Nyheter

Karl-Erik Norfall, IFK Umeå - länets förste svenske mästare i boxning har lämnat oss
2017-08-09 15:21
Karl-Erik Norfall, IFK Umeå instruerar 17 -årige Kenneth Israelsson (född 1944) och hans bror i Umeå Sporthall 1961. Året innan blev Karl-Erik länets förste svenske mästare och landslagsman i boxning

 Minnesord av Ivar Söderlind


Karl-Erik Norfall, IFK Umeå avled den 3 augusti. Han var född och uppväxt i Tärendö i Pajala kommun, Norrbotten den 3 mars 1936 och började som 15-åring 1951 att boxas hemma i Tärendö men ledsnade snart och började igen 1955 då han kom till IK Balder i Stockholm. Året därpå flyttade han till Umeå och från 1956 och resten av sin framgångsrika boxningskarriär (fram till december 1965) tävlade han för IFK Umeå. Den 9 november 1958 fick Karl-Erik sitt stora genombrott och blev stor publikfavorit när IFK Umeå och eldsjälen Arne Frånlund arrangerade den allra första boxningsgalan i Umeås nya Sporthall inför 1100 personer. Den hårdslående och konditionsstarke Umebon gav inte det årets svenske mästare i lättvikt Roger Höglund, Djurgården någon chans. Efter att denne fått mycket stryk och gått ned för räkning i andra och början av tredje ronden tvingades domaren bryta och ge Norfall segern på teknisk knockout. Höglund hade aldrig tidigare i sin boxningskarriär varit golvad men blev det nu i sin 50:e match.

Landslagsman och svensk mästare
Karl-Erik Norfall blev Norrlandsmästare 1959 och 1960 i lättvikt och den 4 mars 1960 i Göteborg blev han länets förste svenske mästare i boxning. I SM-finalen i lättvikt vann han mot Roger Johansson, BK Defence på teknisk knockout i andra ronden.  Två veckor senare landslagsdebuterade Karl-Erik mot Danmark. Där vann han på poäng med 3–0 mot Niels Priis och bidrog till att Sverige vann landskampen med 6–4.  Totalt var Karl-Erik med i sex landskamper åren 1960–1962. I mars 1963 blev det SM-silver för Umeåboxaren efter att han i finalen klart förlorat mot Rolf Risberg, BK Sparta.  Under första halvan av 1960-talet var IFK Umeå Norrlands bästa boxningsklubb där femfaldige svenske mästaren Kenneth Israelsson var det stora namnet tillsammans med Karl-Erik Norfall, Ivar Oskarsson, Tore Andersson, Rolf Lingvall, Rolf Modig, Lars Dahlkar m fl.

Tankarna går till barn och barnbarn.

Karl-Erik sörjs närmast av döttrarna Louise, Ann-Catrin och Annelie samt av sönerna

Christer och Fredrik med familjer.


"Camping" vid Vildmannavallen under Noliamässan
2017-07-25 09:23

Vid Umestans Företagspark, ca 15 min promenadavstånd från mässan erbjuder IFK Umeå husvagns- och husbilsparkering.


Platser med el.

Alla platser är uthyrda.


Platser utan el: På resterande ytor på grusplanen och övriga ytor (gräsytorna undantagna) kan man hyra parkering. Kostnad 200 kr/dygn. Ingen förhandsbokning.


Dusch/WC: Du som hyr plats har tillgång till dusch och WC i anvisad del av omklädningsbyggnaden på Vildmannavallen. Eftersom IFK Umeå bedriver fotbollsverksamhet som vanligt krävs hänsyn, framförallt mellan klockan 16-21 på vardagskvällar och under dagtid på helgerna. 

 

Det är absolut förbjudet att tömma latrin eller annat avfall i omklädningsbyggnaden. Skulle det ändå ske tas en straffavgift på 2 500 kr.

Semesterstängt
2017-06-30 12:35

IFK Umeås kansli är stängt för semester fr.o.m 3 juli t.o.m 28 juli

Vi finns åter på plats den 31 juli.

 

 Trevlig sommar!

Lunchstängt
2017-06-26 09:02
Kansliet håller lunchstängt under vecka 26 mellan kl. 11.30 och 12.30.
Vi söker en Projektledare!
2017-05-22 08:32
Projektledare till IFK Umeå                             

 

Arbetet består i att leda IFK Umeås projekt ”Integration genom idrott och föreningsliv”, vilket är ett projekt i samarbete med Allmänna Arvsfonden, KFUM Umeå, Umeå Kommun och SISU där vi vill utveckla vår förmåga att möta och ta emot nya målgrupper inom vår verksamhet och stärka idrottens roll som en väg till integration.

 

Exempel på arbetsuppgifter

· Planera, genomföra och utvärdera projektet.

· Ansvara för tid, ekonomi och innehåll för projektets genomförande och   styra projektet kontinuerligt mot målet.

· Samarbeta och kommunicera internt och externt med tex våra ledare, styrelser och samarbetspartners.

 

Om dig

Vi söker dig med erfarenhet av idrottsrörelsen och med erfarenhet av att självständigt driva projekt eller utvecklingsarbete. Bägge erfarenheterna och egenskaperna är viktiga då du självständigt kommer att leda grupper, lägga upp planeringar och aktiviteter samt ansvara för projektets formalia och dokumentation.

 

Eftersom arbetet i stor utsträckning handlar om att leda ungdomar är det viktigt att du är bekväm i rollen som ledare, att du törs stå inför grupper och kan hantera olika typer av grupper och individer. Samarbetsförmåga är en annan viktig egenskap eftersom arbetet innebär att du arbetar nära den övriga personalen på vårt kansli, våra ledare, personal från skolan och förstås alla ungdomar i projektet.

 

Du har minst gymnasieutbildning, högre utbildning inom exempelvis pedagogik eller idrott är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet som ledare inom idrotten. I och med att arbetet innebär att möta människor från många olika länder ser vi gärna att du har goda språkkunskaper och kan kommunicera i tal och skrift.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställningsform:

Allmän visstidsanställning heltid från och med 2017-08-01eller enligt överenskommelse.

Schemalagd arbetstid dag, men arbete kvällar och helger kan förekomma. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i ansökan. Anställningsvillkor regleras enligt Arbetsgivaralliansens kollektivavtal-idrott.

 

Upplysningar och ansökan:

Upplysningar och frågor om tjänsten besvaras av Monica Svonni, monica.svonni@ifkumea.com, 090-773708

 

Välkommen med ansökan (personligt brev och CV) senast den 11 juni till monica.svonni@ifkumea.com

Nyheter från våra lag
Fotboll - F10, 21/08 14:15 
Fotboll - F06, 21/08 13:33 
Orientering, 20/08 22:59 
Fotboll - P09, 20/08 22:48 
Fotboll - F06, 20/08 21:40