SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
VÄLKOMMEN TILL IFK UMEÅ
Idrottsföreningen för alla - hela livet

Julfest 2021
Här är några bilder från julfesten!

Efter nästan två års karantän p.g.a. coronapandemin återupptog IFK Umeås Veteranförening sin traditionella julfest den 24 november. Glädjande nog infann sig ett drygt 25-tal medlemmar i den nyrenoverade klubblokalen på Hyggesvägen, för att äntligen få träffas och umgås igen efter två långa år. Gästerna undfägnades med klubbmästare Sture Lundmarks inbjudande julbord, med allt av vad ett sådant skall innehålla.

 

Under och efter julbordet underhöll svänggänget Mickes Combo med Roffa Lind som vokalist, en grupp som matade veteranerna med en jazzinfluerad och svängig musik med många välkända och tidlösa örhängen. Kvällen avslutades med det traditionella lotteriet med en julskinka som förstapris, ett eftertraktat pris för julbordet hemma.

 

28 november 2021

 

Walter Widmark

IFK Umeås Veteraner på svängig julfest – 27 november 2019
Kort 1: Ivar Söderlind tackar Åke Swahn för en uppskattad underhållning Kort 2: Walter Johansson gratulerar den nyblivne 75-åringen Ivar Söderlind

Sista veckan i november bjuder enligt traditionen till julfest. Ett 30-tal veteraner hörsammade klokt nog årets inbjudan och bjöds på en julfest som sent ska glömmas. Efter sedvanlig välkomstglögg hälsade föreningens ordförande Walter Johansson alla välkomna till bords för att avnjuta klubbmästare Sture Lundmarks välsmakande julbuffé. Även detta år var den toppad med Britt-Inger Engströms utsökta sillinläggning och favoriten Janssons frestelse. Jultemat manifesterade också av att gissa vikten på årets julskinka och vinnare blev Ernst Lundberg med en avvikelse på futtiga 94 gram.

 

Till kaffet serverade kvällens underhållaren Åke Swahn sina musikaliska smäll-karameller. Åke från Gravmark, Sävar, är en meriterad musiker som spelade med Max Fenders under många år. Numera turnerar han med olika grupper men även ensam med sitt dragspel och sin singback-utrustning från ”anno dazumal”. Hans show tog veteranerna på en hisnande resa, inkluderande giganter som Frank Sinatra, Louis Armstrong, Tommy Körberg, Roger Pontare och Thomas Di Leva. Sist men inte minst sjöng han sin egen komposition som nu är på väg in i den svenska Psalmboken: Det Finns Ett Ljus. Inte bara musiken tjusade publiken, utan även det intressanta och charmiga mellansnacket, delvis på en omisskännlig bondska. Ivar Söderlind tackade å föreningens vägnar Åke för den fullödiga showen med det senaste numret av ”Visuellt” och publiken visade sin uppskattning med en rungande applåd.

 

IFK Umeås ordförande Jan Sundman tackade veteranföreningen och dess styrelse för de mycket uppskattade och viktiga aktiviteter som genomförs, en uppgift som enligt ordföranden knyter ihop ”huvudföreningens själ”. Kvällen avslutades med att veteranföreningens ordförande Walter Johansson uppvaktade den nyblivne 75-åringen Ivar Söderlind med en välförtjänt gåva.

 

Walter Widmark   

2019-11-28

Julfest 2018

Under rubriken ”Umeås första och bästa julfest” samlades den 29 november ett 40-tal medlemmar i föreningen IFK Umeås Veteraner till fest i den nyrenoverade klubblokalen på Hyggesvägen. Klubbmästaren och nyblivne 80-åringen Sture Lundmark hade här dukat upp allt som tillhör julen, från glögg med tillbehör till ett fullmatat julbord, toppat med Britt-Inger Engströms egenlagade favoriträtter.

Som en röd tråd genom hela kvällen underhöll svänggänget ”Mickes Combo med Roffa Lind”, d.v.s. dragspelsvirtuosen Micke Enström, den välkände basisten Sune Wiklund från Staffan Öbergs Nonet samt swingtrummisen och tillika sångaren med den underbara bluesrösten, Roffa Lind. Trion bjöd på en svängig repertoar som dels var hämtad ur den amerikanska sångboken, dels från svenska kändisar som Cornelis Wreeswijk, Erik Frank och Toots Thielemans. En mycket uppskattad och nostalgisk underhållning som kunde avnjutas utan problem med samtal vid borden.

Kvällen avslutades med lotterier och ”gissa vikten på julskinkan”. I den senare disciplinen segrade IFK Umeås förre kanslichef Mats Bäckström som missade målet med endast nio gram.

Vederkvickta av en god julbuffé, svängiga toner och trevlig samvaro traskade vi sedan ut i torsdagskvällens halka, som blivit resultatet av dagens blidväder. 

 

Bildtexter:

1.      Kvällens hedersgäster från IFK Umeås kansli, Harry Karlsson och Anders Rönnlund. 

2.      Den eminenta swingtrion, Mickes Combo med Roffa Lind.

3.      Walter Widmark överlämnar skinkan till vinnaren Mats Bäckström.

Föreningen IFK Umeås Veteraner firade sitt 75-årsjubileum

Torsdagen den 23 november firade föreningen IFK Umeås Veteraner sitt 75-årsjubileum. Under högtidliga former ägde det rum vid föreningens traditionella julfest i den uppfräschade klubblokalen på Hyggesvägen. Klubbmästare Sture Lundmark räknade in drygt 55 deltagare vilket är ett rekord för julfesten som sådan.

Föreningens egen idrottshistoriker Ivar Söderlind sammanfattade på ett initierat och intressant sätt utvecklingen under nästa åtta decennier. Han berättade om många stora IFK-ledares engagemang i föreningen, om den viktiga sociala gemenskapen och stödet till den idrottsverksamheten inom IFK Umeå. Som kuriosa noterades att protokollet från konstituerande sammanträde den 19 juni 1942 var undertecknat av Gunnar Björnwall, legendarisk sportjournalist på VK med signaturen ”Björn”. Fram till 2015 hette föreningen Gamla Ume-kamrater.

IFK Umeås ordförande Jan Sundman uppvaktade och lyckönskade jubilaren på 75-årsdagen. Han erinrade om den betydelse som föreningen har för sina veteraner samt det värdefulla stöd som ges till huvudföreningen och dess sektioner.

Högtidligheterna avslutades med att klubbmästaren Sture Lundmark uppvaktades med blommor efter femton intensiva år i föreningens tjänst.

Därefter framträdde den välkända musikgruppen Birch Town Singers. Bl.a. framfördes ett potpurri med musik under åtta sekel samt en mycket uppskattad avdelning med orkesterns eget musikval.

Vederkvickta av en god julbuffé och trevlig samvaro traskade vi sedan ut i torsdagskvällens snösörja, som blivit resultatet av dagens ymniga snöfall. 

 

Tre bilder skickas separat SMS:

1.   IFK Umeås styrelseordförande Jan Sundman, t.v. på bilden, deltar på 75-årsfirandet.

2.   En välfylld klubblokal lyssnar på Birch Town Singers. Tidigare ordförande Rolf    

      Johansson och idrottsledaren för simning/friidrott Eva Olofsson skymtar i förgrunden.

3.   Två trotjänare inom IFK Umeås Veteraner, Toini Gustafsson Rönnlund, dubbel OS- 

     mästarinnan på skidor 1968 och Lennart Fällgren, friidrottsbas under guldåren på

     1960-talet.I

 

2017-11-23

Walter Widmark, ordf IFK Umeås Veteraner


 
Övrigt