställt är slut. 

 

Tack för att ni väljer att stötta IFK Umeå Boxning🥊

 

Nyhet gällande Bingolottoförsäljningen
2021-11-25 12:15

Som vi skrivit tidigare så har boxningssektionen inom IFK Umeå drabbats ekonomiskt av pandemin pga minskade träningsavgifter och LOK-stöd vilket lett fram till ett beslut om att sälja Bingolotter. Förhoppningen är att vi alla tillsammans ska sälja lotter men som vi skrivit tidigare så har vi förståelse för att alla inte har möjlighet till det.

 

Vi får göra så gott vi kan tillsammans och för att göra det roligare så kommer de som säljer flest bingolotter att vinna ett fint pris. Den person under 15 år som säljer flest lotter vinner ett par boxarhandskar. Den person över 15 år som säljer flest vinner en gratis tagg i 3 månader.

 

Prislista

1:a pris boxarhandskar (under 15 år)/gratis tagg i 3 månader (över 15 år)

2:a pris tandskydd eller boxningslinda

3:e pris tandskydd eller boxningslinda

 

Vinsten från lottförsäljningen kommer i år att gå direkt till Boxningssektionen. Det vi vill satsa på är bland annat att köpa in ny träningsutrustning, en ny ring, utbilda fler tränare samt möjliggöra för våra boxare att tävla mer.

 

Det kan vara bra att känna till att lotterna kommer att betalas med swish vid uthämtningstillfället. Varje swish ska vara märkt med ”Bingolotter” samt ”namn” på den aktive. Det kommer finnas flera tillfällen att hämta ut lotter och det går bra att hämta ut dom i omgångar.

 

Tillfällen för uthämtning:

  1. Söndag den 28/11 kl.15,45-17,00 på Ringside
  2. Onsdag den 1/12 från kl. 18,10 i anslutning till föräldramötet på IFK Umeås Kansli på Hyggesvägen
  3. Fredag den 3/12 kl. 17,00-18,00 på Ringside

 

Om det blir aktuellt med fler uthämtningstillfällen så återkommer vi med mer information om tid och plats.

 

Vänliga hälsningar/Styrelsen

Nyheter från våra grupper
Det finns inga nyheter..
Nyheter från föreningen