SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till IFK Umeå!

Varmt välkommen till IFK Umeå!

Du hittar våra ordinarie öppettider på kansliet under Kontakt.

Under följande datum har kansliet begränsade öppettider:

 

Valborg

  • Valborgsmässoafton 30april, stängt från 12.00

Kristi himmelsfärd

  • 12maj,  stängt från 12.00
  • 13maj, stängt
  • 14maj, stängt

Midsommarhelgen

  • 25juni, stängt

Sommarstängt på kansliet

  • v.27-v.30 (5jul-30jul)

 

 
Badminton
Vi bjuder in till sommarläger!
2021-04-05 19:17, Badminton

Sommaren kan kännas långt bort, men fort går det och snart är vi där!
Välj vilken/vilka veckor du vill delta, se info ovan.
Anmälan: anngerd.sjostrom@gmail.com

Hälsningar IFK Umeå Badminton
De blev fritidsnämndens stipendiater 2021
2021-04-01 11:12

Pressmeddelande från Umeå Kommuns fritidsförvaltning:

 

Genom de årliga stipendierna vill fritidsnämnden uttrycka sin uppskattning över ett värdefullt ideellt ledarskap, föreningsengagemang samt idrottsliga prestationer som utförts under det senaste året. Årets stipendiater blev: Hussein Thamir, Tove Lundberg, David Åhman, Per Rönnlund och Britta Åkerlund.

 

Stipendiaterna är ungdomsledare, eldsjälar eller idrottsutövare i någon av Umeås föreningar som utmärkt sig speciellt under året eller de som arbetat i det tysta i många år.

 

Vanligtvis presenteras stipendiaterna under Umeå idrottsgala. På grund av pandemin är den i år inställd, vinnarna meddelas därför via mejl. När smittspridning och restriktioner lättar kommer de att bjudas in till en mindre ceremoni för utdelning av diplom. Förutom äran får de även 10 000 kr.

 

Vinnarna av fritidsnämndens stipendier 2021 är:

 

Årets ungdomsledare: Hussein Thamir Young Boys, Ersboda SK, Ersboda Folkets hus

Hussein är en välkänd profil på Ersboda. Med stort hjärta och engagemang har han under många år haft en betydande roll för barn och ungdomar som bor och verkar i närområdet. Som ledare lyssnar han in de unga och är en hjälpande hand i att förverkliga idéer och drömmar.

 

Årets aktiva idrottsutövare: Tove Lundberg IFK Umeå boxning

Redan 2019 vann Tove det första SM-guldet i boxning på många år för sin förening IFK Umeå. Hon belönades med en landslagsplats och vann i början av 2020 ett silver i en av världens största damturneringar Golden girl i Borås. På SM-tävlingarna i Gävle 2020 följde Tove upp bedriften från 2019 med ytterligare ett SM-guld.

Årets aktiva idrottsutövare: David Åhman IKSU Beachvolley

Tillsammans med sin partner Jonathan Hellvig stod David för en historisk prestation när de som första svenska par någonsin vann en World Tour-tävling i beachvolley. Davis Åhman är ett stort framtidsnamn inom svensk idrott. Förutom den historiska toursegern har han vunnit guld på U18-EM, guld på ungdoms-OS och även fått ta emot Lilla bragdguldet.

Årets eldsjäl: Per Rönnlund IFK Umeå skidor

Per har i många år funnits med i föreningens styrelsearbete och är den sanna eldsjälen bakom asfaltbanan på Ersmarksberget. Per är den som drivit på bygget av anläggningen och under flera års tid kämpat för att den ska bli verklighet. Han ansvarar för driften, både sommar och vinter och drar själv upp skidspåren på vintern. Asfaltbanan är välbesökt och uppskattad av både elit, ungdom och motionärer.

 

Lång och trogen tjänst: Britta Åkerlund Umeå IK FF

Britta har under många år varit aktiv inom Umeå IK och flertalet gånger kämpat för lagets överlevnad. Hon gör nu ett starkt och viktigt ideellt arbete med sin plats i styrelsen som vice ordförande och dessutom ansvarig för sporten i föreningen. Britta är hängiven och en av dem bidragande orsakerna till att vi som förening har en starkare organisation än på länge.

Friidrott
Anmälan är öppen till Sommarfriidrottsskolan 2021
2021-03-31 11:56, Friidrott

Anmälan till årets sommarfriidrottsskola är öppen. Friidrottsskolan riktar sig till barn födda 2008-2013 och ger möjlighet för barn att prova på friidrott en vecka under sommarlovet. Välj mellan vecka 26, 32 eller 33. Veckan avslutas med enklare tävlingar, vattenkrig och fika. Se mer information här.

Ferieprao på IFK Umeå
2021-03-15 10:46
Är du född 2004 och är intresserad av sommarjobb på IFK Umeå? Vi söker totalt åtta feriearbetare i både första och sista ferieperioden 

Ansökan är öppen till 1 April så klicka på länken och ansök.  
https://www.umea.se/ferieprao

Meddela även ert intresse till kansliet@ifkumea.com vilken period ni är intresserade av att jobba på.
 
Period 1 (4 personer)
v.25
v.26
v.33

Period 2 (4 personer)
v.31
v.32
v.33
 
Arbetet består av grässkötsel, kontorsarbete, städning och ledare vid vår fotbollsskola.
Månadsbrev Mars
2021-03-05 08:46

Läs hela medlemsbrevet genom att --> klicka här <--

Nyheter från våra lag
Fotboll - P10, 10/04 15:51 
Fotboll - F09, 09/04 11:19 
Badminton, 06/04 08:43 
Badminton, 05/04 19:17