SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Fotboll
P-12

Information inför seriestart
2020-05-18 18:15

Hej alla föräldrar till IFK Umeå P12

Fotbollssäsongen är igång och vi kommer fortsättningsvis under våren ha en träning i veckan, klockan 17–18 på Vildmannavallens konstgräs, plus matcher på helgerna. Vi har anmält två lag till sammandrag, men på grund av Covid 19 kommer det istället för sammandrag bli seriespel. Seriespelet startar till helgen och pågår varje helg fram till veckan efter midsommar.

Första matcherna är till helgen på lördag 23/5 mot Obbola och söndag 24/5 mot Hissjö. Alltid samling 30 min före matchstart. Halva gänget blir kallade till lördagsmatchen och andra halvan till söndagsmatchen. Kallelse kommer efter träningen på onsdag. Svara gärna på kallelsen så vi vet om ni kommer eller inte. Samåkning föredras men är inget som arrangeras av tränarna, utan sker på initiativ från er föräldrar.

Alla barn måste alltid ha benskydd på både träning och match, gärna också vattenflaska. Matchtröja lånas av laget. Shorts och fotbollsstrumpor är valfritt och köps själv.

 

Fotbollsförbundets senaste information gällande bland annat matcharrangemang och publik. (läs gärna) https://www.ifkumea.com/docs/688/20225/svensk-fotbolls-verksamhet-under-corona---beslut-riktlinjer-och-rad-2020-04-24.pdf

 

Vi stöttar och vid behov skjutsar våra barn till träning och match men tittar från avstånd eller inte alls då rekommendationen nu är att all publik undanbedes. Bara de som är nödvändiga för att matcherna ska kunna genomföras ska vara på plats. Då våra barn är relativt små kan det ibland vara en förutsättning att ni föräldrar är på plats men försök samåka och hjälps åt att ta hand om varandras barn.


Coronarekommendationer
Folkhälsomyndigheten rekommenderar att idrotts- och fotbollsverksamhet upprätthålls även under rådande pandemi. IFK Umeå följer de rekommendationer som myndigheter och Riksidrottsförbundet kommer med och kommer att uppdatera oss fortlöpande via hemsidan. Utvecklingen av pandemin förändras snabbt hela tiden. Nedanstående länkar ger fortlöpande information för den som önskar läsa vidare:

https://www.folkhalsomyndigheten.se

https://www.rf.se

https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/information-till-arrangorer-av-evenemang/


 

Med vänlig hälsning Tränarna P12

 
Övrigt