Vi använder Cookies för att ge dig en så bra upplevelse som möjligt.
Välkommen till IFK Umeås motionsserie i badminton

Seriespel för motionärer

Motionsserien i badminton spelas på Badmintonstadion och är till för alla som inte är licensierade. Säsongen sträcker sig från september till april och banor för matcherna finns tillgängligt under söndagarna mellan kl. 15.30-17.30.


Matchschema säsongen 2019-2020


Lagen säsongen 2019-2020


Tabeller säsongen 2019-2020

Hur fungerar motionsserien

Lagen

För att delta i motionsserien måste man bilda ett lag bestående av minst 2 spelare. 


Matcher

En seriematch består av tre delmatcher, två singlar och en dubbel som spelas efter varandra. Varje delmatch är en tre-settare och varje set spelas till 21. Således ger varje seriematch ett slutresultat på antingen 2-1 eller 3-0 (delmatchvinster). Spel sker med platsboll Yonex Mavis 2000 Röd


Uppskjutna matcher

Vi vill spela så mycket som möjligt på utsatta matchtider men ibland tvingas man ändå skjuta upp en match. Då gäller att det lag som skjuter upp matchen förlorar matchen om den inte spelas. Det är upp till det lag som skjuter upp matchen att föreslå ett nytt datum. För att i slutet av säsongen komma ihåg vem som skjutit upp matcher, är det säkrast att icke-uppskjutande lag rapporterar in en seger med 3-0. När matchen sedan spelas, ändras resultatet vid behov. Om matchen inte spelas så kvarstår resultatet.


Tider

Matchbanor är tillgängliga mellan kl 15.30-17.30 för bana 1-3 samt 9-13. 


Serien

Serien är uppdelad i ett antal divisioner beronde på hur många lag som är med totalt. Vilken division man tillhör beror i första hand på resultat från föregående säsong. Principerna för serien är enligt följande:

Placeringen baseras i första hand på tre faktorer:
  - Antal vunna matcher
Om flera lag har vunnit lika många matcher:
  - Antal vunna lagmatcher (vinst med 2-1 eller 3-0)

Om flera lag har vunnit lika många lagmatcher:
  - Bäst resultat i vunna matcher - förlorade matcher (+/- i serietabellen)
Om flera lag har vunnit lika många matcher och har samma resultat i Vunna matcher - förlorade matcher
  - Flest spelade matcher

Om två eller flera lag fortfarande inte går att skilja åt och dessa lag ligger på första eller andra plats vid seriens avslut räknas inbördes möten enligt följande:
  - Flest vunna matcher under hela säsongen
Om lagen fortfarende inte går att skilja åt:
  - Flest vunna matcher under våren

De två bästa lagen i serier under div1  har rätt att bli uppflyttade till en högre division och de två sämsta lagen kan komma att bli nedflyttade. För att vara aktuell
för uppflyttning måste man vara 1:a eller 2:a, om något av dessa lag tackar nej så går frågen inte vidare till 3:an utan då kommer färre lag att flyttas upp respektive ner.

Tanken bakom detta är att inte tvinga något lag att avancera i seriesystemet utan att kunna fortsätta i en division som känns lämplig även om man vunnit. Samtidigt så vill vi inte skicka möjligheten om avancemang vidare neråt i resultatlistan utan man ska ha lyckats bli bland de två bästa för att komma ifråga.


Kostnader

Det kommer ett inbetalningskort med posten till lagets kontaktperson och avgiften är 2200:- per lag.


Övrigt

Är man medlem i IFK Umeå och deltar i motionsserien så har man 15% rabatt i shopen


Motionsserien har även en egen facebooksida ni kan besöka HÄR

 
Våra Sponsorer badminton