Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

Tekniska problem på kansliet!
2021-01-11 12:36
Vi har för tillfället lite tekniska problem på kansliet, om ni skulle vilja nå oss så ring oss på våra mobiltelefoner då de fasta telefonerna inte fungerar just nu. Mobilnummer hittar ni här.
Orientering
Vinterluffen
2020-12-16 20:27, Orientering
Härligt i skogen även vintertid med Vinterluffen
Passa på att orientera under jul- och nyårshelgen med Vinterluffen!
Vinterluffen består av fem kartor i Umeåområdet (Hedlunda, Bölesholmarna, Mariehemsängarna, 
Umestan och Nydala) och kostar 200 kronor. Mellan 16 december och 16 februari får du i din egen takt besöka de 50 kontrollerna. Passa på att orientera i jul och nyår!

IFK:are betalar halva priset för kartpaketet, hämta ut på kansliet nu på fredag den 18/12 om du vill ha kartorna innan jul.
Uppdaterade Coronariktlinjer från och med 14/12
2020-12-11 16:05

Hej, alla medlemmar och närstående!


Från och med den 14/12 får hela Sverige nya allmänna restriktioner som således ersätter de nuvarande lokala restriktionerna som finns i Västerbotten. Dessa nya restriktioner innebär inte en lättnad, utan fortfarande gäller noggrannhet kring alla våra aktiviteter. Idrotten har förmånen att kunna fortsätta vår rörelserikedom  medan mycket annat i samhället är nedstängt. Den möjligheten ska inte missbrukas, och därför är det viktigt att vi fortsätter att ta vårt ansvar för att det även i fortsättningen förblir tillåtet att idrotta! 

 

Vi har att förhålla oss till de rekommendationer och anvisningar som myndigheter och RF anger. Likaså kommer Specialidrottsförbunden (SF) med sina. De har olika förutsättningar och kommer med tiden att uttrycka speciella rekommendationer för olika sporter. IFK Umeå kommer naturligtvis att förhålla sig till och följa dessa. Vi ska absolut inte hitta kryphål och genvägar för att rationalisera aktiviteter. 

 

Den stora förändringen från 14/12 innebär att personer födda 2004 och tidigare nu kan delta i träning. Observera att nedanstående punkter blir då avgörande: 

 • Hålla avstånd till varandra

 • Dela inte utrustning med varandra 

 • Genomför aktiviteten utomhus, när det är möjligt

 • Undvik gemensamma omklädningsrum

 • Res individuellt till och från aktiviteten  

 • Utför aktiviteter i mindre grupper

Först och främst hänvisar vi till Folkhälsomyndighetens allmänna råd, som ni kontinuerligt håller er uppdaterade med genom att besöka: https://www.folkhalsomyndigheten.se/smittskydd-beredskap/utbrott/aktuella-utbrott/covid-19/

 

Därefter önskar vi att alla våra ledare och medlemmar håller sig uppdaterade på RFs nyheter, samt vad deras SF instruerar om. Ni kan besöka https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/ för mer information. 

 

https://www.badminton.nu/Coronainfo/

https://www.swebowl.se/foreningsinfo/Informationssidabowlingochcovid-19/

https://www.swebox.se/

https://www.svenskfotboll.se/nyheter/serier/2020/3/riktlinjer-med-anledning-av-coronautbrottet/

https://www.friidrott.se/forbundsinfo/corona.aspx 

https://www.svenskhandboll.se/Nyheter/HandbolliSverige/Medanledningavcoronaviruset/

https://www.svenskorientering.se/forbundet/Policydokumentochinformations-skrifter/Coronavirusetochorienteringen/ 

https://www.skidor.com/foljoss/nyhetsflode/aktuelltfranssf/2020/informationangaendecoronaviruset/

https://www.tyngdlyftning.com/ 

 

Håll i och håll ut, och tänk på varandra!

 

IFK Umeå

Föreningsstyrelsen


Månadsbrev December
2020-12-05 12:00
Klicka på länken för att läsa hela månadsbrevet!
2020-11-12 15:51
 
Ny COVID-19 information till alla medlemmar i IFK Umeå
2020-11-10 17:03

Hej, kära medlemmar och närstående!


Nu ställs högre krav på vårt samhällsansvar som individer, likt IFK Umeå som förening, och därför vill IFK Umeås föreningsstyrelse snabbt och tydligt gå ut med följande förtydliganden som följer de skärpta restriktionerna från Region Västerbotten (2020-11-10):


 1. IFK Umeås 9 sektionsstyrelser förväntas komma med ytterligare sektionsspecifika restriktioner och uppmaningar baserat på deras specifika verksamhet. Vi förväntar oss att samtliga medlemmar håller sig uppdaterade och tar sitt ansvar. Generellt gäller givetvis länets skärpta restriktioner, i de fall inga ytterligare sektionsspecifika restriktioner tillkommer.


 1. IFK Umeå kommer fortsättningsvis att kunna genomföra sina träningspass för individer födda 2005 eller senare, men menar att det inte finns garantier att man kan genomföra detta, baserat på sjukdomar bland ledare eller inom grupperna. Vi uppmanar aktiva att INTE KOMMA TILL TRÄNINGARNA vid sjukdom, och att omedelbart lämna en träning om man börjar känna av några sjukdomssymptom. 


 1. Badmintonstadion och Ringside med deras egna lokaler håller öppet framöver, men IFK Umeå anordnar bara aktiviteter för barn- och ungdomar födda 2005 och senare.


 1. Kansliet har idag anpassade Corona-öppettider och vi vill att samtliga besökare håller avstånd. Max en besökare i receptionen samtidigt. Aktuella tider hittar ni som vanligt på hemsidan.


 1. Alla möten genomförs framöver digitalt inom hela verksamheten. Om sektionerna behöver hjälp med att arrangera digitala möten så kan man givetvis höra av sig till kansliet för hjälp med detta. 


 1. IFK Umeå ska inte arrangera resor eller deltagande vid tävlingar utanför länet, och ska också undvika onödiga resor inom länet. 


 1. Vi vill påminna ledare att avboka planer inför kommande inställda träningar för att undvika onödiga kostnader. Folkhälsomyndigheten meddelar under tisdagen vilka nya lokala allmänna råd som ska gälla för Västerbotten. Beslutet gäller till och med 8 december. Se hela listan här.

 • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.

 • Avstå från att göra onödiga resor såväl inom som utom regionen.

 • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Undantag kan göras för nödvändiga besök i livsmedelsbutiker och apotek.

 • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Det gäller inte barn och ungdomar som är födda 2005 och senare.

 • Verksamheter och arbetsgivare bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden ovan. Arbetsgivares åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån, och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten. Övriga verksamheter kan minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna, och erbjuda digitala alternativ.

Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Däremot är det viktigt att personer med symptom på covid-19 undviker all kontakt med andra, enligt Folkhälsomyndigheten.

Håll i och håll ut, och tänk på varandra!

IFK Umeås föreningsstyrelse
Nyheter från våra lag
Boxning, 15/01 08:57 
Badminton, 13/01 20:36 
Fotboll - F09, 11/01 13:12