SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Friidrott

Vårens beställning av toalett- och hushållspapper
2021-04-06 14:02

Hej, vårens beställning av hushåll- och toalettpapper är här. Klicka på länken nedan för att lägga din beställning (senast 8/4). Varje aktiv familj/hushåll ska beställa minst 5 produkter var. Detta för att vi ska kunna erbjuda friidrott till låga avgifter för våra barn- och ungdomar, betala startavgifter till tävlingar, betala hallhyra och arvode. Hjälp till att bidra till en fortsatt bra friidrottsverksamhet:

https://docs.google.com/spreadsheets/d/1CGjDQfmznVY_32fMv3Soj-J3hR4yTiogePGDD1VTQ_k/edit?usp=sharing

Anmälan är öppen till Sommarfriidrottsskolan 2021
2021-03-31 11:56

Anmälan till årets sommarfriidrottsskola är öppen. Friidrottsskolan riktar sig till barn födda 2008-2013 och ger möjlighet för barn att prova på friidrott en vecka under sommarlovet. Välj mellan vecka 26, 32 eller 33. Veckan avslutas med enklare tävlingar, vattenkrig och fika. Se mer information här.

Ny friidrottssamordnare på IFK
2021-03-05 09:38

Hej!

Jag heter Charlotte Kung men kallas för Lotti. Jag är ursprungligen från Örebro men älskar snön för mycket för att bo i södra Sverige. 

Jag kommer att jobba 50% som friidrottssamordnare på IFK Umeå vilket känns superkul! Till en början kommer jag framförallt jobba administrativt men hoppas på att få träffa er på träningar framöver.

Tidigare har jag arbetat som kock men studerade sen Tränarprogrammet på Umeå universitet med inriktning mot idrottsmedicin, idrottsfysiologi och idrottspsykologi. Efter min utbildning har jag jobbat inom föreningsidrotten ett par år som projektledare, koordinator, instruktör och administratör. Jag jobbar även lite extra som lärare på Idrottsfysiologprogrammet på Umeå universitet.

När ni inte ser mig på kansliet eller i friidrottssammanhang så hittar ni mig oftast i skidspåret eller i skogen med karta och kompass. 

Tack för att jag får vara med och utveckla IFKs fina verksamhet framåt. Hör gärna av dig för att säga hej, bolla träningsidéer eller för att ta reda på hur man lagar den perfekta lasagnen. 

 

Jag ser fram emot att få träffa er!

/Lotti Kung 

lotti.kung@ifkumea.com

Ny topptid av Robin Rohlén
2021-02-24 15:45
Vår färske SM-silvermedaljör på 1500 m var under onsdagen nere i Stockholm för att försöka nå kvalgränsen till inomhus-EM på distansen (3.45).  

För ändamålet var en hare engagerad som drog fram till 800 meter innan Robin fick gå upp i täten och göra grovjobbet. Robin höll sin tätposition fram till upploppet då Hässelbys Gustav Berlin efter en fin resa i rygg kunde passera. Tiderna: 3.45,57 på Gustav och 3.46,17 på Robin.

Robins tid är för övrigt hans näst snabbaste i karriären och även om det inte blev något EM så kan vi konstatera att Robins fina insatser under den korta inomhussäsongen lovar mycket gott inför sommaren

SM-silver till Robin Rohlen
2021-02-21 16:03
Så här ser en SM-silvermedaljör ut
Robin Rohlen sprang idag in på en strålande fin andraplats på 1500 m när inomhus-SM i friidrott arrangerades nere i Malmö. I finalen var Stenungssunds Johan Rogestedt snabbast med 3.50,52 med Robin strax bakom på 3.51,76. Medaljen är Robins första mästerskapsmedalj på "löpningens blå band" 1500 m.
I fredags blev Charlotte Andersson 9:a på 3000 m med 9.47,29.
Stort grattis till fina prestationer!

Nyheter från föreningen
 
Våra samarbetspartners
 
IFK Umeå friidrott stödjer