SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄLKOMMEN TILL IFK UMEÅ
Idrottsföreningen för alla - hela livet

IFK Umeå

IFK Umeå bildades den 6 november 1901. Föreningen har ca 2500 medlemmar och bedriver verksamhet i åtta sektioner: badminton, bowling, boxning, fotboll, friidrott, orientering, skidor och tyngdlyftning. Vi ska vara en förening som kännetecknas av idrottslig mångfald, som erbjuder människor gemenskap och utveckling genom hela livet. Basen är en bred barn- och ungdomsverksamhet med elit som naturlig förebild. Vi vill få våra medlemmar att må bra och utvecklas genom idrotten och bidra till att idrottsintresset finns med genom hela livet.
Vi är en av vårt läns största idrottsföreningar såväl till antalet idrotter som antalet aktiva barn och ungdomar.

Föreningen äger och förvaltar en hyresfastighet som efter genomförd påbyggnad rymmer 27 lägenheter och vårt kansli och klubblokal.

IFK Umeå äger och driver Badmintonstadion AB samt hyr och bedriver verksamhet i "Ringside" en speciellt inredd lokal för boxning.

Vår förening har i avtal med Umeå kommun ansvar för skötsel av Vildmannavallen med omgivande terräng i regementsområdet. Här har vår fotbollssektion sin hemmaarena.

Konstsnöspåret på Nydala är sedan hösten 2003 ytterligare ett åtagande för IFK Umeå, som ansvarar för tillverkning av konstsnö och driften av skidspåret i samarbete med Umeå kommun.

IFK Umeå när vi fyllde 120 år

IFK Umeå firade 120 år 2021. Kika på filmen vi skapade om oss då. 

 
Besök oss på våra sociala medier
Våra samarbetspartners
Övrigt