Missa inte att anmäla dig till IFK Umeås arrangemang under maj månad, IFK Umeå-dagen och Ledarträff!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Fotboll
Herrlaget

Välkommen till IFK Umeå Herrar

 Säsongen 2023 spelar vi i Div.3!

Hårt arbetande lag
2023-08-18 11:40

IFK Umeå herr är ett hårt arbetande lag både på plan och utanför.💪

För att möjliggöra div 3 spel har spelarna jobbat på:

  • Rallyt
  • Blodomloppet
  • Brännbollsyran
  • SM-veckan
  • Nolia
  • Ansvarat för Vildmannavallen med arrangemang och kiosk under Umeå fotbollsfestival
  • Sålt julkalendrar och uppesittarbingolotter
  • Sålt årskort mm 

Är du intresserad av att samarbeta med eller sponsra det här härliga gänget för deras fortsatta fotbollsutveckling (där flertalet varit ungdomsspelare i IFK Umeå) kontakta annika.wikstrom@uminovainnovation.se eller någon av tränarna eller spelarna direkt. 🤍💙

 

Välkommen! Vi ses på Vildmannavallen i höst!

 

⚽ Laget är nykomlingar i serien och ligger just nu på plats 4 och krigar om en topplacering⚽

Uppdatering juni-juli
2019-08-11 12:17
Spelarna samlas en sista gång före segern mot Umedalen!
Den korta svenska sommaren börjar lida mot sitt slut och det är därför dags för en uppdatering om hur laget har presterat under juni och juli. Juni var en intensiv månad på alla sätt. Det var många matcher som skulle spelas och dessutom var det några spelare i laget som tog studenten. Vi säger Grattis till Adam, Max, Felix, Hampus och William för studenten! 

Under juni spelades det sju matcher. Saldot från dessa blev fyra vinstrer, två oavgjorda och en förlust. Under dessa matcher gjorde vi 16 mål, medan vi släppte in 7. Under juli var det sommarledigt under tre veckor, men vi hann spela en match. Den spelades hemma på Vildmannavallen mot serieledarna Umedalen. Umedalen kom till matchen med 11! raka matcher utan förlust i serien. Den sviten bröt vi på ett trevligt sätt när vi vann 3-2. 

Matcherna i Sommar
IFK Umeå - Sörfors 2-2
Målskyttar: Hampus, Felix.

Sandåkern - IFK Umeå 2-1
Målskytt: Herman.

IFK Umeå - Stöcke 3-1
Målskyttar: Herman 2, Elias.

Sandvik - IFK Umeå 0-3
Målskyttar: Tobias Sikström, Självmål, Herman.

Teg - IFK Umeå 1-1
Målskytt: Alle.

IFK Umeå - Sörmjöle 2-1
Målskyttar: Alle, Max.

Sävarådalen - IFK Umeå 0-4
Målskyttar: Självmål, William Schultz, Frans x2.

IFK Umeå - Umedalen 3-2
Målskyttar: Tobias Sikström, Elias, Eric. 
Månadsuppdatering - Maj.
2019-05-28 10:43
Laget som startade i premiären hemma mot Mariehem SK.
Maj närmar sig sitt slut och vi går snart in i en intensiv månad i juni. Under maj månad har laget hunnit med att spela fyra seriematcher. Saldot från dessa är två vinster, noll oavgjorda och två förluster. På dessa matcher har vi gjort 12 mål och släppt in 9. Glädjande är att Hampus nu är spelklar igen efter tre matchers avstängning. Hampus fick ett direkt rött kort i premiären mot MSK och fick därtill två extra matchers avstängning (hårt). Till de mer tråkiga nyheterna hör Joels knäskada i sista träningsmatchen före säsongen. I en relativt ofarlig situation fick han en vridning i knäet som sedan visade sig vara ett korsband som gått av. Vi hoppas på en snabb återhämtning för Joel! Lucas K fick även han en knäskada. På en träning med div2-laget högg det till i hans knä. För hans del visade det sig vara menisken och han beräknas vara borta i några månader. Vi hoppas även Lucas får en snabb återhämtning. 

