SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Badminton

IFK Umeås rutiner för anmälningar
Här på IFK Umeå Badminton har vi det upplagt så att det är tränargruppen som ansvarar för att göra alla tävlingsanmälningar för klubbens spelare. Som spelare anmäler man då sitt intresse att delta till oss tränare via ett formulär online som man hittar länken till här på hemsidan under "Tävlingskalender". Länkarna är endast aktiva veckorna innan respektive tävlings sista anmälningsdag. Vi tränare ser sedan till att anmäla alla intresserade till tävling och sätta ihop dubblar och mixedpar. Vår ambition med detta är att spelarna ska slippa behöva fråga runt efter dubbelpartners när man ska på tävling, samt att vi har möjlighet att sätta ihop dubblar som vi tror gynnar spelarnas utveckling samt att försöka hålla det rättvist och se till att alla så långt som möjligt får spela tillsammans med klubbkamrater. Man får alltid möjlighet att önska partners till dubbel och mixed om man vet andra ska åka på samma tävling och vi tränare försöker ta hänsyn till det men i slutändan kan det ändå bli så att man paras tillsammans med någon annan och då får man respektera tränarnas beslut.

Hemmatävling

Hemmatävlingar är de tävlingar som vi själva anordnar. Vanligtvis har vi en större öppen tävling varje säsong samt Distriktsmästerskapen en gång per år. För att anmäla sig till dessa går man in under Tävlingskalendern här på hemsidan och anmäler sig via onlineformulär. Vanligtvis har vi satt sista anmälningsdag lite tidigare än turneringens sista anmälningsdag. Detta för att vi ska ha tid att sätta ihop alla dubblar samt kolla att allting stämmer med licenser och annat. Så har man tur kan det finnas möjlighet att komma med även om man är lite sen med sin anmälan men det är inte säkert så se till att hålla koll på när anmälan ska vara inne. Dessa tävlingar har en subventionerad startavgift för IFK medlemmar i aktiva träningsgrupper där alla betalar en samma fastsatta avgift. Hur hög denna avgift är kan variera från säsong till säsong.
Vidare håller vi också normalt en nybörjar/rekryteringstävling för ungdomar samt en tävling för motionärer varje säsong. Dessa är endagarsturneringar som hålls samtidigt med varandra. Anmälan till dessa görs också via onlineformulär som du hittar i Tävlingskalendern veckorna innan sista anmälningsdag.

Klubbtävlingar (Klubbresor)

Klubbtävlingar är bortatävlingar där vi i klubben gör en gemensam resa till aktuell tävling. Klubben ordar allt som behövs för resan som transport, boende, ledare, anmälningar och frukost. Detta till en fast kostnad som varje medföljande spelare betalar. Kostnaden för detta varierar från tävling till tävling beroende på vilket resesätt det blir och vilka övernattningsmöjligheter som finns, men kostnaden finns alltid utskriven i informationen om tävlingen. Klubbresor sker alltid till självkostnadspris, så vi tar bara ut nog för att täcka utgifterna vi har för tävlingen. Informationen om alla klubbtävlingar kommer fortlöpande upp Tävlingskalendern här på hemsidan. Man anmäler sig till klubbtävlingar via onlineformulär som man finner tillsammans med informationen om turneringen som finns här på hemsidan. Länken till formuläret är aktiv veckorna innan sista anmälningsdag, och här har vi normalt en sista anmälningsdag ett par veckor tidigare än turneringens sista anmälningsdag för att hinna ordna med boende och transport för alla som ska med.

Uttagningspolicy

Föreningen har en policy för hur tränarna ska jobba med sammansättningar av dubbel- och mixedpartners för klubbens barn och ungdomar på hemmatävlingar och klubbresor. Du når det dokumentet via denna länk. 

Eget Initiativ

Tävlingar upplagda och märkta som "eget initiativ" är utvalda bortatävlingar som vi tränare rekommenderar som bra tävlingar att fara på om man vill tävla lite mer än bara på hemma/klubbtävlingarna. Dessa tävlingar följer det inte med några ledare och man står för alla kostnader själv och ordnar resa och boende på egen hand. Som till övriga tävlingar anmäler man sig via ett onlinefomulär som finns aktivt veckorna innan sista anmälningsdag. Klubben skickar sedan en faktura åt er på era startavgifter efter tävlingen.

Övriga tävlingar

Har ni tänkt åka på någon tävling som vi i klubben inte har med i tävlingskalendern och vill att klubben gör anmälan åt er så använder ni er av länken nedan. Försök se till att inte vara ute i sista minuten gällande dessa tävlingar. Precis som med tävlingar på eget initiativ sköter ni allt kring dessa tävlingar själva och får faktura på startavgifterna från klubben.
Du hittar formuläret för övriga turneringar under fliken "Tävlingskalender".
 
Besök oss på våra sociala medier
Våra samarbetspartners
Övrigt