SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Badminton

Umeå Eliidrottsgymnasiet är en av Sveriges största skolor gällande utbud av idrottsutbildningar.

 

Vi har två stycken Riksidrottsgymnasier, 14 stycken Nationellt godkända idrottsutbildningar och dessutom ett antal idrotter i vår idrottsspecialisering. Skolan har ett utvecklat samarbete med Regionalt elitidrottscentrum Norr och Umeå Centrum för idrottsvetenskap på Umeå Universitet. Våra idrotter har ett nära samarbete och bland annat sköts mycket av den allmänna fysiska träningen för NIU eleverna av våra fem instruktörer på Riksfriidrottsgymnasiet allt för att du som individ skall kunna utvecklas så optimalt som möjligt.

 

Totalt läser i dagsläget ca 450 elever någon form av idrottsspecialisering på Umeå Elitidrottsgymnasium. Schemat är anpassat så att fyra pass i veckan utförs på förmiddagen och övrig träning på eftermiddag eller kväll. För att göra detta möjligt så serveras våra idrottselever varje dag ett mellanmål både på förmiddagen och eftermiddagen. Träningslokaler för styrketräning ligger i skolan och den badmintonspecifika delen bedrivs i samarbete med IFK Umeå Badminton och deras meriterade tränare.

 

Vi arbetar för att ha en helhetsbild av elevens situation som omfattar både studier och idrott. Utbildningen är upplagd på tre år och du väljer mellan fyra program där vi har idrottsklasser.

 

Naturvetenskapliga programmet

Ekonomiprogrammet

Teknikprogrammet

Barn och Fritidsprogrammet


Om ni vill komma till Umeå Elitidrottsgymnasiums startsida, klicka här!
Vid vidare funderingar ta kontakt med ansvarig tränare, se längst ner på sidan.

IFK Umeå ställer upp för alla elever

Oavsett om spelaren representerar föreningen eller inte, kommer vi att ta hand om NIU eleverna på samma sätt. Vi kommer att skapa ett klimat som elever och föräldrar är trygga med. NIU tillsammans med IFK Umeå skapar ett helhetstänk där eleven är i centrum. Målet med NIU i Umeå är att kunna ge våra elever de förutsättningar som krävs för att kunna kombinera skola och badminton på bästa sätt.

 

Våra tränare/ansvariga

 

Ola Molin - huvudansvarig/tränare. Meriter: Landslagsspelare med SM-guld i herrdubbel och vinst i flera internationella tävlingar. Har lärarkompetens.

 

Kenneth Forsberg - tränare. Meriter: Mångårig erfarenhet som spelare och tränare. Före detta Förbundskapten U17 landslaget.

 

Umeå Elitidrottsgymnasiet tillsammans med IFK Umeå badminton skapar framtidens badmintonspelare. Vill du skapa dina egna förutsättningar ska du söka till Sveriges fräschaste alternativ.

 

Kontakt

Kontaktperson IFK Umeå

Ola Molin

ola.molin@umea.se

070 - 668 50 15

 

Följ NIU på Instagram

 
Besök oss på våra sociala medier
Våra samarbetspartners
Övrigt