Matcherna i Maj:

IFK Umeå - Mariehem SK
Resultat: 0-2

Umedalens IF - IFK Umeå
Resultat: 5-4
Målskyttar: Herman, Felix, Max, Alle

IFK Umeå - Hörnefors IF
Resultat: 4-2
Målskyttar: Herman, Alfred, William, Sion

Röbäcks IF - IFK Umeå
Resultat: 0-4
Målskyttar: Felix, Max, Sion x2
6 snabba frågor med Christofer inför säsongen
2019-05-04 09:29
Christofer Jonsson, huvudtränare IFK Umeå div4.


Division 4 södra västerbotten har smygstartat redan med några matcher, men för IFK Umeås del börjar säsongen på söndag 5/5 kl18.30. Då gästar Mariehem vildmannavallen i en tuff premiär. Inför säsongen bad vi tränaren Christofer svara på några frågor.  

 

Hur har försäsongen gått? 

Från början var vi lite väl få spelare för att känna oss helt nöjda, men nu på slutet har det funkat väldigt bra. I samtliga träningsmatcher har vi gjort bra prestationer, vilket jag är väldigt nöjd med.


Spelartapp? 

Andreas har gått till IFK Holmsund. Erik B slutade efter förra säsongen. Erik M har också lämnat. Vi har även fyra spelare (Lucas, Alle, Adam och Max) som tränar med A-laget just nu, vilket är bra.

Nya spelare? 

David och Joel från Teg. Elliott som kommer tillbaka till IFK från Umedalen. Lucas, Frans och Alvar som flyttas upp från juniorerna, samt två Amerikaner Toby och Sion.

Mål för säsongen? 

Tycker det är svårt att sätta något placeringsmål i serien. Vi slutade trea förra säsongen vilket var historiskt bästa för IFK Umeå 2 nånsin, samtidigt vill man alltid bli bättre och då framförallt prestationsmässigt.

Svåraste motståndare? 

Teg, Umedalen och Sörfors ser jag som favoriter i serien, samtidigt är det en väldigt jämn serie och svårt att gissa allt för mycket. Hur som helst fokuserar vi ändå alltid på våran prestation vilka vi än möter.

Avslutande ord till de som följer laget? 

Vi vill hela tiden, varje träning och match, utveckla laget och spelarna så vi hela tiden tar steg framåt. Vi vill i år dominera matcher ännu mer än vad vi gjorde ifjol. Vi vill äga mer boll och samtidigt skapa mer chanser (och mål) utav det.

                           


Vi välkomnar publiken till söndagens match och hoppas att spelet ska värma mer än det utlovade vädret. Nytt för i år är att vi kommer ha fikaförsäljning på våra matcher, samt att det är frivillig entreavgift.


Lycksele
2018-03-22 19:09
Info Lycksele!

Samling 10:25 på Umeå busstation den 24/3.

Packlista:
Lakan
Påslakan
Örngott
Träningskläder
Matchkläder
Varma överdragskläder

Vi bor i campingstugor med självhushåll. I stugorna lagar vi kvällsmål och frukost, medan middagar äts på resturang. Lördag träning 90 min med genomgång av årets spelidé efter träningen. Middag, inkvartering i stugorna, teambuilding, kvällsmål. Söndag, frukost, utcheckning från stugorna, träningsmatch mot Lycksele, middag och sen hemresa kl 18:50 med tåg.

Kostnad för resan är 300 kr per person, swisha till Gabriella, om man inte har swish hör av er så löser vi det på något annat sätt.

Eventuella förändringar kan komma att ske!
Kommande matcher
Spelade matcher
Lör 20/4 13:00
4 - 2  
Lör 13/4 14:00
7 - 0  
Sön 7/4 16:30
1 - 1  
Lör 23/3 17:15
2 - 1  
Lör 16/3 09:15
1 - 3  
Lör 9/3 09:15
2 - 1  
Kommande aktiviteter
Nyheter från sektionen
Fotboll startsida, 28/11 02:48 
Fotboll startsida, 24/11 12:00 
Fotboll startsida, 04/09 16:19 
Fotboll startsida, 26/03 10:05 
Nyheter från föreningen
Startsida, 23/04 13:44 
Startsida, 12/04 08:55 
Startsida, 27/03 15:00 
Startsida, 27/03 13:00 
Startsida, 14/03 11:05 
 
Besök oss på våra sociala medier
Övrigt