SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Fotboll

Nytt tränarutbildningsprogram för fotbollsledare
2023-02-02 10:17

SvFF:s tränarutbildningsprogram har reviderats under 2022, vilket innebär att ett antal nya kurser introduceras och några av de nuvarande försvinner.
Alla som vill bli tränare ska numera, som första steg, börja med kursen SvFF D. Du som redan har gått en utbildning kan här ta del av hur du tar dig vidare i det nya omarbetade utbildningsprogrammet, till exempel om du behöver gå en licensfortbildning.

 

De nya kurserna är sanktionerade av UEFA och tillhör det nya europeiska paketet enligt UEFA Coaching Convention 2020. Detta innebär att alla UEFA-kurser kommer att ge deltagaren en UEFA-licens vid godkänt kursresultat. UEFA-licensen är giltig i tre år och den uppdateras genom obligatorisk fortbildning, som arrangeras av SvFF och våra 24 distriktsförbund.

– Spelarna i svensk fotboll behöver och förtjänar kunniga och ansvarsfulla tränare. Vi har väldigt många duktiga tränarutbildare runt om i landet och med de uppdateringar vi nu gör i utbudet av kurser vässar vi vår tränarutbildning ytterligare, säger Urban Hammar, som är ansvarig för SvFF:s tränarutbildningar.

Några av de nya kurserna, bland annat introduktionsutbildningen SvFF D, ges redan nu under hösten medan några av de högre utbildningarna kör igång först efter årsskiftet.

 

 

Text och bild hämtad från Svenska Fotbollsförbundet 2023-02-02:

https://aktiva.svenskfotboll.se/nyheter/2022/10/nytt-tranarutbildningsprogram-2023/

Frågan om fotbollstältet och IFK Umeå
2023-01-24 11:00

Hej alla medlemmar i IFK Umeå fotboll!

 

Vi inom den nya fotbollsstyrelsen vill kort informera om att vi skickat in en skrivelse till Umeå Kommun där vi motsätter oss placeringen av ett fotbollstält på Vildmannavallen och vill bli inbjudna till en djupare dialog eftersom vi ser vår verksamhet som hotad.

Vi återkommer när vi fått någon form av svar för att prata om hur vi går vidare. Hoppas ni alla har kampviljan för vår vall! Nedan ett axplock av våra argument:

  • Ett tält på Vildmanna konstgräs skulle ersätta en högfungerande anläggning (inte komplettera befintligt) (ett enormt slöseri med resurser)
  • Vildmannavallen är den finaste mindre arenan i stan med omklädningsrum, kiosk, förråd osv samt bra möjligheter att ta emot publik, vara samlingsplats och ett tillgängligt inslag för medborgarna i en växande stad. Läktaren är lättillgänglig och har tak samt har fått kulturella utmärkelser och pris för sin vackra graffitimålning. Flera lag i stan som använder Vildmanna, främst som matcharena, ett tält raderar möjligheter att ta emot publik, skapa arrangemang osv
  • Vildmannavallen är vår fotbollsförenings hjärta, där vi samlas, tränar, matchar och bygger gemenskap. Ungdomslagens spelare kan alla cykla hit på ett säkert sätt, och det bidrar till den hållbara staden att ha en arena med den närheten i vårt stora upptagningsområde.
  • Vildmannavallen är en positiv, möjlighetsskapande samlingsplats för ungdomar, många har meningsfull fritid där istället för att ”hänga på stan”. Ett tält skulle skapa en låst och stängd anläggning och ta bort liv och rörelse ur stadsmiljön
  • Vi ser med stor oro på klubbens framtid om tältet sätts upp på ”vår” arena. Ska vår verksamhet offras? Skulle IFK Umeå spela sina matcher inomhus året runt? Och utan publik? Eller inte alls vara kvar? Som vi ser det kommer föreningen få lägga ner sin verksamhet utan arena.
  • Vi har en väl fungerande fotbollsverksamhet där alla lag, även på seniorsidan visar ekonomi i balans efter 2022 års bokslut. Vi jobbar hårt tillsammans, utbildar ledare och ungdomsdomare och har en stor fotbollsverksamhet.  Klubben har ett herrlag i div 3, damlag i div 3, dam- och herrjuniorlag, 14 ungdomslag (lika antal pojk och flick) med totalt ca 400-450 registrerade spelare samt 25 ungdomsdomare. Vi har under hösten tillsatt en ny styrelse och påbörjat ett långsiktigt utvecklingsarbete för IFK Umeå fotboll som ska skapa ett brett engagemang och förankring hos medlemmarna, ett arbete som äventyras om vi inte kommer ha tillgång till en arena.
  • Ett fotbollstält i Umeå tror vi hela fotbolls-umeå ställer sig positiva till, så även vi, det skulle medföra utökade träningsmöjligheter för fler lag året runt, men vi är av den bestämda uppfattningen att tältet måste komplettera befintliga alternativ, inte ersätta och kanske då även slå ut befintlig verksamhet.  
  • Tältet ska vara ett komplement. Vårt förslag är att se över möjligheten att placera tältet på grusplanen vid Vildmanna, då skapar man istället utveckling och utökade möjligheter. Campus är en annan placering som skulle komplettera istället för att ersätta. Den är i dagsläget en mer kompletterande yta för flera lag i stan och ett tält där skulle inte ta bort andra möjligheter då det inte finns läktare, kiosker etc inom anläggningen.
  •  Utredningen kan inte bara innefatta byggnadstekniska konsekvenser och begränsningar utan måste även utvärdera fotbollsmässiga konsekvenser, annars är det inte seriöst.

