SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Skidor

Välkommen till IFK Umeås skidskola 2023
Plats & tid
Skidskolan startar tisdagen 10 januari 2023. Vi kommer att hålla till på Nydala konstsnöspår på tisdagar kl. 18:00- 19:00, ca 8-10 träffar (uppehåll under sportlovet).
 
Ålder
Barn fyllda 5 år och uppåt. Äldre barn hänvisas till Vit träningsgrupp (se kontaktuppgifter på hemsidan). Om du vill vara med i skidskolan, men inte tillhör någon av åldrarna som rekommenderas i formuläret (2015-2017) kan du höra av dig.
 
Köldgräns
Vi följer rekommendationerna från SSF och ställer in träningen om det är -12 eller kallare, information om detta går ut via mejl/sms. 
 
Anmälan & Kostnad
Anmälan och betalning sker via formulär på hemsidan. Medlemsavgift i IFK Umeå samt en gruppträningsavgift på 600kr.
I kostnaden ingår en IFK-buff och diplom. 
 
Kontakt
Ida Thellenberg, idth78@gmail.com, 073-712 33 69
 
Vad innebär Skidskolan?
Skidskolan är till för att barnen ska ha kul och få in skidvanan. Vi kommer fokusera på lek, balans och även lite teknik. Gruppindelningen kommer ske efter ålder och skiderfarenhet men fokus i alla grupper kommer vara att ha roligt tillsammans med skidor på fötterna. Till vårt förfogande under träningarna har vi vår fina skidlekpark där vi kommer vara en hel del!
 
Föräldrainformation
För att så många som möjligt ska kunna gå Skidskolan behöver vi föräldrar som engagerar sig som ledare. Är ni intresserade av det så kryssar ni i det i anmälan. Har ni frågor eller funderingar om rollen kontakta oss ledare. Alla ledare kommer att ha ett uppstartsmöte där vi delar in grupperna och diskuterar träningsupplägg. 
Förutom att vara med som ledare ser vi gärna att övriga föräldrar hjälper till vid 1-2 tillfällen per barn. Ni kommer inte agera instruktörer utan mer vara med för att hålla ihop gruppen. Medhjälpande föräldrar måste ha skidor på fötterna för att kunna hänga med ut på spåret. Såklart är föräldrar välkomna att följa med under träningen vid fler tillfällen än de som tilldelats!