Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Höstlovet
2020-10-14 08:48
Kansliet håller stängt under höstlovet v.44
Ledarnas egna träningstid för gemenskap och IFK-hjärta!
2020-09-29 14:47
Förr i tiden fanns en tradition av att genomföra gemensamma träningar för alla intresserade ledare inom fotbollssektionen under inomhussäsongen. Nu vill några "föredetta ledare", bland annat undertecknad, återigen ta upp traditionen och bjuder därför in samtliga intresserade ledare, oavsett sektionstillhörighet, till gemensamt innebandyspel på söndagar 19:00-20:00 i Hagaskolans (stora) idrottshall.

Vi kommer att köra en timme innebandy i veckan under kvällstid hela året. Alla ledare är naturligtvis välkomna att delta. 

Intresserade kan kontakta mig på:
eller 
070-396 98 05

Mvh
Mattias Sahlsten
Idrottspsykologiska Samtal
2020-09-17 14:01

Sedan hösten 2019 har studenterna inom Psykologprogrammet på Umeå Universitet, med inriktning idrott, erbjudit idrottare i Umeå att boka in en tid för psykologiska samtal.

 

Du kan söka för en mängd olika skäl ex stress, oro, osäkerhet, negativa tankar, svårigheter att hantera känslor och andra återkommande upplevelser kopplade till ditt idrottande eller livet i övrigt. Du kanske är skadad och behöver hjälp att hantera det? Kanske söker du för att få ihop livet med dubbla karriärer, eller bara vill må bättre i din idrottssatsning. Inget skäl är för litet.

 

Du kan surfa in på deras hemsida nedan för mer information där du även kan anmäla dig till ett samtal:

https://www.umu.se/institutionen-for-psykologi/psykologmottagningen-idrott/

 

Just nu söker de idrottare för start ht -20.

 


Höstens Idrottsluncher Idrottshögskolan
2020-09-01 10:38

Nu i höst kör vi igång igen med Covid-anpassade digitala föreläsningar via zoom.
Föreläsningarna erbjuds helt Gratis då lunch på Hansson & Hammar inte ingår.

Höstens digitala föreläsningar är kl. 11.30-12.15


23 september, Anna Sjödin 
LCHF - en prestationshöjande kosthållning?


4 november, Inger Eliasson
Evidens för emotionella övergrepp inom barnidrott


2 december, Johan Lindholm
Good governance bland fotbollsagenter

Varmt välkomna med er anmälan på denna länk; https://www.umu.se/kalender/idrottslunch_9301777/

senast 21 september.

 

Läs mer om alla höstens idrottsluncher på https://www.umu.se/idrottshogskolan/forskning/idrottsluncher/

Inkluderingsprojekt
2020-06-23 11:25
IFK Umeå har beviljats 2miljoner kronor från Arvsfonden för ett treårigt projekt som ska drivas av vår boxningssektion. Nedan kan ni läsa en kort beskrivning av projektet, och mer information kommer.

Syftet med projektet är att skapa en idrottslig miljö där alla kan delta efter sina egna förutsättningar och intressen. Målet är att skapa en verksamhet där det är naturligt för personer med funktionsnedsättning att delta i idrottsverksamhet tillsammans med andra utövare utan funktionsnedsättning. Projektet vill genom ledarutbildning, föreläsningar och workshops få både personer med funktionsvariation att prova på föreningslivet och få föreningslivet att bli mer inkluderande. Målgruppen är främst personer med funktionsnedsättning från tonåren och uppåt. Samarbete sker bland annat med kommun, skola, idrottsförbund, föreningar samt assistansbolag. Intentionen är att påverka och förändra dem till att bli mer tillgängliga. En inspirationsbank kommer att utvecklas i digital och analog form, där ledare, föreningsaktiva och deltagare kan söka inspiration. Efter projekttiden ska det finnas återkommande och tillgänglig träningsverksamhet för utövare oberoende av funktionsvariation eller ej.
Verksamheten och metoderna ska spridas både lokalt och regionalt. Det material som utvecklas i projektet, såsom instruktionsfilmer och tryckt material, ska kunna användas i utbildningssyfte efter projekttiden.

Mer information finns på Arvsfondens hemsida

Nyheter från våra lag
Orientering, 22/10 20:35 
Friidrott, 21/10 15:34 
Orientering, 21/10 08:08 
Friidrott, 20/10 15:11 
Friidrott, 20/10 15:02 
Friidrott, 19/10 14:03