Demokratiprojektet - för barn och ungas rätt att påverka idrotten- kika på filmen här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Badminton

Information från styrelsen

IFK Umeå Badminton och våra samarbetspartners hälsar er välkomna till en ny spännande säsong. Vi vill först tacka vårt badmintonliga lag som vann Badmintonligans grundserie men fick se sig besegrade i slutspelet efter en välspelad och spännande final mot Fyrisfjädern. Det var klubbens fjärde SM silver i lagspelet historiskt sett och det bidrog starkt till att Umeå återigen kan titulera sig Årets Idrottsstad i Sverige.

Säsongen har på något sett redan startat med att vi har deltagit i ett uppskjutet Senior SM i Borås samt U17 SM i Täby. I Borås lyckades vi bärga tre bronsmedaljer, Johan Azelius i herrsingel och Ronak Olayee i damdubbel respektive mixeddubbel. I Täby lyckades vi med en otrolig bedrift där vi vann osannolika 10 medaljer. Guld för Kim Linell i herrsingel , Edvard Hylander och Elliott Gran i herrdubbel samt Mio och Alice Molin i mixeddubbel. Silver och brons för Edvard Hylander och Axel Hörnlund i herrsingel , silver för Alice Molin i damdubbel, brons för Rasmus Sörlin i mixeddubbel , brons för Kim Linell och Mio Molin i herrdubbel och brons för Emma Hörnlund i damdubbel. Med andra ord en helgjuten insats av våra ungdomar och det bådar gott för framtiden.

- Som tränare till dessa spelare är jag fantastisk nöjd med hur de klarat av det sista året utan tävlingar. De har genom en väldigt god sammanhållning och träningsmiljö med IFK Umeås seniorer kunnat tränat på fantastiskt sätt. Dessa spelare kommer vi höra mycket om och IFK Umeås framtid ser väldigt lovande ut, säger tränaren Ola Molin.

Vi tackar våra samarbetspartners BKC (Badminton Kompetens Centrum), NIU (Maja Beskow skolan) och Badmintonstadion AB för att de gör det möjligt för våra spelare att långsiktigt och med en förbättrad träningsmiljö utvecklas inom badmintonsporten.

Vi passar samtidigt på att gratulera Mio Molin till uttagningen för det stundande U17 EM i Slovenien. Lycka Till!

Närmast på tur är U19 SM 3-5/9 som vi själva arrangerar där chansen till fler medaljer finns. Vi hälsar alla medlemmar , nära och kära och våra samarbetspartners hjärtligt välkomna.

Träningsgrupperna för BKC , NIU , seniorer och tävlingsungdomar har redan startat och fortsättning och nybörjargrupper börjar succesivt under början på September. Vi har återigen börjat sälja Newbody och kataloger finns att hämta på Badmintonstadion.

IFK Umeå Badminton är en av vårt lands största badminton föreningar till antalet aktiva barn , ungdomar , seniorspelare och elitspelare. Vår förening är ett mycket bra exempel på bredden i svensk idrott där barn- och ungdomsidrott samsas med elitidrott samtidigt som vi har en bred motionsverksamhet. I vår förening som är öppen för alla ser vi gärna att man stannar hela livet.

Vi är också en förening som arrangerar evenemang och driver vår anläggning , allt för idrottens och samhällets bästa. Som individer och förening ser vi nödvändigheten av ständig förnyelse och utveckling och med hjälp av våra värderingar öppenhet , passion och kvalite’t står vi mycket väl rustade för att möta utmaningar och se möjligheter till utveckling för framtiden.

 

Egna arrangemang under hösten: Hemmamatcher:

25-26/9 Umeträffen 14/9 Halmstad

16-17/10 Umeå SGP 9/11 Fyrisfjädern

20/11 DM (ej fastställd tävlingsort)

18-19/12 Badmintonstadion Cup

Nybörjar och motionstävling ej planerade datum

 

Styrelsen

Protokoll och andra dokument 2024
Coronaviruset – viktig information!
Risk för smittspridning av Coronaviruset har uppgraderats till mycket hög i Sverige. IFK Umeå Badminton följer Folkhälsomyndighetens uppdaterade riktlinjer – Folkhälsomyndighetens information.

För att visa hänsyn till medlemmar, kunder och personal har vi, utöver Folkhälsomyndighetens riktlinjer, valt att ta extra försiktighetsåtgärder för att minska risk för smittspridning.
 
Vi vill därför be alla i föreningen; både spelare, ledare och föräldrar; som besökt områden med omfattande smitta, att hålla sig borta från verksamheten i två veckor efter hemkomsten. Detta gäller oavsett om man har symtom på smitta eller ej. Just nu är dessa:
Tyrolen i Österrike
Norra Italien
Kina
Iran
delar av Sydkorea

Listan med länder uppdateras löpande. 

Vi hoppas att ni respekterar detta och har förståelse för dessa riktlinjer. 
 
Besök oss på våra sociala medier
Våra samarbetspartners
Övrigt