SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Välkommen till IFK Umeå!

Värdemärkesbok
Vision och verksamhetsidé
Vår vision

”IFK Umeå – Tillsammans förverkligar vi idrottsdrömmar"

 

Visionens förklaring:

  • Det är till oss man kommer om man har en dröm, oavsett om drömmen handlar om en idrottskarriär, om gemenskap, om en ny anläggning eller om en ny idrott.
  • Vi arbetar tillsammans i flera idrotter.
  • Vi ligger i framkant och vågar försöka oss på sådant som är nytt i vår strävan att vara Sveriges attraktivaste idrottsförening.
  • Genom vårt fokus på öppenhet, passion och kvalité har vi förmåga att förverkliga drömmar.

 

Vår verksamhetsidé


”IFK Umeå – idrottsföreningen för alla, hela livet!”


IFK Umeå ska vara en förening som kännetecknas av idrottslig mångfald och som erbjuder människor gemenskap och utveckling genom hela livet. Basen är en bred barn- och ungdomsverksamhet med elit som en naturlig förebild. Vi vill få våra medlemmar att må bra och utvecklas genom idrotten och bidra till att idrottsintresset finns med genom hela livet. För att klara detta ska vår verksamhet präglas av ideella insatser innehållande ett gott och engagerat ledarskap.

Värdegrund
Vår värdegrund

Öppenhet

Innebär för oss att…          Vi visar detta genom att…

 

Vi är öppna…                    …skapa förutsättningar för goda samarbeten, såväl internt som externt och välkomna                                                                      nya medlemmar och idrotter till en förening som är jämställd och inkluderande.


Vi är toleranta…                …respektera varandras olikheter och se till att alla får vara med och känner trygghet i vår verksamhet.


Vi erbjuder trygghet…       …vara transparenta och kommunikativa med aktiva, föräldrar och övriga intressenter. Vi erbjuder våra 

                                      medlemmar möjligheter till delaktighet.

 

Passion

Innebär för oss att…          Vi visar detta genom att…

 

Vi är engagerade…           …signalera vilja, inspiration och motivation i vårt agerande.


Vi vill utvecklas…              …visa drivkraft, tänka nytt och leda utvecklingen.


Vi visar glädje…               …skapa förutsättningar så våra medlemmar kan känna glädjen i idrotten.

 


Kvalitet

Innebär för oss att…          Vi visar detta genom att…

 

Vi har ordning och reda…   …arbeta ansvarsfullt och professionellt på alla nivåer där vi kontinuerligt följer upp och levandehåller våra

                                       policy- och styrdokument.


Vi är pålitliga…                  …ta ansvar. Vi bedriver vår verksamhet med hög etik och moral så våra medlemmar känner förtroende

                                       för oss.


Vi är trovärdiga…              …hela föreningen med våra ledare i spetsen har insikt och agerar utifrån vår värdegrund och

                                       gemensamt agerar för kontinuerlig kompetensutveckling.