Demokratiprojektet - för barn och ungas rätt att påverka idrotten- kika på filmen här!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Friidrott

Röd grupp

Röd grupp är för barn födda kring 2013.

Vintertid tränar vi inne på Nolia friidrottshall och under utesäsongen flyttar vi ut på Campus friidrottsarena.

Gruppen är för närvarande full men du kan ställa dig i kö via detta formulär och få svar på vanliga frågor kring träning och anmälan här.

Barn som har föräldrar som är tränare/ledare/styrelsemedlemmar får förtur.

 
Träningstider:
  • Tisdagar klockan 18.00-19.00
  • Söndagar klockan 10.00-11.00
Tränare
Andreas Grönlund
Peter Edén
Emelina Olofsson
Sebastian Irehill
Maja Lodwika
Iris Grimbert
 
Kontakt kring köplats, fakturor och administrativa frågor: kansliet@ifkumea.com
Beskrivning av träningen
Mål

Här står glädje och gemenskap i centrum. I lekens form får barnen öva sig att springa, hoppa och kasta och börja bekanta sig med friidrottens grenar.

 

Så här ser träningen ut

Träningarna ska upplevas roliga och variationsrika. Eftersom vi vill att barnen ska ges chansen att prova på andra idrotter bedrivs träningen i huvudsaken gång i veckan. Under sommaren arrangerar vi friidrottsskolor utomhus.Träningen består av att springa, hoppa, studsa, kasta fånga, slå kullerbyttor och klättra liksom av träning av balans och styrka. Detta byggs sedan på med kombinationsmoment som att fånga och kasta, kast med liten boll, längdhopp,höjdhopp och stafetter. Genom att träna koordination i den här åldern underlättar man för teknikinlärning längre fram. Träningen är levande, där alla barn deltar och köer undviks. Barn är noga med att göra saker bra och vill få bekräftelse när de gör saker rätt. Barn i den här åldern befinner sig också på olika nivåer i utvecklingen. I vår verksamhet strävar vi efter att alla barn ska bli sedda och få uppmuntran samt träna saker de klarar av. Om barnen tävlar görs det i närmiljön. Fokus ligger på att uppleva glädjen i att idrotta och att få prova på och känna spänningen i att tävla.

 

Utrustning som behövs är vanliga idrottskläder samt sportskor.

 
Besök oss på våra sociala medier
Våra samarbetspartners
Våra samarbetspartners
Övrigt