SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Fotboll

Information inför träningsstart P-12
2021-05-11 20:29

Den 27/4 startar P12 äntligen fotbollssäsongen. Träningar kommer vara på tisdagar kl 18-19 på Vildmannavallen och torsdagar kl 17.30-18.30 på Minervaskolans konstgräs.

 

Även denna säsong kommer vara annorlunda på grund av Corona. Som tränare och lagledare kommer vi att förhålla oss till de restriktioner som kontinuerligt uppdateras. Men vi behöver också er föräldrars hjälp att de följs, så vi kommer kontinuerligt skicka ut uppdaterad information vad som gäller. Nu är det följande restriktioner och rekommendationer vi följer.

  • Alla ska vara friska och symtomfria för att få närvara vid aktiviteter. Detta gäller naturligtvis spelare, ledare, föräldrar och övriga på plats. Har man varit förkyld eller sjuk ska man ha varit helt symtomfri enligt allmänna rekommendationer innan man får delta i lagets aktiviteter.
  • Vi använder egen vattenflaska och lånar inte av en kompis. Kran att fylla på flaskan i samband med träning och match finns på väggen vid omklädningsrummen i det röda huset.
  • Vi tränare kommer försöka hålla ihop barnen från samma skola när vi delar in grupper på träningarna för att motverka att ”bubblor” blandas. Informera gärna barnen att de ska samlas skolvis i början av träningarna.
  • Antal åskådare vid träning bör begränsas enligt nationella- samt föreningens rekommendationer då vi dessutom tränar samtidigt med två andra lag.
  • Några idrottsklubbar i vår serie har i sina rekommendationer att deras lag uppmanas att spela sina matcher helt utan publik eller med en begränsning enligt regelverket med ett maximalt antal personer. Vi ska försöka lägga in information i respektive kallelse om dessa klubbar önskar detta vid sinahemmamatcher.
  • Var beredda på att ändringar och tillägg till de allmänna bestämmelserna kan komma med kort varsel och om detta kommer vi att kommunicera till er. Håll er även uppdaterade om vilka direktiv som kommer gällande träning och matcher under våren från fotbollsförbundet. 

 

https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

 

Matcher
Vi har anmält två lag i seriesammanhang och seriestart kommer att bli i mitten av maj. I dagsläget har fotbollsförbundet lottat så att matcher startar i maj även om vi idag inte vet om det är möjligt att genomföra matcher som de ligger i spelschemat. Kan vi inte spela matcherna på de datum som ligger kommer dessa att strykas. Vi informerar er när vi kan säga mer om matchstarter utifrån gällande restriktioner.

 

Utrustning

  • Alltid benskydd på träning och match.
  • Vattenflaska.
  • Matchtröja lånas av laget.
  • Shorts (blå) samt strumpa (vit) köps själv och finns ej att låna. På Intersport finns IFK Umeås officiella matchkläder om man vill köpa det.

Denna säsong kommer laget att införskaffa en träningsoverall (Byxa och Tröja) och det kommer att bli enligt klubbens klädprofil. Detta kommer erbjudas alla spelare att köpa. Mer info kommer vid senare tillfälle.

 

Hälsningar tränarna