Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Nyheter

Bingolottoförsäljning till uppesittarkvällen
2018-10-09 08:33
Det är snart dags för den årliga obligatoriska Bingolottoförsäljningen. Huvudstyrelsen i IFK Umeå har beslutat att alla aktiva medlemmar ska göra ett arbete per år för huvudföreningen. Med det menas de medlemmar som är med i våra träningsgrupper, lag, ledare etc. Vi ska även detta år sälja Bingolotter till uppesittarkvällen den 23/12. Varje hushåll ska sälja 2 st Bingolotter vilket betyder att oavsett hur många aktiva ni är eller om ni är med i olika sektioner så är det fortfarande två per hushåll. Ni får gärna sälja fler lotter än så om ni har möjlighet.


I början av november kommer en faktura till er på 100kr (2x 50kr) som ska vara betald senast 30/11. Eftersom vi skickar fakturan via vårt administrativa system kan det hända att samma faktura kommer till flera personer i ett hushåll. Vi ber redan nu om ursäkt för det, men skickar med er att ni bara ska betala fakturan en gång. Efter att fakturan är betald kan ni hämta ut era lotter på kansliet. Vill ni ha fler än två lotter finns det möjlighet att köpa det på kansliet och betala med Swish eller kort när ni hämtar ut era lotter.

 

Alla andra är varmt välkomna att köpa era Bingolotter till uppesittarkvällen hos oss på kansliet och stödja vår verksamhet.


Tack!Umeå kandidatstad för U18 EM i friidrott 2022
2018-10-02 10:26

Svenska Friidrottsförbundets styrelse har beslutat om att kandidera med Umeå som värdstad och föreningen IFK Umeå som arrangör för U18 EM i friidrott 2022.

 

– Det är glädjande att Svensk friidrott valt just Umeå som Sveriges värdstad. Nu håller vi tummarna för att vi blir utvalda, det skulle vara en fantastisk händelse för oss alla inblandade, säger Stefan Hildingsson, fritidschef vid Umeå kommun.

 

–Det känns väldigt bra att blivit utsedd av Svensk Friidrott. Om Sverige tar hem det blir U18 Friidrott EM det största friidrottsarrangemangen någonsin i Umeå, Det kommer att positionera Umeå som en av de orter i Sverige som kontinuerligt kan bjuda på nationell och internationell friidrott på hög nivå, säger Johan Svensson, ordförande i IFK Umeå Friidrott.


Arrangerande stad utses under senhösten 2019


En formell intresseanmälan har skickats in och nu går arbetet över till att utforma ansökan, som ska vara inlämnad till EAA den 31 januari 2019. Utifrån de ansökningar som Europeiska Friidrottsförbundet (EAA) får in fattar de sedan beslut om vilken stad i Europa som får arrangera för mästerskapet. Beslutet om vilken stad det blir förväntas tas av EAA under senhösten 2019.

­­– Internationella mästerskap är viktiga för friidrotten, inte minst för ungdomar och juniorer som är intresserade av att satsa framåt. Det känns jättebra att gå i armkrok med Umeå i det fortsatta arbetet med kandidaturen, eftersom det är en stad med tillväxt och positiv utveckling. I Umeå finns också ett engagerat och drivet föreningsliv, som bland annat stod bakom ett väldigt välarrangerat Friidrotts-SM 2014, säger Stefan Olsson, generalsekreterare Svensk Friidrott.

Tips på föreläsning!
2018-09-19 16:38
 
Sports Business Arena!
2018-09-10 10:38

Den 22/11 samlar Sportup North Västerbottens sportnäring på Folkets Hus i Umeå. Kom och lyssna på inspirerande föreläsningar, nätverka med fler inom sportnäringen och ta chansen att träffa ett advisoryboard med affärsutvecklare, inkubatorer och rekryterare för att få en knuff i rätt riktning.

Huvudnummer för dagen är föreläsningen "Artisten, varumärket, entreprenören" med profilen Petter Askergren – årets talare 2017. Dagen kryddas också med intressanta föredrag om sponsring, turismekonomiska fördelar med stora idrottsevenemang samt inspirationsföreläsningar från några av bolagen inom Västerbottens sportnäring.

 • 11:00: Moderator hälsar välkommen 
 • 11:10: Västerbottens sportnäring – så växlade vi upp våra idéer. 
  Fokus på internationalisering, nätverk, affärsrådgivning och finansiering
   
 • 12:00: Lunch och möjlighet till speed consulting 
 • 13:00: Petter – Artisten, varumärket, entreprenören 
 • 14:15: Piteå Summergames – så får vi hela världen till Piteå 
 • 15:00: Kaffe 
 • 15:30: Heja! Varumärkesbyggande sponsring för föreningar och företag

  Pris inklusive lunch och fika:

  • Företag och offentlig sektor: 295 kr inkl. moms
  • Förening: 195 kr inkl. moms.
  Välkommen Henrik!
  2018-09-03 10:24

  Vi har anställt en ny friidrottstränare till IFK Umeå.


  Henrik Simu Gunnarsson är uppvuxen en bit utanför Göteborg. För tre år sedan gick flytten till Umeå för universitetsstudier och i juni tog han kandidatexamen från Tränarprogrammet med inriktning Idrottsfysiologi, Idrottsmedicin och Idrottspsykologi. Under studietiden har han varit aktiv inom IFK Umeås långlöparverksamhet och inom ramen för hans studier gjorde han även praktik inom friidrottssektionen under våren 2018. Under praktiken fick han möjligheten att lära känna många av de fantastiska barn, ungdomar, föräldrar och ledare som är verksamma inom föreningen och uppleva den verksamhet som bedrivs.

  Henriks egen bakgrund finns mycket inom scoutrörelsen där han varit aktiv som ledare och i styrelsen på lokal nivå. Han har också ägnat mycket tid åt friluftsliv, inte minst toppturer där han bland annat tillbringat 90 vinterdagar i Sareks nationalpark och ett antal säsonger i Norge. Intresset för fysisk aktivitet och träning är också något som hela tiden funnits med och vuxit sig allt starkare. Något annat som han har med sig är ett intresse av att arbeta tillsammans med människor och att utveckla sig själv och den verksamhet han är en del av. Därför ser han nu fram emot att få lära känna IFK Umeå som förening och friidrottssektionen ännu närmare och ta sig an nya utmaningar tillsammans med oss.

   

  Nyheter från våra lag
  Fotboll - F09, 22/10 13:41 
  Fotboll - F05, 21/10 20:57 
  Fotboll - F05, 21/10 20:54 
  Orientering, 21/10 19:52 
  Integrationsprojekt, 19/10 14:16