SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Skidor

Sommar 2023
Köp ditt åkkort via appen eller på https://ifkumea.outby.se/

Tisdag 6/6 påbörjas arbetet på asfaltbanan inför SM och kommer i och med det att bitvis vara avstängd. Se rödmarkerade områden. På eftermiddagar och kvällar kan det gå att passera men iaktta stor försiktighet. Grus och småsten kan finnas på banan i dessa områden. Vill ni träna på övriga områden och behöver åka mot åkriktningen var noga med att åka på höger sida så att inga onödiga olyckor sker. Tack för visad hänsyn.

 

Köp ditt åkkort via appen eller på https://ifkumea.outby.se/

IFK Umeå asfaltsbana
På Ersmarksberget bygger vi en asfaltsbana som kommer att kunna användas för många olika syften. Etapp 1 beräknas vara klar hösten 2019.

Nedan finns lite bilder från bygget, men för att få uppdaterad information om banan rekommenderar vi att ni följer oss på Instagram, @ifkumeaasfaltsbana  

Asfaltsbanan finansieras av Arvsfonden, Umeå Kommun och RF

Målsättingen med projektet är att:

  • skapa en attraktiv, naturskön och säker aktivitetsanläggning, som kan nyttjas av så många som möjligt, och ge en hög nyttjandegrad
  • de ungdomar som ska använda anläggningen verkligen känner att det är ”deras anläggning”, så att vi skapar ett engagemang och driv bland dem som ska leda arbetet framåt i många år.
  • hitta en fungerande samverkan mellan de föreningar och aktiviteter som bedriver sin verksamhet på anläggningen.
  • skapa en aktivitetsanläggning som även är intressant för föreningar och privatpersoner från andra orter. Umeå ska kunna vara det naturliga valet när man planerar ett sommarläger eller träningshelg.  
  • förbättra möjligheterna för skidintresserade ungdomar att fortsätta att åka skidor på hemmaplan

Våra målgrupper för projektet är följande:

  • Skidåkande ungdomar i Umeå. 
  • Föreningslivet i Umeå. Genom att bjuda in övriga verksamheter som kan tänkas ha intresse av att samverka på anläggningen kan vi anpassa planeringen utifrån flera olika önskemål. Dessa parter ska också tillsammans skapa förutsättningar för en anläggning där alla känner sig välkomna.
  • Västerbottems Parasportförbund. För att kunna skapa en tillgänglig anläggning har vi inlett ett samarbete med Västerbottens Parasportförbund, som har fått komma med synpunkter under planeringstiden och kommer att vara några av de som förväntas nyttja anläggningen.
 
Bilder från bygget
 
 
Besök oss på våra sociala medier
Våra samarbetspartners
Övrigt