Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
IFK Umeå
Skidor
26/1-2020 arrangerar vi Stora Vildmannaloppet, som är ett seedningslopp till Vasaloppet på 40km.

Trots bristen på snö så har vi glädjande besked, vi kommer att kunna genomföra Stora Vildmannaloppet söndagen den 26 januari. IFK Umeå har beslutat att flytta årets tävling till Rödåsel. I ett samarbete med Rödåbygden och Robert Lindberg och Tobias Thomson från TTGU kommer vi jobba för att tävlingarna ska bli så optimala som möjligt. Förhoppningen är att få ihop ett varvspår på minst 10 km. Mer info kommer inom kort! 

IFK Umeå riktar ett stort tack till både TTGU och Rödåbygden som gör detta möjligt att genomföra! 
Resultat
Här finns resultaten från dagens tävling  Tack till alla ledare, åkare och funktionärer 
Startlistor
Här finns startlistan för Vildmannaloppet 2020
Kartor/dokument
Banan är 13 km lång. En 2,5 km lång sträcka av banan fungerar som spurtvarv, den körs alltid som första och sista varv oavsett sträcka. Det skiljer ca 70 meter mellan banans högsta punkt som är vid start/mål/varvning och lägsta punkten på banan. Den största delen av banan går på öppna åkrar men det finns också passager genom skogen och längs elljusspår. Längs en 300 meter lång sträcka möts åkarna, det finns gott om plats men vi manar ändå till försiktighet. 

Banan är preparerad med skoter och spårsladd/spårdragare. Stavfästet är generellt bra men varierande. Dubbelspår finns på i stort sett hela banan.

denna länk kan se bankartan. Kom ihåg att all åkning sker motsols. 


Stavregler

Vildmannaloppet följer Svenska Skidförbundets riktlinjer för stavmätning vid längdskidtävlingar i klassisk teknik. Här nedan kan ni läsa vilka regler som gäller.

Riktlinjer

Mätregler stavar

Seedning till Vasaloppet

Vildmannaloppet är ett seedningslopp till Vasaloppet. Det innebär att du kan använda ditt resultat som seedningsgrund till Vasaloppet. Som åkare behöver du inte göra något förutom att vara medlem i en förening och åka loppet så snabbt du vill. Det spelar ingen roll vilken klass du är anmäld till, huvudsaken är att distansen stämmer och att du angett ditt Vasa-ID.

Vi som arrangör skickar sedan in resultatlistor till Vasaloppet, som sedan lägger in dig i en startgrupp baserat på din tid efter segraren.

 

För utförligare information om Vasaloppets seedningsregler läs på deras hemsida.