Nyheter

Vi söker en Projektledare!
2017-05-22 08:32
Projektledare till IFK Umeå                             

 

Arbetet består i att leda IFK Umeås projekt ”Integration genom idrott och föreningsliv”, vilket är ett projekt i samarbete med Allmänna Arvsfonden, KFUM Umeå, Umeå Kommun och SISU där vi vill utveckla vår förmåga att möta och ta emot nya målgrupper inom vår verksamhet och stärka idrottens roll som en väg till integration.

 

Exempel på arbetsuppgifter

· Planera, genomföra och utvärdera projektet.

· Ansvara för tid, ekonomi och innehåll för projektets genomförande och   styra projektet kontinuerligt mot målet.

· Samarbeta och kommunicera internt och externt med tex våra ledare, styrelser och samarbetspartners.

 

Om dig

Vi söker dig med erfarenhet av idrottsrörelsen och med erfarenhet av att självständigt driva projekt eller utvecklingsarbete. Bägge erfarenheterna och egenskaperna är viktiga då du självständigt kommer att leda grupper, lägga upp planeringar och aktiviteter samt ansvara för projektets formalia och dokumentation.

 

Eftersom arbetet i stor utsträckning handlar om att leda ungdomar är det viktigt att du är bekväm i rollen som ledare, att du törs stå inför grupper och kan hantera olika typer av grupper och individer. Samarbetsförmåga är en annan viktig egenskap eftersom arbetet innebär att du arbetar nära den övriga personalen på vårt kansli, våra ledare, personal från skolan och förstås alla ungdomar i projektet.

 

Du har minst gymnasieutbildning, högre utbildning inom exempelvis pedagogik eller idrott är meriterande. Det är också meriterande om du har erfarenhet som ledare inom idrotten. I och med att arbetet innebär att möta människor från många olika länder ser vi gärna att du har goda språkkunskaper och kan kommunicera i tal och skrift.

Stor vikt kommer läggas vid personlig lämplighet.

 

Anställningsform:

Allmän visstidsanställning heltid från och med 2017-08-01eller enligt överenskommelse.

Schemalagd arbetstid dag, men arbete kvällar och helger kan förekomma. Vi tillämpar 6 månaders provanställning.

Individuell lönesättning tillämpas, ange gärna löneanspråk i ansökan. Anställningsvillkor regleras enligt Arbetsgivaralliansens kollektivavtal-idrott.

 

Upplysningar och ansökan:

Upplysningar och frågor om tjänsten besvaras av Monica Svonni, monica.svonni@ifkumea.com, 090-773708

 

Välkommen med ansökan (personligt brev och CV) senast den 11 juni till monica.svonni@ifkumea.com

Idrottscaféträff i klubblokalen
2017-05-10 14:38
Matchdomaren Lars Olsson har full koll på läget och gör tummen upp!
”F d elitdomaren Lars Olsson, Umeå berättar om att vara fotbollsdomare i Superettan, allsvenskan och internationellt”

Västerbottens Idrottshistoriska Sällskap inbjuder till idrottscaféträff  i Umeå tisdagen den 16 maj kl 18.00 i IFK Umeås klubblokaler, Hyggesvägen 19.  

Inför våra idrottscafeträffar annonserar vi alltid i länstidningarna och på VIS:s hemsida (www.visac.se). Se även Månadens Bild på hemsidan.

Under kvällen bjuder arrangören på fika.

Alla är välkomna även icke medlemmar!


Ändrade öppettider på kansliet
2017-05-09 16:01
From måndag den 15 maj tom den 31 augusti har vi ändrade öppettider på kansliet:
måndag- torsdag 08.00-16.00, fredag 08.00-15.00

Ändrade öppettider under Kristi himmelsfärdshelgen och nationaldagen:
24/5 08.00-12.00
25/5 stängt
26/5 stängt
 5/6  stängt
 6/6  stängt
Skogsluffen 2017
2017-05-08 08:49
Skogsluffen består av fyra kartor inom cykelavstånd (Gammlia, Nydala, Kulla och Kvarnfors) och kostar 160 kronor. Mellan 12 maj och 30 september får du i din egen takt besöka de 100 kontroller som sitter ute i skogen, samtidigt som du upptäcker nya stigar och blåbärsställen.
Här kan du köpa Skogsluffen fr.o.m 12 maj:
Akademibokhandeln MVG / Åkerbloms, Gå- och löpkliniken, Intersport, Team Sportia, ICA Mariehem och IFK Umeå Hyggesvägen 19
IFK Umeå får 2,3 miljoner för satsning på integration
2017-04-07 08:03

IFK har beviljats 2,3 miljoner av Arvsfonden för att arbeta med idrott för nyanlända barn och ungdomar. Det treåriga projektet "Integration genom idrott och föreningsliv" vänder sig till barn och ungdomar 12-15 år som genom att prova olika idrottsaktiviteter ska få lättare att komma in i idrotten och föreningslivet i Umeå och Sverige.

Arbetet kommer att ske i samarbete med två skolor i Umeå kommun, KFUM Umeå samt SISU idrottsutbildarna. Tack vare IFK Umeås breda verksamhet inom 10 sektioner och KFUM:s 4 sektioner kan föreningarna tillsammans erbjuda ett rikt utbud av idrotter. IFK Umeå vill ta ett samhällsansvar och låta fler få ta del av idrotten och föreningslivet!


I detta projekt vill vi ytterligare utveckla vår förmåga att möta och ta emot nya målgrupper inom vår verksamhet samt engagera och rekrytera nya medlemmar bland nyanlända och ensamkommande, dessutom vill vi stärka idrottens roll som en väg till integration. Vi tror att ett samarbete mellan det civila samhället genom ideella föreningar, skola och myndigheter är en framgångsfaktor för integration och utveckling av idrottsrörelsen.


Kärnaktiviteterna i projektet är idrotts- och fritidsaktiviteter för målgruppen men det ingår också utbildning och andra stödjande aktiviteter mot målgruppen. Aktiviteterna innebär att de får prova på olika idrotter som finns inom ramen för våra verksamheter. 


IFK Umeå kommer att ansvara för att detta arbete ska leva vidare. Vår förhoppning är att efter tre år har vi ett inarbetat koncept som fungerar med Umeå kommun och vår förening. 

Nyheter från våra lag
Fotboll - P09, 25/06 17:28 
Badminton, 24/06 13:41 
Fotboll - Div 3 Herrar, 23/06 11:55 
Fotboll - F06, 23/06 11:50 
Fotboll - P09, 21/06 21:16 
Fotboll - F07/08, 20/06 10:54