SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Badminton

Uttagningar till tävlingar

Spelare som når hög nationell klass har möjlighet att bli uttagna av klubben till att få åka på vissa större nationella tävlingar. Att bli uttagen innebär att klubben hjälper spelaren ekonomiskt med resebidrag och/eller täcker anmälningsavgifterna för spelaren. Det är tränargruppen som gemensamt fattar besluten kring uttagningar. Den generella principen kring uttagningar är att tränarna ska anse att spelaren ska ha goda chanser att nå kvartsfinal eller längre för att vara aktuell för uttagning.

Målet att man ska kunna nå kvartsfinal i en större nationell tävling för att bli uttagen är rätt högt ställda krav och vi är medvetna om det. Anledningen till detta är inte att vi inte vill kunna satsa på de ungdomar som tränar hårt och går starkt framåt, för det skulle vi gärna göra. Men vårt geografiska läge gör många av dessa resor ganska kostsamma och klubbens resurser till detta är rätt små då vi försöker hålla nere avgifterna för alla spelare så att så många som möjligt ska kunna vara med och bygga upp den fantastiska stämningen och gemenskapen vi har i vår ungdomsverksamhet i IFK Umeå Badminton.
Uttagningar till seriespel

Regler som gäller för lagledare och spelare är:

  • Grundregeln för att spela i klubbens serielag är att man spelar i det lag man blir uttagen till.
  • I representationslaget (BLigan) blir klubbens bästa spelare uttagna utifrån vilka som är nominerade enligt BL-ligans regler och vad lagledaren anser är den gynnsammaste laguppställningen.
  • Vårt Division 1 lag styrs av spelarnas träningsflit, inställning, nivå, ålder, att fler ska få chansen.
Landslagsuttagningar
För spelare i klubben som blir uttagna av Badminton Swedens förbundskaptener till läger och/eller tävlingar gäller att klubben så långt det är möjligt täcker spelarens kostnader för dessa läger/tävlingar.