Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.

2020-11-12 15:51
 
Ny COVID-19 information till alla medlemmar i IFK Umeå
2020-11-10 17:03

Hej, kära medlemmar och närstående!


Nu ställs högre krav på vårt samhällsansvar som individer, likt IFK Umeå som förening, och därför vill IFK Umeås föreningsstyrelse snabbt och tydligt gå ut med följande förtydliganden som följer de skärpta restriktionerna från Region Västerbotten (2020-11-10):


 1. IFK Umeås 9 sektionsstyrelser förväntas komma med ytterligare sektionsspecifika restriktioner och uppmaningar baserat på deras specifika verksamhet. Vi förväntar oss att samtliga medlemmar håller sig uppdaterade och tar sitt ansvar. Generellt gäller givetvis länets skärpta restriktioner, i de fall inga ytterligare sektionsspecifika restriktioner tillkommer.


 1. IFK Umeå kommer fortsättningsvis att kunna genomföra sina träningspass för individer födda 2005 eller senare, men menar att det inte finns garantier att man kan genomföra detta, baserat på sjukdomar bland ledare eller inom grupperna. Vi uppmanar aktiva att INTE KOMMA TILL TRÄNINGARNA vid sjukdom, och att omedelbart lämna en träning om man börjar känna av några sjukdomssymptom. 


 1. Både Badmintonstadion och Ringside har i sina lokaler varsitt gym. Dessa delar av lokalerna kommer att hållas stängda framöver. Badmintonstadion och Ringside håller i övrigt öppet framöver, men då bara för barn- och ungdomar födda 2005 och senare.


 1. Kansliet har idag anpassade Corona-öppettider och vi vill att samtliga besökare håller avstånd. Max en besökare i receptionen samtidigt. Aktuella tider hittar ni som vanligt på hemsidan.


 1. Alla möten genomförs framöver digitalt inom hela verksamheten. Om sektionerna behöver hjälp med att arrangera digitala möten så kan man givetvis höra av sig till kansliet för hjälp med detta. 


 1. IFK Umeå ska inte arrangera resor eller deltagande vid tävlingar utanför länet, och ska också undvika onödiga resor inom länet. 


 1. Vi vill påminna ledare att avboka planer inför kommande inställda träningar för att undvika onödiga kostnader. Folkhälsomyndigheten meddelar under tisdagen vilka nya lokala allmänna råd som ska gälla för Västerbotten. Beslutet gäller till och med 8 december. Se hela listan här.

 • Om möjligt undvika att ha fysisk kontakt med andra personer än de som man bor tillsammans med.

 • Avstå från att göra onödiga resor såväl inom som utom regionen.

 • Avstå från att vistas i inomhusmiljöer som butiker, köpcentrum, museer, bibliotek, badhus och gym. Undantag kan göras för nödvändiga besök i livsmedelsbutiker och apotek.

 • Avstå från att delta i exempelvis möten, konserter, föreställningar, idrottsträningar, matcher och tävlingar. Det gäller inte barn och ungdomar som är födda 2005 och senare.

 • Verksamheter och arbetsgivare bör vidta åtgärder så att var och en ska kunna följa de allmänna råden ovan. Arbetsgivares åtgärder kan vara att uppmana personalen att arbeta hemifrån, erbjuda utökade förutsättningar att arbeta hemifrån, och att skjuta upp tjänsteresor, konferenser och andra fysiska möten. Övriga verksamheter kan minimera antalet besökare vid samma tidpunkt, anpassa öppettiderna, och erbjuda digitala alternativ.

Nödvändig närkontakt, som vid exempelvis vårdbesök och medicinska undersökningar, omfattas inte av rådet. Däremot är det viktigt att personer med symptom på covid-19 undviker all kontakt med andra, enligt Folkhälsomyndigheten.

Håll i och håll ut, och tänk på varandra!

IFK Umeås föreningsstyrelse
Lediga lägenheter i IFK-huset
2020-11-05 09:09
Två lägenheter blir lediga med inflyttning 1februari. Ansökan sker i detta formulär
 • 2 rum och kök, bv. 66m2. Hyra 5 858:-/mån, hushållsel ingår i hyran.
 • 2 rum och kök, 2tr. 60m2. Hyra 5 894:-/mån. Viss flexibilitet finns med datumet, enl ök.

IFK Umeå Månadsbrev November! OBS: Viktig Bingolottoinformation medföljer
2020-11-04 11:33
Läs hela nyhetsbrevet här!
Viktig information för alla IFK Umeås medlemmar gällande bingolotto ingår i nyhetsbrevet.
Nyheter från våra lag
Orientering, 22/11 13:25 
Skidor, 20/11 14:42 
Friidrott, 18/11 20:49 
Friidrott, 16/11 09:00 
Fotboll - F05, 15/11 19:13 
Bowling, 12/11 15:53