Missa inte att anmäla dig till IFK Umeås arrangemang under maj månad, IFK Umeå-dagen och Ledarträff!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Badminton

IFK Umeå Badminton
Vi är Umeås största badmintonförening, en förening med egen hall med 13 banor och engagerade medlemmar som drivit föreningen framåt i decennier.
 
 
 
 
 
Historia

Den 2:a oktober 1964 bildades badmintonsektionen inom IFK Umeå. 8 st personer var närvarande på mötet vid bildandet och av dessa valdes en Interimsstyrelse. Villkor hade framförts från huvudföreningen att denna sektion inte skulle belasta huvudkassan och samtliga närvarande satsade vardera 5 kr som startkapital. 


Föreningen startades ursprungligen mest faktiskt för att tillgodose några medlemmars intresse för denna stimulerande sport. Snart formulerades en rent idrottslig målsättning. Redan tidigt organiserades verksamheten på ett närmast professionellt sätt. Det är IFKs ledare som skapat den stora framgången som badminton haft. 

Anordnandet av DM och Norrlandsmästerskap var ytterligare en stimulans för den som ville utöva sporten som idrott, även seriespel bidrog till detta. 

Den första riktiga träningshallen var Grubbehallen som även nyttjades till tävlingar. Vid denna tiden var Skellefteås badmintonspelare klart bättre men Umeå tog under ett par år totalt över tätpositionen i länet. Mycket tack vare vår organiserade ungdoms- och utvecklingsstrategi.

 
Besök oss på våra sociala medier
Våra samarbetspartners
Övrigt