Bästa hälsningar från styrelsen

Daniel Souza, Annika Wikström, Eleonora Hedin, Gabriella Johansson, Sara Olsson och Stig Wangdell

2022-10-14 15:31

Hej igen, alla fotbollsvänner!

 

Med anledning av omorganisationen som pågår för fullt inom fotbollssektionen har jag några intressanta nyheter att dela med mig av. 

 

Den 20/10 kl. 18:30 på klubblokalen (Hyggesvägen 19) kommer IFK Umeå hålla ytterligare en fotbollsträff för de som intresserar sig för att ingå i en sektionsstyrelse. Genom rekryteringsförsöken som vi gjort hittills har sju personer aviserat att de fortsatt vill engagera sig, och möjligtvis inom en styrelse, och de har fått en kallelse till denna träff. Det är fantastiska nyheter i sig, och på förhand har jag väldigt goda förhoppningar om att de känner likadant efter den träffen! 

 

Samtidigt som vi nu har några som meddelar ett intresse för specifika roller inom styrelsen har vi fortfarande tomt på de poster som på förhand låter som avancerade roller; ordförandeposten, vice ordförande, sekreterare och kassör. Jag är här för att säga att dessa roller inte alls är särskilt betungande eller på något sätt svåra att axla. En person med viljan att påverka och hjälpa sektionen att organisera sig kommer långt utan särskilda erfarenheter! Du kan idag anmäla dig att delta på mötet och se var det leder genom att anmäla dig på denna länk senast 19/10. 

 

För att locka personer som står utanför vårt kontaktnät har vi även annonserat via Styrelseakademien Norr, Facebook och LinkedIn. Här ser du annonsen

 

Jag vill än en gång påpeka att det är helt avgörande att vi får en ny styrelse på plats inom fotbollssektionen för att den ska kunna leva vidare. Att våra lag gör fantastiska insatser på och vid sidan av planen är som grädden på moset, men en sektionstyrelse som håller ihop verksamheten är A och O. Tillsammans måste vi tillsätta en styrelse! Har du eller någon annan förälder i laget möjlighet att ställa upp? Tveka då inte att anmäla dig till mötet eller peppa den du tänker på, och låt oss se var det bär av! IFK Umeå Fotboll behöver dig! 

 

Slutligen vill jag passa på att skicka ut utkastet på den nya organisationen som hela IFK Umeå fotboll kommer att baseras på, och den nya styrelsen till att börja med kommer att arbeta utifrån. Här läser ni också mer ingående om vad de olika rollerna inom styrelsen egentligen innebär för dig som är intresserad av att engagera dig! 
Trevlig helg!

 

Med vänliga hälsningar, 

 

Andrea Collén

Klubbchef IFK Umeå

andrea.collen@ifkumea.com

073 - 097 12 37

VÄLKOMNA PÅ LATTJOLIRET
2022-10-14 13:39

Västerbottens fotbollförbund bjuder in barn i åldrarna 8 – 14 år att komma och spela organiserad spontanfotboll under vintern. Ta med din kompis och ha en rolig tid tillsammans mot kompisar från hela stan! Gå in på Västerbottens fotbollförbunds hemsida för mer information.

 

Mer info

Styrelseledamöter sökes till IFK Umeås fotbollssektion
2022-10-07 09:31

Klicka här för att läsa hela annonsen!

 

IFK Umeås fotbollssektion genomgår en omorganisation och vi söker nu ledamöter till dess sektionsstyrelse med kompetenser inom ekonomi, ledarskap, organisation, arrangemang och marknadsföring. För dig som söker uppdraget är det fördelaktigt om du “spelar på hemmaplan i Umeå”, dvs är bosatt här och har kännedom om förenings- och näringslivet lokalt.

 

Välkommen Elsa - Studerande Fysioterapeut Till Fotbollssektionen
2022-09-12 11:35
På bilden är Elsa Carlsson. Hon är IFK Umeå fotbolls senaste nytillskott i form av en studerande fysioterapeut

 

 

 

Goda nyheter, IFK Umeå fotboll!

 

I samband med att organisationen läggs om i veckorna har vi glädjen att presentera Elsa Carlsson som ny, studerande, fysioterapeut för fotbollens hela sektion!

Nyheter från våra lag
Fotboll - P09, 04/11 21:18 
Fotboll - F11, 03/11 19:04 
Fotboll - P09, 23/09 18:33 
Fotboll - P11, 22/09 12:07 
Fotboll - PF15, 17/09 17:27 
Fotboll - PF15, 06/09 18:00 
Nyheter från föreningen
Startsida, 02/02 10:27 
Startsida, 05/12 14:39 
Startsida, 27/09 11:45 
Startsida, 23/08 11:34