Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Nyheter

Julfest 2019
2019-11-19 12:10
 
2019-11-19 09:40
Ny ordförande i friidrottsektionen
Igår hade friidrottsektionen årsmöte. Johan Svensson avtackades och Anna-Karin Hammar valdes till ny ordförande. Vi riktar ett varmt tack till Johan och önskar Anna-Karin lycka till på nya posten!
Grattis till alla vinnare i Skogsluffen!
2019-11-12 09:23
Grattis till alla er som har varit med i Skogsluffen i år. Fantastiskt bra gjort! Ni som har kryssat i att ni vill ha diplom så finns de att hämta på kansliet.
Vi har också klart med vilka som har vunnit i år.

Cykeln vanns i år av Patrik Stenlund
Kylbag - Ulf Grönberg
Kylbag - Åke Strömberg
Kylbag - Britt Lundin
Presentkort - Lina Thors
Presentkort - Lars Lundberg
Presentkort - Martina Stenlund
IFK-paket - Elsa Sandberg

Priserna finns att hämtas på IFK Umeås kansli.
Stort grattis till alla vinnare!

Bingolottoförsäljning till uppesittarkvällen 23/12
2019-10-03 13:00
Det är snart dags för den årliga Bingolottoförsäljningen. Vi är nu inne på tredje året i rad. Föreningsstyrelsen i IFK Umeå har beslutat att alla aktiva medlemmar ska göra ett arbete per år för huvudföreningen. Med aktiva medlemmar menas de som är med i våra träningsgrupper, lag, ledare etc. Vi ska även detta år sälja Bingolotter till uppesittarkvällen den 23/12. Varje hushåll ska sälja 2 st Bingolotter vilket betyder att oavsett hur många aktiva ni är eller om ni är med i olika sektioner så är det fortfarande två per hushåll. Ni får gärna sälja fler lotter än så om ni har möjlighet.


I början av november kommer en faktura till er på 100kr (2x 50kr) som ska vara betald senast 30/11. Eftersom vi skickar fakturan via vårt administrativa system kan det hända att samma faktura kommer till flera personer i ett hushåll. Vi ber redan nu om ursäkt för det, men skickar med er att ni bara behöver betala fakturan en gång. Ni kan betala fakturan via vårt bankgiro men även via swish. Kom ihåg att skriva fakturanummer när ni betalar. Efter att fakturan är betald kan ni hämta ut era lotter på kansliet. Vill ni ha fler än två lotter finns det möjlighet att köpa det på kansliet och betala med Swish eller kontant när ni hämtar ut era lotter.

Swishnummer: 123 082 07 38


Alla ni andra medlemmar är givetvis varmt välkomna att köpa era Bingolotter till uppesittarkvällen hos oss på kansliet och stödja vår verksamhet.


Vi riktar ett stort tack till er!
Ronny Landström ny friidrottstränare i IFK Umeå
2019-08-20 08:52
IFK Umeå har anställt Ronny Landström, 45 år som friidrottstränare. 

Johan Svensson, ordförande i IFK Umeås friidrottssektion:


Vi är mycket glada att vi nu kan presentera Ronny Landström som ny tränare för våra friidrottare. Ronny har en bred erfarenhet av både friidrott och ledarskap.

 

IFK Umeå arbetar brett med barn- och ungdomsverksamhet som bas för en fortsatt satsning mot eliten i svensk friidrott. Allmänhetens intresse för friidrott har under de senaste åren ökat påtagligt och våra ambitioner tar fasta på detta. Inom de närmaste åren ser vi också möjligheten att arrangera ett flertal mästerskapstävlingar i friidrott här i Umeå.  

 

Några ord från vår nya tränare:
Född i Gällivare på glada 70-talet och flyttade till Umeå 1990 där det blev friidrottsgymnasium på Dragonskolan och gamla Noliahallen.

Huvudgren var tresteg med några ungdoms och juniorlandskamper men fuskade även med andra grenar, främst längdhopp och sprint 100 m och 200 m där höjdpunkten får räknas som svenskt skolrekord i stafett 4x100 meter för FIG Umeås räkning.

I nutid ligger strapatser i skog och fjäll varmt om hjärtat och mycket tid har tillbringats runt och på Kebnekaise samt uppe i Norrbotten på både skidor och i vandringskängor. I övrigt måste det nämnas att flugfiske inte är en hobby utan en livsstil som det finns alldeles för lite tid för!

Mycket glad över att få komma tillbaka till friidrottsbanan och längtar till kommande säsong med både träningar och tävlingar. Hopp och sprint är specialområdet men ser verkligen fram mot att få större inblick i löparverksamheten som bedrivs på ett föredömligt sätt i IFK.

IFK Umeå känns som hemmaklubben då jag varit huvudtränare för 08/09 handbollsungdomar och ser verkligen fram mot att bli en större del av föreningen i och med friidrottstränarjobbet.

Nyheter från våra lag
Fotboll - Div 4 Herrar, 04/12 09:23 
Handboll - D-flickor, 03/12 20:58 
Skidor, 02/12 08:54 
Badminton, 29/11 11:00 
Orientering, 23/11 14:05 
Friidrott, 22/11 16:28