Nyheter

Däckbyte på Vildmannavallen 21- 22 April!
2018-04-17 10:41
Nu har äntligen våren börjat krypa fram under snömassorna, vägarna är bara och plusgraderna har vågat sig ut på nätterna. Det innebär att IFK Umeås bandylag i vanlig ordning hjälper dig att byta från vinter- till sommardäck.

För bara 200 kronor byter vi däck, bjuder på kaffe och det senaste bandyskvallret. 

Kom förbi Vildmannavallen kl 10-16 på lördag eller söndag!
Ordförandes kommentar till rubrik i VK
2018-04-14 16:49
Rubriken på sportsidan i dagens VK ”IFK Umeå hotas av konkurs” skapar oro. Rubriken ger dock en felaktig bild om man läser efterföljande reportagetext. Jag vill med anledning av medias rapportering informera om följande.

 

Det är alldeles riktigt som det står i texten att föreningens dotterbolag Vildmannavallen i Umeå AB har överklagat Skatteverkets beslut att underkänna och eftertaxera bolaget för gjorda momsavdrag. Utgången av detta ärende är oklart och likaså bedömer vi rättsläget vara det. Lagstiftningen är oförändrad medan Skatteverkets tolkning har förändrats. Mycket talar för att Skatteverket med detta ärende försöker nå ett prejudikat för bedömning av liknande fall i framtiden. Enligt uppgifter från Riksidrottsförbundet har Skatteverket ett fyrtiotal liknande ärenden som ligger och väntar på avgörande beslut. Utgången kan därför dröja länge innan ärendet slutligt avgjorts.

 

Skatteärendet berör alltså bolaget Vildmannavallen i Umeå AB och inte föreningen IFK Umeå. Bolaget riskerar att komma på obestånd och i sämsta fall till konkurs. Det pågår nu en aktiv verksamhet för att undvika detta. För överklagandet har momsexpertis anlitats. En omstrukturering av bolagets verksamhet och organisation kommer att ske, mycket för att skapa en grund för en fortsatt drift. Åtgärderna görs i första hand för att undvika en akut insolvens men också för att ge bolaget rätt förutsättningar för framtiden. I detta tas även hänsyn till Skatteverkets synpunkter oavsett hur utgången blir i skatteärendet. En förändring och anpassning ses som helt nödvändig.

 

Föreningens verksamhet vilar på en lång och gedigen historia och innehåller f.n. tio olika idrotter. Som helhet har föreningen en stark och stabil ekonomi med idrottslig framgång i många av våra pågående aktiviteter. Vår förening präglas av bl.a. mångfald, barn- ungdom- senior och elit, integration, jämställdhet, ordning och reda, öppenhet och passion, allt med hög aktivitetsnivå och många fina idrottsliga resultat ute på olika arenor. Rubrikerna i media växlar och reportagen likaså. För det mesta har föreningen den senaste tiden förekommit i rubriker och reportage med glädjande framgångar i ex.vis skidor, badminton, boxning och friidrott. Dagens rubrik gjorde att någon möjligen satte morgonkaffet i luftstrupen. Att den dessutom kom samma dag som fotbollen har hemmapremiär för säsongen i division 2 herrar var olyckligt, ett förhoppningsvis tillfälligt mörkt moln på den för dagen i Umeå så molnfria himlen. 

 

Känn lugnet, föreningen IFK Umeå står stabilt idag, så ska vi göra även i fortsättningen!

 

Med vänlig hälsning,

IFK Umeå
Jan Sundman
Ordförande
SM - GULD
2018-04-12 13:17
Stort grattis till Jonna Sundling, Linn Sömskar och även till Marcus Grate, Theodor Pettersson som tog SM - guld i Team Sprint i dag.
Fantastiskt!
IFK Umeå-Härnösand
2018-04-12 09:49
Lördag 14/4 14.00 är det dags för vårt div.2 herrlag att ta emot gästande Härnösand. Det är hemmapremiär och matchen spelas på Vildmannavallen i förhoppningsvis strålande solsken. Vi önskar dem lycka till!

Akut skadeomhändertagande 12/4
2018-03-27 14:24

IFK Umeå i samarbete med SISU anordnar utbildning i akut skadeomhändertagande. 


Inom idrott förekommer skador. Ibland uppstår de av en slump, ibland avsiktligt. En del skador är svåra eller till och med omöjliga att förklara.Ofta finns ändå tydliga mönster, och när det finns mönster finns även möjligheten att minska risken för skador. Det är därför av största vikt att tränare och idrottare lär sig mer om hantering och prevention av skador.

På denna utbildning lär ni er att ta hand om skadan akut för att på bästa sätt förhindra och begränsa eventuella funktionsnedsättningar, samt att rehabiliteringen sker på bästa sätt.

Ni kommer praktiskt att få prova på att linda.


Tid: Torsdag 12/4 18.00-20.00

Plats: IFK Umeås klubblokal

Antal: max 25 st. Först till kvarn gäller.


Anmäl er här!

 

Nyheter från våra lag
Friidrott, 18/04 22:56 
Fotboll - P08 Blå, 18/04 11:12 
Fotboll - F07/08, 17/04 21:38 
Badminton, 17/04 11:04 
Fotboll - P09, 17/04 10:45 
Fotboll - P09, 17/04 10:27