Missa inte att anmäla dig till IFK Umeås arrangemang under maj månad, IFK Umeå-dagen och Ledarträff!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Fotboll
Herrlaget

6 snabba frågor med Christofer inför säsongen
2019-05-04 09:29
Christofer Jonsson, huvudtränare IFK Umeå div4.


Division 4 södra västerbotten har smygstartat redan med några matcher, men för IFK Umeås del börjar säsongen på söndag 5/5 kl18.30. Då gästar Mariehem vildmannavallen i en tuff premiär. Inför säsongen bad vi tränaren Christofer svara på några frågor.  

 

Hur har försäsongen gått? 

Från början var vi lite väl få spelare för att känna oss helt nöjda, men nu på slutet har det funkat väldigt bra. I samtliga träningsmatcher har vi gjort bra prestationer, vilket jag är väldigt nöjd med.


Spelartapp? 

Andreas har gått till IFK Holmsund. Erik B slutade efter förra säsongen. Erik M har också lämnat. Vi har även fyra spelare (Lucas, Alle, Adam och Max) som tränar med A-laget just nu, vilket är bra.

Nya spelare? 

David och Joel från Teg. Elliott som kommer tillbaka till IFK från Umedalen. Lucas, Frans och Alvar som flyttas upp från juniorerna, samt två Amerikaner Toby och Sion.

Mål för säsongen? 

Tycker det är svårt att sätta något placeringsmål i serien. Vi slutade trea förra säsongen vilket var historiskt bästa för IFK Umeå 2 nånsin, samtidigt vill man alltid bli bättre och då framförallt prestationsmässigt.

Svåraste motståndare? 

Teg, Umedalen och Sörfors ser jag som favoriter i serien, samtidigt är det en väldigt jämn serie och svårt att gissa allt för mycket. Hur som helst fokuserar vi ändå alltid på våran prestation vilka vi än möter.

Avslutande ord till de som följer laget? 

Vi vill hela tiden, varje träning och match, utveckla laget och spelarna så vi hela tiden tar steg framåt. Vi vill i år dominera matcher ännu mer än vad vi gjorde ifjol. Vi vill äga mer boll och samtidigt skapa mer chanser (och mål) utav det.

                           


Vi välkomnar publiken till söndagens match och hoppas att spelet ska värma mer än det utlovade vädret. Nytt för i år är att vi kommer ha fikaförsäljning på våra matcher, samt att det är frivillig entreavgift.Nyhetsarkiv
Hårt arbetande lag2023-08-18 11:40
Uppdatering juni-juli2019-08-11 12:17
Lycksele2018-03-22 19:09
 
Besök oss på våra sociala medier
Övrigt