SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till IFK Umeå!

Varmt välkommen till IFK Umeå!

Du hittar våra ordinarie öppettider på kansliet under Kontakt.

Under följande datum har kansliet begränsade öppettider:

 

Midsommarhelgen

  • 25juni, stängt

Sommarstängt på kansliet

  • v.27-v.30 (5jul-30jul)

 

 
Boxning
Nytt 3årigt inkluderingsprojekt
2021-06-08 11:30, Boxning
 
Friidrott
Delta i våra tävlingar: Blodomloppet 25 maj - 1 juni
2021-05-24 15:04, Friidrott
 
Orientering
Skogsluffen 2021
2021-05-07 08:16, Orientering
Upptäck Umeås skogar och berg med Skogsluffen och vinn en cykel

Skogsluffen består av fem kartor i Umeåområdet (Gammlia, Nydala, Nydala södra, Hissjö,Flurkmark) och kostar 230 kronor. Mellan 8 maj och 30 september får du i din egen taktbesöka de 100 kontroller som sitter ute i skogen, samtidigt som du upptäcker nya stigar ochblåbärsställen.
Var med och tävla om en cykel!
Här köper du Skogsluffen: Team Sportia, Intersport, Akademibokhandeln, Gå- och löpkliniken,ICA Mariehem och IFK Umeå Hyggesvägen 19

Friidrott
Anmäl dig till Blodomloppet
2021-04-30 12:39, Friidrott

Blodomloppet är loppet med syftet att genom hälsa och motion uppmärksamma vikten av den livsviktiga blodgivningen. I år arrangerar vi enbart Blodomloppet på distans. Efter du anmält dig kommer du få ditt startpaket hemskickat och om du anmäler fem personer i ett lag får du även en picknickkasse.

Loppet arrangeras av IFK Umeå tillsammans emd Blodcentralen.

Barn får delta i match eller tävling utomhus
2021-04-30 08:40
Folkhälsomyndigheten har beslutat om ändringar i de allmänna råden som möjliggör för barn och unga födda 2002 eller senare att delta i enstaka match eller tävling utomhus. Beslutet gäller från 28/4.

Läs hela nyheten på: https://www.rf.se/Nyheter/Allanyheter/barnfardeltaimatchellertavlingutomhus

 

– Det är många inom idrotten som varit oroliga över barn- och ungdomsgruppen och jag känner stor glädje över detta beslut. Vi har haft bra och givande diskussioner med Folkhälsomyndigheten och det är bra att man lyssnat till den samlade idrottsrörelsen. Jag är tacksam över de goda samtal jag haft med Folkhälsomyndighetens generaldirektör Johan Carlson, säger Björn Eriksson, ordförande Riksidrottsförbundet.

Folkhälsomyndighetens definition av "enstaka match eller tävling" är följande:

  • För lagidrotter maximalt en match eller en endagstävling per lag och vecka och att matchen eller tävlingen genomförs lokalt eller annars med ett begränsat resande.
  • För individuella idrotter maximalt en match eller tävling omfattande en tävlingsdag per utövare och vecka och att matchen eller tävlingen genomförs lokalt eller annars med ett begränsat resande.

Folkhälsomyndigheten betonar vikten av att fortsätta minska resandet och antalet sociala kontakter, därför bör matcher och tävlingar i första hand genomföras lokalt. Mer info i Folkhälsomyndighetens nyhet.

– Vi har under hela pandemin påpekat hur viktig idrotten är för fysisk aktivitet, gemenskap och för att må bra och även om läget i samhället är allvarligt så är det viktigt att barn och unga får komma till sin träning men också få möjlighet till tävling som vi vet är en viktig motivationsfaktor. Självklart ska rekommendationer för träning/tävling och idrott följas, säger Björn Eriksson.

– Idrotten har tagit stort ansvar under hela pandemin. Vi har fått träna på att bedriva smittsäker verksamhet och jag är genuint glad för alla barn och unga som nu förhoppningsvis återfår hoppet under denna svåra tid, säger Björn Eriksson.

 

 

Som vanligt väntas tolkningar och lokala restriktioner från respektive idrottsförbund, så håll till godo och håll er uppdaterade på vad de olika specialförbunden säger. 

Nyheter från våra lag
Fotboll startsida, 21/06 13:06 
Badminton, 21/06 08:53 
Friidrott, 20/06 20:18 
Fotboll - P10, 18/06 15:19 
Friidrott, 16/06 12:47 
Fotboll - F09, 16/06 11:12