Missa inte att anmäla dig till IFK Umeås arrangemang under maj månad, IFK Umeå-dagen och Ledarträff!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
IFK Umeå
Friidrott

Jag vill anmäla mitt barn till friidrott, hur gör man en anmälan?
När kan man börja träna?

Man kan börja i vår ordinarie träningsverksamhet hösten det år man fyller 7 år förutsatt att det finns en huvudtränare. I nuläget saknar vi tyvärr  huvudtränare för att kunna starta en grupp för de allra yngsta, är du intresserad så hör av dig!

Har ni kö eller kan man börja direkt?

Ja, det är stort intresse för friidrott. Anmäl ert intresse. Vi tar sedan kontakt så fort det finns en plats ledig. Det går inte att komma till träningen utan att först ha gjort en anmälan och ha fått en inbjudan. Kösituationen varierar mellan olika grupper och olika tider på året, vi har däremot ingen kö till Sommarfriidrottsskolan utan där är anmälan öppen från februari fram till sommaren och det är först till kvarn. 

Vad kostar det att vara med?
Vad behövs för utrustning?

För att börja med friidrott behöver man bra inomhusskor/utomhusskor och träningskläder vilket man medtar själv.

 

 

Hör ni av er när jag kan börja?

Ja, vi hör av oss till den e-post som angivits vid anmälan.

Hur fungerar kösystemet?

Man får köplats utifrån datum och tid för anmälan. När vi får en plats ledig kontaktar vi den som står näst på tur och erbjuder prova-på-träning vid ett par tillfällen.

Går ni enbart efter kölistan när ni tar in nya?

Ja i stort sett. Barn som har föräldrar som hjälper till i föreningen som tränare, styrelsemedlemmar, fikaansvariga eller dylikt har dock förtur. Vill du hjälpa till i föreningen så ange detta i anmälningsformuläret eller kontakta friidrottssamordnaren. 

Finns det något annat sätt att prova på friidrott än ordinarie träning?

Vi har sommarfriidrottsskolan, där är det ingen kötid utan där är anmälan öppen från februari fram till sommaren och det är först till kvarn.   

Kontakt

Saknar du svar på någon fråga är du välkommen att kontakta friidrottssamordaren.

 
Besök oss på våra sociala medier
Våra samarbetspartners
Våra samarbetspartners
Övrigt