Nyheter

Däckbyte
2017-10-12 08:15
Den 14-15 och 21-22 oktober erbjuder IFK Umeå Bandy däckbyte för 200 kr. Vi håller till på Vildmannavallen mellan kl 10-16. Vi bjuder på kaffe och bandytugg!

 

Länk till eventet:

https://www.facebook.com/events/137488583662330/

Vi söker en friidrottstränare!
2017-09-20 16:28
Friidrottstränare IFK Umeå Friidrott

Vi vill anställa dig som vill jobba med och utveckla tränings- och tävlingsverksamheten i IFK Umeå Friidrott. Du kommer att ha ett samordnande, planerings- och praktiskt ansvar för ungdomar och äldre aktiva friidrottare. Du kommer att samverka med kanslifunktioner, styrelsen, elitverksamhet och elitaktivas tränare. Det blir en del resor tillsammans med aktiva i både regionala tävlingar och mästerskap. Vi vill också att du tar en aktiv roll i att vara med och bygga upp och leda ett framgångsrikt representationslag.


Arbetsuppgifter

Ditt arbete utgår ifrån IFK Umeås kansli, friidrottshallen på Noliaområdet och Campus friidrottsarena. Du kommer att ingå i träningskommittéen och arbeta nära styrelsen och tränare. Innehållet i din tjänst kan anpassas men omfattar i utgångsläget:

·Planera och leda den gemensamma friidrottsträningen för ungdomar och   juniorer.

·Samordna träningsverksamheten för yngre träningsgrupper. Bistå och följa ledare i verksamheten och stimulera till utveckling och utbildning.

·Vara kontaktperson för FIG/FPC samt aktiva med elitkontrakt och deras tränare.

·Planera och genomföra träningsläger och andra aktiviteter.

·Delta som ledare vid tävlingar och som lagledare för representationslag.

·Delta i träningskommitténs arbete och bistå styrelsen vad gäller nominering av aktiva till mästerskapstävlingar m.m. tävlingsverksamhet.

·Samverka med kansliet vad gäller aktivitetsstöd, hemsida och information/kommunikation


Egenskaper, utbildning och erfarenhet

Vi förväntar oss att du har ett stort intresse för idrott i allmänhet och friidrott i synnerhet, och har idrottsrörelsens och föreningens värdegrund som ledstjärna i ditt arbete. Vi förväntar oss också att du trivs med att arbeta med ungdomar, juniorer och seniorer med olika ambitionsnivåer och förutsättningar. Breddverksamhet är viktigt i IFK Umeå Friidrott – vi är en förening för alla. Du ska ha lätt för att samarbeta, vara uppmärksam och följsam men också kunna tänka och handla konstruktivt och förmedla nya perspektiv till vår organisation. Du ska kunna arbeta självständigt och ha god organisationsförmåga.

Du har en relevant utbildning och du har erfarenheter som tränare och gärna som aktiv idrottare, funktionär eller i någon annan roll i idrottsrörelsen.


Din tjänst

Tjänsten som friidrottsledare är en visstidsanställning på deltid. I utgångsläget handlar det om 50% men det finns möjligheter att utöka tjänsten beroende på hur du trivs och fungerar och hur innehållet i din tjänst utvecklas. Det finns möjligheter att övergå till tillsvidare anställning.


IFK Umeå

IFK Umeå är en av Norrlands största och äldsta idrottsföreningar. Basen är en bred barn- och ungdomsverksamhet med elit som naturlig förebild. IFK Umeå är en förening som kännetecknas av idrottslig mångfald och erbjuder människor gemenskap och utveckling genom hela livet. IFK Umeås tre ledstjärnor är: öppenhet, passion och kvalitet. De idrottsliga verksamheterna är organiserade i tio sektioner. Därtill finns en ekonomisk förening som äger och förvaltar en hyresfastighet och två bolag.


Ansökningsdag och tillträde

Ansökan skickas till monica.svonni@ifkumea.com och ska vara inkommen senast 16 oktober. Vi har förhoppningar om att tillsätta tjänsten under hösten 2017. Tillträdesdatum efter överenskommelse.


Kontaktpersoner:

Har ni frågor angående arbetsuppgifter kontakta Johan Svensson, 073–0216880, ordförande friidrottssektionen.

Har ni allmänna frågor kring anställningen kontakta Monica Svonni, 090–773708, kanslichef.


Grattis Badminton!
2017-09-11 12:40

Ett stort grattis och tack till alla inom vår badmintonsektion som på ett föredömligt sätt genomförde Grand Prix-tävlingen i vår egen Badmintonstadion i helgen. Tävlingarna blev en fin framgång för föreningens duktiga stjärnspelare och arrangemangen flöt på till såväl publikens som de aktivas stora glädje. Det var med stolthet jag från läktaren kunde följa våra egna spelare under söndagens finalspel och ännu en gång kunna konstatera att IFK Umeå lyckats med ett arrangemang i toppklass.

 

Hälsningar

Jan Sundman

Ordförande

Plusgirot avslutat
2017-09-07 13:46
From idag (7/9) har vi avslutat vårt plusgirokonto. Alla inbetalningar sker via vårt bankgiro: 603-1421.
Kansliets öppettider
2017-09-04 14:19
Fr.o.m 4 september har vi följande öppettider:
Måndag - torsdag 8.00 - 17.00
Fredag 8.00 - 15.00

Nyheter från våra lag
Fotboll - P09, 23/10 21:37 
Fotboll - P08 Blå, 20/10 09:11 
Boxning, 19/10 13:27 
Friidrott, 18/10 21:22 
Fotboll - F09, 18/10 20:56