Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Nyheter

Tips på föreläsning!
2018-09-19 16:38
 
Sports Business Arena!
2018-09-10 10:38

Den 22/11 samlar Sportup North Västerbottens sportnäring på Folkets Hus i Umeå. Kom och lyssna på inspirerande föreläsningar, nätverka med fler inom sportnäringen och ta chansen att träffa ett advisoryboard med affärsutvecklare, inkubatorer och rekryterare för att få en knuff i rätt riktning.

Huvudnummer för dagen är föreläsningen "Artisten, varumärket, entreprenören" med profilen Petter Askergren – årets talare 2017. Dagen kryddas också med intressanta föredrag om sponsring, turismekonomiska fördelar med stora idrottsevenemang samt inspirationsföreläsningar från några av bolagen inom Västerbottens sportnäring.

 • 11:00: Moderator hälsar välkommen 
 • 11:10: Västerbottens sportnäring – så växlade vi upp våra idéer. 
  Fokus på internationalisering, nätverk, affärsrådgivning och finansiering
   
 • 12:00: Lunch och möjlighet till speed consulting 
 • 13:00: Petter – Artisten, varumärket, entreprenören 
 • 14:15: Piteå Summergames – så får vi hela världen till Piteå 
 • 15:00: Kaffe 
 • 15:30: Heja! Varumärkesbyggande sponsring för föreningar och företag

  Pris inklusive lunch och fika:

  • Företag och offentlig sektor: 295 kr inkl. moms
  • Förening: 195 kr inkl. moms.
  Välkommen Henrik!
  2018-09-03 10:24

  Vi har anställt en ny friidrottstränare till IFK Umeå.


  Henrik Simu Gunnarsson är uppvuxen en bit utanför Göteborg. För tre år sedan gick flytten till Umeå för universitetsstudier och i juni tog han kandidatexamen från Tränarprogrammet med inriktning Idrottsfysiologi, Idrottsmedicin och Idrottspsykologi. Under studietiden har han varit aktiv inom IFK Umeås långlöparverksamhet och inom ramen för hans studier gjorde han även praktik inom friidrottssektionen under våren 2018. Under praktiken fick han möjligheten att lära känna många av de fantastiska barn, ungdomar, föräldrar och ledare som är verksamma inom föreningen och uppleva den verksamhet som bedrivs.

  Henriks egen bakgrund finns mycket inom scoutrörelsen där han varit aktiv som ledare och i styrelsen på lokal nivå. Han har också ägnat mycket tid åt friluftsliv, inte minst toppturer där han bland annat tillbringat 90 vinterdagar i Sareks nationalpark och ett antal säsonger i Norge. Intresset för fysisk aktivitet och träning är också något som hela tiden funnits med och vuxit sig allt starkare. Något annat som han har med sig är ett intresse av att arbeta tillsammans med människor och att utveckla sig själv och den verksamhet han är en del av. Därför ser han nu fram emot att få lära känna IFK Umeå som förening och friidrottssektionen ännu närmare och ta sig an nya utmaningar tillsammans med oss.

   

  Härliga friidrottsprestationer!
  2018-08-14 10:22
  Grattis säger vi till Angelica Strandberg som under Löparnas kväll sprang 5000 meter på tiden 17.57. Tiden innebar ett nytt personbästa för Angelica och detta på sin egen födelsedag!

  Grattis säger vi också till Malin Skoog som vann både Stöcksjön Runt och Skärgårdsloppet. Göran Jonsson och Wilhelm Olofsson visade också framfötterna där Göran vann Stöcksjön Runt och Wilhelm tog hem Skärgårdsloppet - stort grattis!
  Stort grattis till JSM-brons!
  2018-08-06 09:20
  Stort grattis till William Ullberg som vann ett JSM-brons i kula i M22-klassen. 
  Även ett stort grattis till Evelina Henriksson som startade JSM på ett fantastiskt sätt genom ett brons på 3000m. Tiden blev 10:18:56 vilket även är personbästa.
  Nyheter från våra lag